Koti Uutisia Valkoiset oppilaat puhuivat äidinkieltään – häädettiin kunnanvaltuuston kokouksesta Etelä-Afrikassa

Valkoiset oppilaat puhuivat äidinkieltään – häädettiin kunnanvaltuuston kokouksesta Etelä-Afrikassa

10
EFF-puolueen jäseniä parlamentissa.

Economic Freedom Fighters -puolueen (EFF) jäsen sai raivokohtauksen kunnallisvaltuuston kokouksessa Etelä-Afrikan Pretoriassa kuultuaan valkoisten koululaisten puhuvan äidinkieltään afrikaansia. Oppilaat olivat kunnanvaltuuston kokouksessa oppimassa, kuinka demokratia toimii, mutta he saivat sen sijaan kylmän suihkun niskaansa EFF-jäsenen reaktion johdosta.

Keskellä edustaja Katlego Mathebesin puheenvuoroa EFF-johtaja Benjamin Disoloane tivasi siitä, miksi kaikki vierailulla olleet oppilaat olivat valkoisia. Disoloanen mukaan tämä “haisi rasismille”.

Kysymys sai salissa aikaan kiivaan rasismiaiheisen keskustelun, joka johti joidenkin edustajien vaatimukseen oppilaiden poistamisesta kokouksesta. Lyhyen ajan kuluttua oppilaiden salista lähtemisestä heille ilmoitettiin, etteivät he ole tervetulleita takaisin. Heidän läsnäolonsa saattaisi ilmoittajien mielestä saada aikaan suuren luokan konfliktin.

Oppilaiden opettaja Mauritz Meiring otti asian rauhallisesti vastaan: “On selvää, että olemme eteläafrikkalaisia, olemme kaikki Etelä-Afrikasta ja yksi osa niitä kaikkia kulttuurillisia ryhmiä, joista Etelä-Afrikka muodostuu – –. Mielestäni monet poliitikot ovat hyvin rasistisia poliittisen vakaumuksensa vuoksi.”

 

Lähteet: Nordfront.se, IOL

10 KOMMENTIT

 1. Etelä-Afrikan valkoisten kansanmurha on RationalWikin ja muiden valkoisille vihamielisten lähteiden mukaan natsien salaliittoteoria. Tapasin itse Ranskassa 4 nuorta miestä jotka olivat lähteneet tätä salaliittoteoriaa pakoon Etelä-Afrikasta. Kolmelta heistä oli lähisukulaisia tapettu.

  Moonsorrow:
  “Eihän kukaan meistä arvannut, mikä tuho meitä sen tähden kohtaisi;” …

 2. Uskon, että Suomen valtamedia tarttuu tähän asiaan kuin sika limppuun.
  Samaa on myöskin turhaa odottaa kristityiltä, jotka ovat korruptoituneet vääristäen ent. kansankirkkomme uskonnon juutalaisten palvontauskonnoksi uskontokunnan perustajan Jeesuksen sijasta. Tästä ei nyt tarvitse ateistien nousta takajaloilleen. Kyse on eräästä nyanssistä tässä sairaassa ajassa, jota elämme, jossa kaikki on kauniisti sanottuna päin Mäntyä.

 3. Yksi nousevista yhteiskuntien muutostrendeistä juuri tällä hetkellä on kielikysymys. Toinen on separatismi.

  Euroopassa kielikysymys on juuri nyt kuumimmillaan Ukrainassa, joka on kieltänyt vähemmistökielten opetuksen valtion kouluissa. Ainakin Venäjä ja Puola ovat nostaneet älämölön.

  Euroopan separatistiset liikkeet tällä hetkellä:

  — Catalonia
  — Northern Ireland
  — Scotland
  — Wales
  — Bavaria
  — Prussia
  — Normandy
  — Brittany in France
  — Moravia
  — Lombardy
  — Insubria
  — South Tyrol
  — Carinthis
  — Friule–Venezia
  — Hungarian minorities
  — Savoy
  — Liguria
  — Corsica
  — Sardinia
  — Sicily
  — Rijeka
  — Istria
  — Veneto
  — Padania
  — Croatian Republic of Herzeg–Bosnia
  — Sandzak
  — Serbian Republic
  — Vojvodina
  — Szekely Land
  — Gagauzia
  — Transnistria
  — Donbass
  — Crimea
  — Latgale
  — Ingria
  — Skameland
  — Samogita
  — Bornolm
  — Northen Cyprus

  • Venäjällä Suomensukuisten kansojen kohtelu on ollut ala-arvoista. Siellä on siksi kansallismielistä toimintaa kielen ja kulttuurin vaalimiseksi.

