Koti Uutisia Kotimaa Valtio rohmusi itselleen jättipotin sakottamalla kansalaisia

Valtio rohmusi itselleen jättipotin sakottamalla kansalaisia

6

Korjatakseen valtion tulovirtaa on valtion poliittinen poliisi (PolPo) komennettu sakottamaan kansaa, ja tässä tehtävässä he ovat onnistuneet. Viime vuonna PolPo keräsi reilut 50 miljoonaa euroa rikesakkoina kansalaisilta, mikä on yli kymmenen miljoonaa euroa odotettua enemmän.

PolPon sakkojahti perustuu Juha Sipilän johtaman hallituksen tavoitteeseen lisätä sakkotulojen määrää valtiolle 50–60 miljoonalla eurolla. Suurin syy PolPon onnistumisen takana on lisääntynyt liikenteen valvonta. Sipilän hallituksen aikana kirjattujen rikesakkojen määrä ylinopeuksista on noussut 53 prosenttia.

Keskimääräinen sakko on suomalaisille ollut noin 300 euron suuruinen.

Lähde: Yle

6 KOMMENTIT

 1. Teidän linja siis on että saa ajaa ylinopeutta ja vaarantaa muut tielläliikkujat ilman pelkoa rangaistuksesta, vain sen takia että nykyisen valtiovallan mukaan ylinopeus on rike? Vai onko niin että pienestä rikkeestäkin tulee kuolemantuomio kuten esikuvavaltiossanne?

  • Linja on se, että ei hakata rahaa turhaan paskaan kuten maahanmuuttoon ja sit kerätään lisävaroja vittuilemalla kansalle sakottamalla turhasta. Ja lisäksi meidän nopeusrajoitukset ovat peräisin ajalta jolloin autot eivät olleet yhtä kehittyneitä kuten nykypäivänä. Suomessa voisi moottoriteillä korottaa nopeusrajoituksen suosiolla 140 km/h.

   Sakkojen tulee olla tapa rangaista väärinkäytöstä. Eikä olla pakollinen rahavirta. Sakkojen kautta kerätyt varat tulisi lisäksi mennä kansalle hyödylliseen toimintaan eikä valtiolle. Esimerkiksi niitä varoja voitaisiin käyttää kansallispuistojen ylläpitoon, nuorisotoimintaa jne.

  • Kannattaa tutustua aiheeseen ja lukea, ennenkuin huutelet jotain “Schindlerin lista” juttua esikuvavaltiosta. 🙂 Kyllä, pedofiliasta, murhista, eläinrääkkäyksestä, huumeiden levittämisestä ja muista vakavista rikoksista pitäisi rangaista kuolemantuomiolla. Toisin kuin hölmölässä esim raiskauksista ja pedofiliasta saa ehdollisia “tuomioita” tai korkeintaan muutamia kuukausia täyshoitolassa.

  • Suomalainen liikenteenvalvonta keskittyy lähes pelkästään ylinopeussakotukseen koska se on helppo ja nopea tapa raapia rahaa kasaan. Joku 10 km/h tunnissa ylitys viivasuoralla tyhjällä tiellä on kyllä todellakin niin vaarallista että rapsuthan siitä pitää saada ja kovat sellaiset.

   Mitä tulee liikenneturvallisuuteen todella vaikuttaviin seikkoihin niin puhallutuksia joskus näkee mutta siinä se sitten onkin. Ajotapatarkkailua jos mitä tarvittaisiin kera suojateiden valvonnan vaan kun niistä ei hery yhtä paljon ja nopeasti niin miksi vaivautua.

 2. Tuola ylempänä todettiin että hukataan rahaa loisiin ja kerätään se piiloveroina kansalta. OK, olen samaa mieltä että on helpompaa välttää rahan tuhlausta kuin kerätä sitä. Vuosi sitten kävin läpi Suomen valtion burjetin ja löysin 360Me säästöt. Ihan vain selailemalla sitä. Yksikään säästöistä ei vaikuttaisi negatiivisesti työväestöön ja uskon että tarkemmalla lukemisella säästyisi vielä paljon paljon enemmän rahaa. Jonka voisi käyttää vaikka tiestön pinnoittamiseen kunnollisella materiaalilla.

  Mutta… Se tosiasia että ylinopeuden ajaminen on rikos, se on hukkunut suomalaisilta totaalisesti. Itse ajan työni vuoksi noin 70 000km vuodessa. Siitä on varmaan 10 vuotta aikaa kun sain viimeksi rikesakon. Ylinopeuden ajaminen ei ole kansalaisoikeus ja siitä tulee sakottaa.

  Se onko ylinopeudella liikenneturvan kannalta mitään merkitystä on täysin toisarvoinen asia. Tosiasia on se että meillä on tieosuuksilla “suurin sallittu nopeus”. Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin “alinopeus”. Ja silloin kun suomalaiset lakkaavat ajamasta ylinopeutta, poliisit poistuvat maanteiltä. Mutta siihen asti autoilijoilta kerätään rahaa.

  Usein ihmiset haluavat markkina-yhteiskunnalta niin paljon että se ajaa ihmiset taloudellisesti ja ajallisesti ahdinkoon. Silloin ihminen koittaa selvitä liikkumalla nopeammin. Sen sijaan että vähentäisi halujaan. Ja jos matkaan käytetty aika ei riitä, niin silloin pitää lähteä liikkeelle aikaisemmin. Puolikin tuntia laskee stressitasoa kummasti. Itse olen poikkeuksetta se “tulppa” tiellä koska ajan nopeusrajoitusten mukaan. Se takaa että poliisi ei saa minulta tuloja.

Comments are closed.