Koti Uutisia Ulkomaat Valkoisille eteläafrikkalaisille tuomiot omaisuutensa puolustamisesta

Valkoisille eteläafrikkalaisille tuomiot omaisuutensa puolustamisesta

7

Kaksi eteläafrikkalaista maanviljelijää tuomittiin jopa 23 vuodeksi vankeuteen; syynä koviin tuomioihin on omaisuuden puolustaminen. Välikohtauksessa kuoli 15-vuotias musta vuonna 2017. Kun paljastui, että musta teini on kuollut valkoisten toimesta, alkoivat maan muut mustat yllättäen mellakoimaan.

Nyt tapaus on käsitelty paikallisessa oikeudessa. Syytekohtina oli muun muassa murha, pahoinpitely ja varkaus. Tuomari kuitenkin totesi, että murha ei ollut harkittu, mutta syytetyt käyttäytyivät piittaamattomasti.

Valkoisten reaktio ryöstelevään mustaan on täysin odotettu. Viime vuosikymmenien aikana on kuollut paljon valkoisia maanviljelijöitä. Kuitenkin tuomion kovuus on yllättävä. Tuomiolla todennäköisesti yritetään karistaa viimeisetkin uskallukset valkoisilta puolustaa omia maitaan aggressiivisilta mustilta.

Lähde: Reuters

7 KOMMENTIT

 1. Kuka valkoinen edes haluaa mennä afrikkaan? Tuonne kuumuuteen juoksemaan neekereiden ja tautien sekaan. Hyi helvetti.

  • Valkoiset buurit ovat Etelä-Afrikan alkuperäisasukkaita .Heillä on taistelutahtoa,siksi eivät lähde.

   • Ymmärrän hyvin heidän näkemyksensä. Mutta jos jossain vaiheessa elämässä tulee tiukka paikka, on ehkä parempi vain muuttaa pois. Kyse ei ole oikeudesta vaan omasta elämänlaadusta.

    Putin tarjosi viljeijöille maata viljeltäväksi. Se ei ole huono tarjous. Ja varmasti auttaa koneiden ja laitteiden siirtämisessä uuteen paikkaan. Rajat on nykyään auki eikä kulkukaan paikasta toiseen kestä pitkään.

    Tässä poismuuttamisessa on sekin hyvä puoli että hyvin lyhyellä aikajänteellä alueen terrorisoivat asukaat saavat sitä mitä tilaavat. Eli, nälänhädän ja yhteiskunnan romahtamisen. Sitäkautta poistuu maasta se kaikkein heikoin geeniperimä. Ja tulevaisuudessa saatetaan viljelijät kutsua takaisin töihin. Jolloin kannattaa mennä vain johtotehtäviin. Ja pyytää palkka etukäteen.

    • vaihtoehtoja on kolme, joko taistellaan, paetaan tai ei tehdä kumpakaan ja kuollaan turhaan

   • Se oli hieno maa olla ja elellä ennekuin siellä siirryttiin bobbejaanvaltaan. Nyt tärviöllä koko paikka.

 2. Yleisössä on punapaitaisia mustia ämmiä, jotka ovat olleet ruoka-aikana kotona. Vanhempi mies on vapautuessaan (mikäli ei tapeta vankilassa tai muutoin “kuole vanhuuteensa”) vanhus, nuorempi mies on vanha.

  Suomessa on jo nyt melkeinpä tai aivan justiinsa sama tilanne kuin Etelä-Afrikassa.

  Michael Jackson (1958-2009) oli melekosen hullu mies kun valkaisi itseään, mutta silloin ajat olivat nippa nappatoiset.

Comments are closed.