   Näin sivun mennen sanoisin, että kansallissosialismi ei ole nähtävissä separatismina. Kansallissosialismi ei aja mitään aluetta tai väestönosaa irti valtion ohjauksesta vaan päinvastoin haluaa yhdistää ihmiset ja muuttaa asioita valtiollisella tasolla koko kansaa koskien. Ukrainan tilanne on todella ikävä ja hyvä kun listasit, miten paljon separatismia on, mutta Ukrainan tilanne ei ole verrattavissa tilanteeseen Suomessa. Kansallissosialismi kannattaa vahvaa ja yhtenäistä hallintotapaa koko valtiolle. Ahvenanmaan tai Lapin itsenäisyyspyrkimykset voisivat olla “separatismia”

  • Myös Petri Saarela kirjoittaa aiheesta.

   On erittäin epätodennäköistä, että Euroopan nykyinen poliittinen kartta pysyy muuttumattomana seuraavat 50 vuotta.

   Nämä ovat vain alueellisia erkaantumisia. Sitten tulevat päälle vielä puolueiden sisäinen eliitti — rahvas -separatismi, josta meidän Perussuomalaiset on läheisin esimerkki. Isot puolueet menettävät valtaa pienille pitkin Eurooppaa. Sosioekonomiset jaot, rikkaat — köyhät.

   Onko pitemmän päälle mitään muuta vaihtoehtoa kuin aseellinen väkivalta, mikä pitää Euroopan valtiot koossa?

   • Separatismi, aseellinen väkivalta…mielenkiintoisia aiheita otettavaksi keskusteluun Vastarintaliikkeen keskustelussa. Mielenkiintoisena ajankohtana Liikkeen kannalta.

    En lähde kutsumaan ketään trolliksi, mutta olen aika hyvä haistamaan kun keskustelija hakee keskustelussa oikeutusta väkivallalle johdattelevilla kysymyksillä. Olen ollut skenessä pitkään.

    Neuvostoliitto kaatui omaan mahdottomuuteensa, verettömästi. EU ja FED voivat myös kaatua siten. Muotoillaan vastaus vaikka näin.

    • Eliitti on toki valmis käyttämään väkivaltaa sitä vastustavia kohtaan. Missä määrin jää nähtäväksi. Internetaikana jälkiä on tosin vaikeampi peitellä ja tieto leviää muutenkin nopeasti.

  • > oikeutusta väkivallalle

   Itse kannatan separatismia. Se on yksi itsenäisyyden ilmentymä. Eräänlainen “valtion ihmisoikeus”; yhdistymisvapauden ilmentymä. (Ihmiset olkoot vapaat yhdistymään valtioksi, jos niin keskenään päättävät.) Sitä ei voi lailla kieltää.

   > Internetaikana jälkiä on tosin vaikeampi
   > peitellä ja tieto leviää

   On erittäin tärkeää, että käytetään jo nyt vaihtoehtoisia tiedonjakokanavia ja viestien salaamista. Sitten, kun yhtenä aamuna “netti on poikki”, eli löysät on jo housuissa, on enää turha keskustella vaihtoehdoista.

   Myös netin ulkopuoliset (varsinkin digitaaliset) kommunikaatiokanavat on pidettävä auki ja jatkuvassa toiminnassa. Äkkiseltään (Linuxin pakettivarastosta) tulee mieleen

   — acfax — decode faxes sent over HF radio
   — hamradio —
   — fbb — packet radio mailbox
   — Fldigi — modem program hamradio
   — FreeDV — digital voice mode

   Ja tuo oli vasta F-kirjaimeen asti.

Comments are closed.