Koti Artikkelit Kansanmurha Vakuutuspetos, joka tappoi kolme

Vakuutuspetos, joka tappoi kolme

13

tuhopoltto 3

Maanantaiaamu 22. marraskuuta vuonna 2010 valkeni varsin synkissä tunnelmissa Tampereella. Ulkomaalaiset pitserianpyörittäjät olivat päättäneet tienata hieman lisätuloja polttamalla oman pitseriansa. Homma ei kuitenkaan sujunut aivan suunnitelmien mukaan, sillä kerrostalon alakerrassa olleessa pitseriassa sytytetty tulipalo levisi asuinrappuun asti tappaen kolme asukasta, jotka yrittivät paeta tulipaloa.

Pitserian tuhopolttoa ryhdyttiin suunnittelemaan jo monta kuukautta ennen varsinaista tekoa. Veljekset Araz Biban sekä Aram Biban pyörittivät ravintolaa Tampereen keskustassa. Ravintola ei tuottanut tarpeeksi rahaa, joten he keksivät yhdessä idean vakuuttaa se isolla rahalla ja polttaa. Pian miehet ryhtyivätkin etsimään potentiaalisia henkilöitä, jotka suorittaisivat varsinaisen teon.

Kyseltyään ensiksi seitsemältä henkilöltä, jotka kieltäytyivät, löytyi viimein kaksikko, joka suostui hoitamaan homman. Karim Abbasista sekä Zakhariya Hassanista saatiin värvättyä tuhopolttajat. Toinen miehistä oli saatu houkuteltua tekoon lupaamalla tälle suomalainen vaimo. Hänestä oli jo aikaisemmin tehty karkotuspäätös pois Suomesta, mutta sitä ei ollut pantu täytäntöön. Ideana suomalaisen vaimon takana oli saada oleskelulupa Suomeen. Loppujen lopuksi vielä selvisi, etteivät edes viranomaiset tiedä miehen nimeä varmasti.

Tositoimet alkoivat pian tekijöiden värväämisen jälkeen. Pitserian polttoa harjoiteltiin moneen otteeseen ja myös erilaisten nesteiden syttymistä testailtiin. Lopulta tekijät päätyivät bensaan, jota hankittiinkin päivää ennen tuhopolttoa 40 litran edestä.

22. päivän aamuna suoritettiin varsinainen teko. Tekijät menivät pitseriaan avaimilla, jotka he olivat saaneet omistajalta. He kaatoivat 40 litraa bensaa ympäriinsä ja sytyttivät paikan. Sytyttäminen ei meinannut runsaasta bensan määrästä onnistua ja tekijät joutuivatkin yrittämään moneen otteeseen ennen kuin syttyi. Valvontakameran kuvista näkyy, kuinka he ramppaavat edestakaisin sisälle ja ulos. Videolta myös näkyy, kuinka vain sekunteja ennen räjähdystä paikan ohi ajaa bussi.

Lopulta he saivat paikan syttymään ja pakenivat paikalta. Räjähdysmäisesti edennyt palo tappoi kolme henkilöä, joiden kuolinsyyksi todettiin hapenpuute. Ihmiset olivat yrittäneet paeta rappukäytävän kautta paloa, mikä johti heidän kuolemaansa.

Esitutkinnan aikana selvisi, että pitserian omistajat olivat vakuuttaneet ravintolansa vain kahta kuukautta ennen tekoa. Syyttäjän mukaan tarkoitus oli saada 215 000 euron vakuutusrahat. Niin ikään selvisi, että omistajat olivat vääristelleet yrityksensä kirjanpitoa, mikä johti epäilyyn kirjanpitorikoksesta. Poliisi löysi esimerkiksi väärennettyjä kuitteja.

 

Syytettiin “rasistiseksi” tuhopoltoksi

Jo tapahtumapäivän aamuna SDP:n kansanedustaja Päivi Lipponen kirjoitti blogissaan seuraavaa:

Nyt on raja ylitetty. Enää rasistiseen uhoiluun ei voi suhtautua vähättelevästi tai naureskellen.

Minä vetoan ihmisiin, että me maltilliset suomalaiset sanoudumme irti tällaisesta sairaasta väkivallasta ja rasismista.

Poliisi on saanut viitteitä, että Tampereella tapahtunut ravintolan palo onkin tuhopoltto. Kaksi mustapukuista henkilöä oli poistunut ravintolasta ennen palon leviämistä. Ravintolasta palo levisi kerrostaloon ja aiheutti kolmen asukkaan kuoleman ja neljän vammautumisen.

Kyseessä on törkeä tuhotyö, kuoleman tuottamus ja vamman tuottamus.

Tahallaan aiheutettua paloa voi kutsua suorastaan murhapoltoksi.

