Koti Uutisia Väkivaltakohun aiheuttanut Ravattinen peruu puheensa ja eroaa PAM:in valtuustosta

Väkivaltakohun aiheuttanut Ravattinen peruu puheensa ja eroaa PAM:in valtuustosta

7

Tällä viikolla Palvelualojen ammattiliitto PAM joutui väkivaltakohun keskelle sen jälkeen, kun yksi liiton valtuuston jäsenistä vaati tarvittaessa tappavaa väkivaltaa “rasisteja” vastaan. Nyt kohun aiheuttanut Niko Ravattinen kertoo eroavansa liiton valtuustosta.

UK_Niko_Ravattinen

Sekä PAM että liiton puheenjohtaja Ann Selin ovat tällä viikolla joutuneet toistuvasti vastailemaan vihaiseen palauteryöppyyn. Monet PAM:in poliittisesti neutraalit jäsenet olivat huolissaan Niko Ravattisen kaltaisten väkivallan hyväksyvien monikulttuurisuusfanaatikkojen valta-asemaa liitossa.

PAM ei kuitenkaan erottanut Ravattista, mutta se kertoi tuomitsevansa väkivaltapuheet sekä aikovansa käsitellä niitä tarkemmin tammikuussa järjestettävässä hallituksen kokouksessa. Toki tapauksen varjolla kokouksen käsiteltäviin asioihin oli ujutettu myös “suvaitsevaisuuden lisääminen”, vaikka nimenomaan “suvaitsevaisuus” oli se ideologia, jonka varjolla valtuuston jäsen pyhitti väkivaltafantasiansa.

“Tuomitsemme kaiken väkivallan. Valtuutetun puheet eivät siis ole liiton linjan mukaisia. Käymme aiheesta perusteellisen keskustelun tammikuun hallituksen kokouksessa. Pohdimme silloin sekä tätä tapausta että laajemminkin sitä, kuinka voisimme osaltamme vaikuttaa suvaitsevaisuuden lisääntymiseen ja kaiken väkivallan ja sillä uhkaamisen ehkäisemiseen”, PAM:in puheenjohtaja Selin kertoi liiton nettisivuilla.

Nyt Ravattinen pahoittelee aiheuttamaansa kohua Facebookissa ja kertoo eroavansa liiton valtuustosta omatoimisesti. Kirjoituksessaan hän kuitenkin antaa perusteettomasti ymmärtää, että kohu olisi ollut aiheeton. Ravattinen kertoo myös päättäneensä jättäytyä politiikasta.

“Pyynnöstä ymmärrän, että en voi edustaa pamilaisia jäseniä (vaikka en olekaan palkkasuhteessa) kentällä ja eroan tällä päivällä (1.1.2016) Pamin valtuustosta ja 1. varavaltuutettuni jatkaa tehtävän hoitamista. Esitetyt väitteet eivät sinällään pidä paikkaansa, mutta koen, että aiheuttamani negatiivisen julkisuuskuvan ja mielipahan takia tämä on ainut järkevä johtopäätös ja toimenpide. En missään nimessä kehoita ihmisiä murhaamaan toisiaan tai muutenkaan yllytä ketään väkivaltaan. Toivon Pamille kaikkea hyvää työntekijöiden etujen puolustamisessa ja kadun syvästi tapahtunutta. Vuosi 2015 on ollut minulle henkilökohtaisesti erittäin raskas ja olenkin päättänyt jättäytyä politiikasta ja keskittyä pitkäaikaisiin kiinnostuuksiini terveyden ja kasvissyönnin parissa.

Lähimmäiseni ovat saaneet minut ymmärtämään, että työväenliike on rauhan liike.”

Huomionarvoista kohussa oli, että suurin osa valtamediasta ei missään vaiheessa noteerannut koko asiaa. Kohuhaastattelussa kansallismielisistä tehtiin jonkinlaisia oikeutettuja väkivallan kohteita. Esimerkiksi 612-tapahtumaan osallistuneisiin kohdistettu – tosin epäonnistunut – väkivalta oikeutettiin, vaikka kulkueeseen osallistui myös vanhuksia ja lapsia.

Verovaroin rahoitettu Yle ei uutisoinut aiheesta lainkaan. Kuitenkin loppuvuodesta 2014 Ylen ruotsinkielinen toimitus yritti väkisin vääntää kohua Metalliliiton valtuuston kansallismielisestä varavaltuutetusta, vaikka häneen ei edes liitetty minkäänlaisia väkivaltakehotuksia. Yle ahdisteli varavaltuutettua muun muassa siksi, että hän oli Facebookissa tykännyt Kansallisesta Vastarinnasta.

 

Aiheeseen liittyen:

PAM-liiton valtuuston jäsen vaatii tarvittaessa tappavaa väkivaltaa “rasisteja” vastaan
“Antifasisti” Niko Ravattinen säikähti saamaansa huomiota – poisti kirjoituksensa verkosta
Väkivaltaan kannustava äärivasemmistolainen esiintyy julkisesti H&M:n edustajana
PAM-liiton johtaja: väkivaltaan kehottaminen on “näkemys”

7 KOMMENTIT

  1. Hyvä!

    Noita väkivaltakehotuksia on helppo levitellä, jos ei joudu vastaamaan niistä. Hyvä, että tämä kaveri on joutunut ottamaan puheistaan vastuuta ja toivottavasti myös vilpitöntä viisastumista tapahtui matkan varrella.

    Suurin osa äärivasemmistosta esiintyy kasvottomana juuri siksi, että äärivasemmiston toiminta ei kestä päivänvaloa!

  2. Oksettava nilkki.

    Hyvä, että kupla puhkesi ja joutui edes jollain tasolla miettimään sanomisiaan.

  3. Toivottavasti Niko pääset kokonaan irti tuosta vihaideologiasta vaikka äärivasemmistopiireissä on varmasti kova ryhmäpaine.

Comments are closed.