Koti Uutisia Valtamedia mustamaalaa Kultaista aamunkoittoa kuvamanipulaatiolla

Valtamedia mustamaalaa Kultaista aamunkoittoa kuvamanipulaatiolla

1

Nationalistinen Kultainen aamunkoitto -puolue on joutunut Kreikassa mustamaalauksen kohteeksi kuvamanipuloinnin kautta.

UK_Kultainen_aamunkoitto_kuvamanipulaatio
“Kultainen aamunkoitto valtaa Panarkadianin sairaalan”

Kreikkalaislehti Editor’s Newspaper on käyttänyt manipulointitarkoitukseen kuvaa, joka esittää neljää Kultaisen aamunkoiton jäsentä puolueen pitämässä mielenosoituksessa Kreetalla. Kuvassa Kultaisen aamunkoiton jäsenet turvaavat mielenosoittajia, koska heitä lähestyi joukko aseistautuneita anarkisteja.

Nämä neljä henkilöä leikattiin kuvasta ja siirrettiin sairaalamiljöötä esittävään kuvaan. Kuva julkaistiin tekstillä “Kultainen aamunkoitto valtaa Panarkadianin sairaalan”. Kyseinen sairaala sijaitsee noin 400 kilometriä Kreetalta luoteeseen.

Myös kreikkalainen TV-asema Alpha käytti kyseistä kuvaa samana yönä, jolloin se julkaistiin Editor’s Newspaper -lehdessä. Kuva antoi ymmärtää, että puolueen jäsenet olisivat vallanneet sairaalan voimakeinoin.

UK_Kultainen_aamunkoitto_kuvamanipulaatio2

Ryhmä Kultaisen aamunkoiton jäseniä vieraili sairaalassa hiljattain keskustellakseen sen johtajan Helen Siourounin kanssa laittomien maahanmuuttajien käyttämisestä hoitohenkilökuntana. Tapaaminen oli puolueen mukaan hyvin onnistunut ja rauhanomainen. Siourouni totesi niin ikään, että heillä on yhteinen tavoite Kultaisen aamunkoiton kanssa, mitä tulee ongelmaan laittomista maahanmuuttajista sairaalassa. Tällainen käytäntö tulee hyvin kalliiksi kreikkalaisille, koska siirtolaiset eivät ilmoita tuloistaan.

Valheellisen propagandan tarkoitus oli vääristää Kultaisen aamunkoiton tavoitteita ja erottaa sairaalan johtaja toimestaan sillä verukkeella, että hän olisi “sallinut aseistautuneiden huligaanien käyskennellä sairaalassa”.

Nordfront.se / Golden Dawn International Newsroom

1 KOMMENTTI

Comments are closed.