Haluaisin olla järjestämässä kunnon mielenosoitusta tai marssia rasismia vastaan. Jossa ilmenisi joukkovoiman vahvuus. Tällaista toimintaa ei enää voida hyväksyä ja näin ajattelevia ihmisiä on VALTAVASTI. Liian paljon pahaa on maailmassa aiheutunut sen tähden, että ihmiset ovat olleet hiljaa.

Varsin hyvin muistetaan kuinka 1930-luvulla Saksassa juuri näin ulkoparlamentaarisin toimin aiheutettiin pelkoa.

Nyt on osoitettava solidaarisuutta maahanmuuttajia kohtaan.

Päivi Lipponen siis automaattisesti oletti, että koska palanut pitseria oli ulkomaalaisomistuksessa, oli syyllisten automaattisesti oltava “rasisteja”. Hän alkoi myös välittömästi jakaa syytenimikkeitä tekoon syyllistyneille, agitoimaan väkeä “rasisminvastaiseen” marssiin, levitti vanhaa tuttua mantraa 1930-luvun Saksasta ja julisti solidaarisuutta maahanmuuttajia kohtaan. Jopa uhrit olivat Lipposen blogissa toissijaisia, kun solidaarisuutta ryhdyttiin jakamaan.

Päivi Lipponen.
Päivi Lipponen.

Kun Ilta-Sanomat haastatteli Lipposta, totesi hän: “En pysty todistamaan asiaa. Se on päätelmä, mielipide. Minulla ei ole salaista tietoa asiasta.” Sitä, mistä hän oli päätelmänsä tehnyt, ei hän kuitenkaan kertonut. 25. marraskuuta hän ymmärsi pyytää anteeksi kirjoitustaan saatuaan mittavan määrän palautetta asiasta.

“Teko oli ja on edelleen mielestäni sairasta väkivaltaa. Nyt (25.11. klo 8.00) on viitteitä, että siihen ei liittynyt rasismia. Tekoon liittyi suurta piittaamattomuutta lähiympäristöä ja ihmisiä kohtaan.” Lipposen aikaisemmassa blogissa julistama murhapoltto olikin muuttunut piittaamattomuudeksi lähiympäristöä ja ihmisiä kohtaan. Ulkomaalaisia tekijöitä hän ei blogissaan maininnut sanallakaan. Suunnittelemaansa rasisminvastaista marssia poliitikko ei vielä tähän päivään mennessä ole ehtinyt järjestää.

Tuhopoltosta seuraavana päivänä demaripoliitikko Kimmo Kiljunen teki kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle. Tekstipätkä alkoi seuraavalla lauseella: “Tampereella ravintolan tuhopoltto on osoittautumassa viharikokseksi.” Kiljunenkaan ei perustellut lähemmin, miksi hän syytti tapahtumaa “viharikokseksi”. Myös monien lehtien pääkirjoituksissa teon motiivien vihjailtiin olevan “rasistisia”. Lehdissä niin ikään julkaistiin tekijöistä kirjoituksia, joissa suorastaan säälittiin heitä ja joissa pyrittiin selittelemään heidän tekojaan.

Tällainen “rasisminvastustajien” reagointi on yleistä ympäri maailman. Kun Ruotsissa paloi viime joulukuussa moskeija, osoitti syyttävä sormi “äärioikeistoa”. Myös Suomen valtamediassa julkaistiin nyyhkytarinoita rasismia kokeneista ulkomaalaisista. Lopulta selvisi, että tarinat polttopullon heittäneestä tuhopolttajasta olivat hölynpölyä ja että moskeija oli palanut paikalla olleiden muslimien oman huolimattomuuden vuoksi.

Kun Saksan Düsseldorfissa yritettiin polttaa synagoga polttopulloilla vuonna 2000, polkaisi Saksan valtio käyntiin massiivisen kampanjan taisteluun “oikeistoa” vastaan. Kampanja jatkuu edelleen ja sen vuosittainen budjetti on 24 miljoonaa euroa. Tämä siitä huolimatta, että kaksi kuukautta tapahtuman jälkeen poliisi pidätti tekijät, jotka olivat Israelin politiikkaa vastustavia muslimeja.

Kun muslimi otti panttivankeja viime vuoden lopulla Australiassa murhaten näistä kaksi, kertoi eräs rasismia vastustanut nuori tarinan junassa näkemästään tapauksesta, jossa musliminainen riisui häpeissään hijabinsa, jottei joutuisi kokemaan rasismia. Tästä käynnistyi massiivinen #illridewithyou-kampanja, jonka mukaan uuden kotimaansa kansalaisia murhaavat muslimit ovat oikeastaan itse uhreja. Myöhemmin tarinan liikkeelle laittanut Rachael Jacobs tunnusti valehdelleensa koko tarinan.

