Koti Artikkelit Kulttuuri Valkoista Kohinaa 3: Wotanin mustat koirat

Valkoista Kohinaa 3: Wotanin mustat koirat

4

Valkoista Kohinaa aloittaa levyarviointien taipaleen raskaissa ja synkissä tunnelmissa, kun studion levysoittimen mustaan nieluun isketään vuosien 2014–15 kovimmat kansallismieliset NSBM-levyt.

 

 

Riimuradion Valkoista Kohinaa -sarja käsittelee erilaisia kansallismielisiä kiinnostavia kulttuurivirtauksia. Aiemmissa jaksoissa on vierailtu 2015 itsenäisyyspäivän konsertissa sekä tutustuttu tärkeitä yhteiskunnallisia kysymyksiä käsitteleviin elokuviin ja dokumentteihin.

Musiikkiaiheisessa kolmosjaksossa tuomionpäivän sävelmät saatellaan ilmoille juontajaduon tutun, joskaan ei niin turvallisen, epäkorrektin huumorin saattelemana.

Listalle tiensä ovat löytäneet pitkän linjan konkari Diaboli levyllään Wiking Division, nuoremmat tulokkaat Two Runes ja Fatherland EP:illään Herää Eurooppa! ja Blood of Patriots, eliittikokoonpano Satanachist ja heidän levynsä Crown of the Black Sun, barbaarisesti räimivä Uskonrauha debyytillään Tympeyden Ylistys sekä yksi vuoden odotetuimmista levyistä, Division Triadin ja legendaarisen WAR 88:n split-levy Way of Numen.

Tätä lähetystä ei yhdenkään black metal -skinheadin tai kansallisromanttisen barbaarin kannata jättää välistä, ja myös asiasta kiinnostuneiden ummikoiden kannattaa se kuunnella.

 

Riimuradio.com

4 KOMMENTIT

 1. Hyvää räimettä sunnuntai päivään. Two Runes olikin uusi tuttavuus, joka vaatii lisää tutustumista.
  Kiitos loistavasta tunnin paketista!

 2. Tämä konsepti on kyllä loistava.
  Vaikka pureskeltuja ja tarkkaan analysoituja levy- ja leffa-arvosteluja on myös miellyttävä lukea/kuunnella, niin myös tällainen välitön palaute tuoreeltaan toimii loistavasti. Tästä tulikin mieleen, että olisiko miehet olleet armeliaampia Two Runesille jos arvio oltaisiin tehty esimerkiksi seuraavana päivänä?

  Loistava ohjelma, jatkoa odotellessa!

 3. Tämä oli ihan hyvä ohjelma.

  Jos toiveita saa esittää, niin jonkinlainen esitelmä rac-musiikista olisi ihan hyvä. Minä nimittäin en tiedä muuta kuin Mistreatin ja Sniperin enkä niidenkään tuotantoa/historiaa tunne oikeastaan lainkaan. Olen tutustunut niiden biiseihin vain youtuben kautta.

  Elikä tällaiselle ulkopuoliselle olisi ihan mielenkiintoista kuunnella jonkinlainen esitelmä/ohjelma wp-bändeistä, niiden historiasta, sekä mitkä bändit ovat keskeisimpiä vaikuttajia ja mistä syystä. Mitkä levyt ovat niitä kaikkein tärkeimpiä joiden kautta on hyvä aloittaa ihan perusasioihin tutustuminen.

  Jotain tällaista, ja saman esitelmän voisi pitää myös NSBM-bändeistä. Mistä kaikki alkoi noin suurin piirtein, tärkeimmät bändit ja julkaisut sekä skenessä tapahtuneet jutut. Perustietoutta jotta asiasta kiinnostuneet pääsee helposti kärryille ihan perusasioista.

Comments are closed.