Koti Uutisia Valkoiset brasilialaiset haluavat oman valtion

Valkoiset brasilialaiset haluavat oman valtion

1

uk_etelabrasilia

Nelisenkymmentä sotilasvallankaappausta Brasiliassa kannattavaa mielenosoittajaa keskeytti alkuviikosta kansalliskokouksen istunnon maan keskiosassa sijaitsevassa pääkaupungissa Brasíliassa. Tämän jälkeen heidät pidätettiin ja vietiin kuulusteltaviksi. Myös etelän kaupungeissa kuten Rio De Janeirossa on ollut viime päivinä levottomuuksia.

Poliisi käytti kyynelkaasua ja kumiluoteja säästöohjelmaa vastaan protestoivaan väkijoukkoon. Poliittiset levottomuudet ja korruptio ovat leimanneet Brasiliaa sitten Michel Temeriä edeltäneen marxisti Dilma Rousseffin tultua valituksi presidentin tehtäviin. Brasilian talous, joka on Etelä-Amerikan suurin, on syvässä kriisissä. Talous on pienentynyt 3,8 prosentilla viime vuoteen verrattuna, ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on laskenut Brasilian talouden kutistuvan edelleen 3,3 prosenttiin vuoden sisällä. Heinäkuussa maan työttömyysprosentti oli 11,6, ja luku nousee kolme prosenttiyksikköä vuodessa. Samaan aikaan maan budjettialijäämä on tällä hetkellä lähes 40 miljardia euroa.

Brasilian eteläosissa tehtiin lokakuun alussa tutkimus, jonka mukaan 96 prosenttia eteläbrasilialaisista kannatti irtautumista muusta Brasiliasta. Enemmistö eteläisen Brasilian väestöstä on valkoisia, joilla on juuria Portugalista, Saksasta ja muualta Euroopasta. Muissa osissa Brasiliaa enemmistö väestöstä on puolestaan mustia ja sekarotuisia.

Tutkimuksen suoritti liike nimeltä O Sul é o Meu País (‘Etelä on minun maani’). Liike haluaa Etelä-Brasilian irtaantuvan hallinnollisesti muusta Brasiliasta. On monia syitä eteläbrasilialaisten halulle irtautua muusta Brasiliasta. Yksi syy on, että heidän on maksettava kalliisti muun Brasilian rahoittamiseksi. Toinen syy on maan johtavien poliitikkojen rypeminen korruptiossa. Kolmas syy on viranomaisten aggressiivinen kampanja valkoisten ja ei-valkoisten brasilialaisten rodulliseksi sekoittamiseksi suurissa kaupungeissa.

“Meillä on etelässä hyvät edellytykset tulla toimeen omillamme ja vaurastua. Tänään maksamme vuorenkorkuisen määrän veroja ja etuuksia, jotka viedään muualle, emmekä me saa näille vastinetta”, sanoo liikemies José Gonçalves.

Vaikkei kansanäänestys olekaan juridisesti sitova, moni Etelä-Brasiliassa sanoo pitävänsä parempana vaihtoehtona liittymistä jälleen osaksi Portugalia kuin jatkamista osana Brasiliaa.

Lähteet: Nordfront.se, Frihetskamp.net, NRK, Washington Post

1 KOMMENTTI

  1. Kas, kas. Brasilian kansojen “sulatusuunin” -nimellä tunnettu esimerkkitapaus “meille kaikille” (koulukirjassini) alkaa regressoitumaan. Olisiko nyt Euroopan suvakkien aika rynnätä palokunnan tavoin “pelastamaan” mitä vielä pelastettavissa on? Tässä nyt taas paljastuu se eräs wanha seikka, että valkoisten asuttama osa maasta on paremmassa kunnossa taloudellisesti ja todennäköisesti rikollisuuskaan ei rehota niissä lukemissa mitä mustassa osassa maata on. En tiedä Brasilian tilanteesta kovinkaan tarkasti kuin sen historiasta jotain ja sen katastrofaalisen rikollisuuden ja köyhyyden mikä siellä vallitsee. Mm. taannoisten siellä järjestettyjen Olympialaisten yhteydessä jopa varoitettiin menemästä sinne levottoman yhteiskuntarakenteen takia.
    No, tässä taas näemme malliesimerkin “kansakuntien mosaiikista”. Mustat ja mulatit ovat köyhiä, huonosti koulutettuja, paikallishallinto tehotonta, syntyvyys tähtitieteellistä, koulutustaso heikko, työttämyysaste suuri. Ainoa missä he voivat loistaa on jalkapallo ja siinä kehittyminen maajoukkueeseen saakka ja sen jälkeen ammattilaiseksi Euroopan seuroihin.

    Ne, jotka sanovat, että kaikki on samaa “pullaa” ja sosiaalidemokraattisen yhtä hyviä rodusta, taustasta ja lähtökohdista huolimatta. Voivat Suomen valtion eli yhteiskuntamme “HEILLE” maksaman elatusavun eli suojatyöpaikkojen saamalla tuella mennä Brasiliaan. Ja nimenomaan sinne “paremman väkivallan” osaan maata.

Comments are closed.