Suomessa taas äärivasemmistolaiset yrittivät väkivalloin pysäyttää katupartiota, joka perustettiin maahanmuuttajien suomalaisiin lapsiin kohdistuneen rasistisen väkivalta-aallon seurauksena. Suomalaismedia syytti yhteenotosta kansallismielisiä.

“Antirasistien” tekopyhyydellä ei ole mitään rajaa. Mustien valkoisiin kohdistamasta rasismista he eivät ole millään tapaa kiinnostuneita. Kun kuitenkin tapahtuu jotain sellaista, jota edes “antirasistit” eivät voi sivuuttaa, saadaan koko homma käännettyä päälaelleen; valkoisia syytetään rasismista ja mustista rikoksentekijöistä saadaan luotua uhreja. Koko asiasta puhuminen varsinkin syyttävään sävyyn tekijöitä kohtaan on automaattisesti rasismia.

 

Tuomiot

Tampereen oikeudenkäynnissä kuultiin melkoista nyyhkytarinaa syyllisiltä. Vedottiin muun muassa huonoon kielitaitoon, masennukseen sekä epätoivoon huonosti menestyvästä ravintolasta. Syytetyt eivät myöskään omien sanojensa mukaan olleet edes miettineet, että joku voisi kuolla – tämä siitä huolimatta, että tekoa oli suunniteltu monta kuukautta.

Syytetyistä kaksi kiisti syytteen ja kaksi myönsi sen. Pitseriaa pyörittäneistä veljeksistä vanhempi oli kuitenkin avautunut omien tekojensa lisäksi myös toisten osuuksista tapahtumiin. Toinen syytteen kiistäneistä miehistä selitteli Azar Bibanin ilmiantoa syyttäjälle seuraavasti: “Ehkä hän rakastaa minua niin paljon, että haluaa olla minun kanssani yhdessä vankilassa.”

tuhopoltto 4

Uhrien omaiset vaativat tuomiota taposta, mutta se ei mennyt läpi. Lopulliset tuomiot olivat seuraavanlaiset: Karim Abbas 9 vuotta 8 kuukautta, Aram Biban 11 vuotta, Araz Biban 10 vuotta ja Zakhariya Hassan 10 vuotta. Korvauksia tuli maksettavaksi 750 000 euroa. Ensikertalaisina tekijät istuvat tuomioistaan puolet, pois lukien Zakhariya Hassan, joka istui ainoastaan kolmasosan tuomiostaan, koska hän oli tekohetkellä alle 21-vuotias.

Hassan on siis jo päässyt vankilasta. Kaksi tuomituista vapautuu tämän vuoden aikana ja pisimmän tuomion saanut Aram Biban vapautuu vuoden 2016 alkupuoliskolla. Tämä siis on tuomio kolmesta kuolemasta sekä mittavista aineellisista vahingoista.

 

Jesse Torniainen

artikkelin_peraan

13 KOMMENTIT

 1. Taas kerran laatu kirjoitus Jesse! Kiitos tästä!

  “Anti-rasistien”(=Anti-valkoisten) tekopyhyys jaksaa naurattaa vuodesta toiseen.

  Huvittaa nämä suomalaisvihamieliset “anti-rasistit”… Tuetaan sokeasti kaikkea mitä sionistit tuppaavat keksimään, että voidaan “boostata” omaa sosiaalista statusta!

  “Antifasismi on paras, ja Israelin nationalismi” -Dimmu “Tekopyhyys” Gurbanov

 2. Mitä tämä maksoi meille? 40 vuotta tuomioita, 62000€ per vuosi, eli 40×62000€=2520000€. Tähän lisäksi tuo 750000€, koska eihän heillä ole varaa omasta pussista, koskaan.. Oikeudenkäynnin kulut valtion (pohjattomasta?) kassasta.

  No toki yksittäistapaus. 3 miljoonaa sinne tänne, kyllä rahaa on. Saihan tuolla rahalla toki mittaamattoman paljon kulttuurin rikastusta.

  • Heh, se 40 vuotta on 20 vuotta. Siis jos ihminen saa kympin tuomion, se pääsee ensikertalaisena sen puolikkaalla (5 v.) josta viimeiset 2 vuotta avotalossa ja viimeiset 6 kk pantaa (nilkkapantarangaistus, joka suoritetaan kotona). Ja eihän sitä tiedä, miten yhteiskunta “kehittyy” tässä lähiaikoina, kohta kaikki sanktiot suoritetaan kotisohvalla panta jalassa.

   • Puhut aivan totta. Myös “hyvä” käytös lyhentää tuomiota.
    Myöskin razzzizzzmi edes auttaa poikien vapautumista tai avovankilaan siirtoa.
    Tähän päälle vielä ihonväri-alennus.

