Koti Uutisia Valkoisille porttikielto rasisminvastaiseen tapahtumaan

Valkoisille porttikielto rasisminvastaiseen tapahtumaan

3

Monille tuttu iskulause “Rasisminvastaisuus on peitenimi valkoisten vastaisuudelle” osoitti jälleen totuudenmukaisuutensa, tällä kertaa Kanadassa.

Trevor Hewitt ja Julia Knope.
Trevor Hewitt ja Julia Knope.

Kaksi valkoista kanadalaisopiskelijaa olivat aikeissa osallistua antirasistiseen tapaamiseen viime viikolla. Ensimmäisen vuoden journalismiopiskelijat Trevor Hewitt ja Julia Knope saivat kuitenkin kuulla, ettei heillä ole lupaa osallistua tapahtumaan tai raportoida siitä, sillä valkoisina he eivät ole “rodullistamisen uhreja”.

Hewitt ja Knope sanoivat ottaneensa katsekontaktin entuudestaan tuntemattomaan naiseen, joka vaikutti yhdeltä tapahtuman järjestäjistä. Nainen kertoi kaksikolle, etteivät he voi osallistua tapahtumaan, koska he eivät ole rodullistettuja oppilaita. Hewitt ja Knope poistuivat sen jälkeen paikalta.

Tapahtuman järjestäjäksi ilmoittautunut Rodullistettujen opiskelijoiden kollektiivi on osa Ryersonin ylioppilaskuntaa (RSU). Verkkosivuillaan ryhmä kertoo vastustavansa kaikkia rasismin muotoja ja heidän tavoitteenaan on antirasistisen verkoston rakentaminen. RSU:n edustaja Vajdaan Tanveer kertoi The Ryersonian -lehdelle, että kollektiivin jäsenet olivat pyytäneet saada käyttöönsä tilan, jossa he voivat käydä avointa keskustelua.

“Emme halua, että rodullistetut opiskelijat tuntevat olonsa pelotelluiksi siten, etteivät he voi keskustella avoimesti peläten, että joku tuomitsee heidät tai että jotain heidän sanomaansa käytetään heitä vastaan”, Tanveer sanoi viitaten siihen, että valkoisten läsnäolo voisi pelottaa rasisminvastustajia. Hän myös vahvisti lehdelle sen, etteivät Hewitt ja Knope saaneet osallistua antirasistiseen tapahtumaan valkoisuutensa vuoksi.

 

Lähde: The Ryersonian

3 KOMMENTIT

  1. Hieno homma, värilliset ovat oma-aloitteisesti tuomassa takaisin segregaation.

  2. Rasisminvastaiset kampanjat ovat itsessään rasistisia ja ne on suunnattu vain ja ainoastaan valkoisia vastaan. Tällä viikolla Suomessakin järjestettävä SPR:n rasismin vastainen viikko edustaa samaa asennetta. Tosin suurelle yleisölle viikon valkoisten vastaisuus on jo alkanut paljastua ja jopa mediassa SPR:n kampanjaa hehkutetaan melko häveliäästi, kun tiedetään mitä hyökkäyksiä värilliset ovat tehneet viime viikkoina suomalaisia vastaan. Kupla alkaa puhjeta ja “anti”-rasismin todellinen rasistinen luonne paljastua.

    http://ylewatch.blogspot.fi/2015/03/borje-kuvaruutuun-kun-valkoisten.html
    http://ylewatch.blogspot.fi/2015/03/joukottain-ylen-yksittaisiatapauksia.html

Comments are closed.