    Itse toivoisin yhteiskunnan kehittyvän suntaan, jossa pojat todellakin lähetetään kotimaahan. Ehkä kättä tai jalkaa köyhempänä.
    Raiskaajille ja pedareille kastraatio, ns. humala raiskaukset voitaisiin poissulkea.

    • Ei hyvä käytös lyhennä tuomiota, hyvä käytös vaikuttaa lähinnä siihen missä istut (eristys, kivitalo, avotalo jne) ja pitkäaikaisvangeilla viimeisen puolen vuoden pantarangaistukseen.

     Ja tosiaan 10 vuoden tuomion saanut Hassan istui ainoastaan kolmasosan tuomiostaan, koska rikoksentekohetkellä alle 21-v.

 3. Hieno kirjoitus.
  Päivi Lipposen hölmöily jäi elämään internettiin, joka ei koskaan unohda.

 4. Surullinen tapaus. Luultavasti näiden rikollisnerojen aivokapasiteetti ei riittänyt ihan riittävän huolelliseen suunnitteluun, valitettavasti tästäkin idioottimaisesta tempusta saivat kärsiä syyttömät suomalaiset.

  Kimmo Kiljunenkin on muuten demari, sikäli kun sillä on merkitystä…

 5. Antirasistien tapa kääntää asiat päälaelleen selittyy osin ns. kognitiivisella dissonanssilla.

  Kun ihminen kohtaa asian, joka kyseenalaistaa hänen käsityksensä, hän mieluummin torjuu sen, kuin muokkaa käsityksiään. Jotta tämä ei vaivaisi mieltä, hän keksii selityksen, joka tukee hänen aiempia käsityksiään.*

  Tämä on normaalia meille kaikille, mutta monikulttuurisuuden kannattajien kohdalla taipumus on johtanut vakaviin seurauksiin. Mikään ulkomaalaisista johtuva ongelma ei ole peruste muuttaa asennetta monikulttuurisuuteen.

  Ei-valkoinen ulkomaalainen on aina uhri vaikka hakkaisi vaimoaan, raiskaisi tuntemattomia, ryhtyisi terroristiksi, olisi rasisti, vihapuhuisi, tappaisi, horjuttaisi huoltosuhdetta, pahentaisi ilmastonmuutosta, murhapolttaisi, jne.

  Tämä myös selittää, mikseivät antirasistit koskaan näytä oppivan mitään. Kaikki ongelmat ovat aina ”yksittäistapauksia”. Vaikka faktat puhuvat sen puolesta, ettei monikulttuurisuus toimi, heidän ratkaisunsa on lisätä monikulttuurisuutta.

  Yksilön kokemus sisäinen ristiriita selittää osaltaan myös miksi antirasistit toisinaan sortuvat jopa keksimään tapauksia rasismista. Kuten monikulttuurisuuden politiikassa muutenkin, henkilökohtaiset mieltymykset pakotetaan yleisiksi normeiksi. Itselle valehtelu ja toisille valehtelu on vain veteen piirretty viiva.

  Antirasistien kokemaa sisäistä ristiriitaa vähentää, kun media ei julkaise rikoksesta epäiltyjen ulkomaalaisten nimiä (eikä tuomion jälkeen käsittele ulkomaalaisten rikoksia laajasti), raiskauksista keskustellaan tilastojen kautta, terrorismi normalisoidaan, jengiväkivalta laitetaan yhteiskunnan syyksi, kotimaassaan lomailevista pakolaisista ei uutisoida, ihmissalakuljetuksesta kerrotaan vain tietyt puolet, jne.

  Asioiden jatkuva vääristely sujuu antirasisteilta, koska heidän maailmankuvansa perustuu tosiasioiden valikoivaan käyttöön. Jos faktat ja ideologia riitelevät, faktat häviää. Aina.

  _

  (* Esimerkkinä syytteen kiistäneen kommentti Araz Bibanin ilmiantoon.)

 6. Hienoa kansalaisjournalismia Vastarintaliikkeeltä! Täytyy nostaa hattua tälläiselle toiminnalle vaikken olekaan kansallissosialisti.

 7. Lähi-idässä (mistä tekijät ilmeisesti ovat kotoisin, iskun tilaajat armeenialaisia ?) uhrien omaisille annettaisiin luultavasti oikeus päättää rikoksen tekijöiden rangaistus (esim. teloitus)…Naurettava rangaistus murhapoltosta.

 8. Hirttotuomio näille tyypeille ja sillain, että jalat himomalla yltää maahan.Täytys olla kunnon pelote nykyään, että panis miettimään mitä touhuaa. Onhan niitä ollu ennen vanhaan raipparangaistus,telotus kirveellä tai siperiaan gulakin lyijy kaivoksilla.

Comments are closed.