Koti Artikkelit Yhteiskunta Väkivaltainen antirasisti työskentelikin poliisille

Väkivaltainen antirasisti työskentelikin poliisille

8

Martin Fredriksson paljasti sunnuntai-iltana Twitterissä työskennelleensä vuosina 2004–2007 ja 2009–2010 turvallisuuspoliisi Säpolle. Fredrikssonilla oli tehtävänään vaikeuttaa tuolloin olemassa olleiden kansallissosialististen ja nationalististen järjestöjen toimintaa.

UK_Wag_Fredriksson
Vasemmalla Martin Fredriksson, oikealla Mathias Wåg.

Martin Fredriksson on kuulunut aiemmin Ruotsin AFA:n (Antifascistisk aktion) johtohenkilöihin. Hän perusti myös äärivasemmistolaisen, maahanmuuttokriitikoita ja nationalisteja vainoavan laittoman tiedustelupalvelu Researchgruppenin Mathias Wågin kanssa.

Fredriksson kertoi kirjoittavansa tällä hetkellä kirjaa ja ilmoitti, että hänellä oli “henkilökohtaisia syitä” paljastaa työskennelleensä Säpolle. Eräs Twitter-päivitys viittaa kuitenkin siihen, että tieto Fredrikssonin työnantajasta olisi päässyt vuotamaan tiettyjen äärivasemmistolaisten piirien sisällä.

Suomessakin luennoinut Wåg kuuluu Ruotsin AFA:n perustajiin. Wåg kirjoitti Facebookiin, että Fredrikssonin paljastus oli hänelle täysi yllätys, ja hän sanoi lopettavansa yhteydenpidon Fredrikssoniin välittömästi. Wåg on kirjoitellut äärivasemmistolaisella keskustelufoorumilla, että Researchgruppenilla on edelleen hyvät suhteet AFA:aan. AFA:sta on tullut yhä passiivisempi todennäköisesti siksi, että Fredrikssonin ja Wågin kaltaiset johtohahmot ovat aloittaneet muita vastaavia projekteja ja järjestelmä on ostanut heidät itselleen.

Fredrikssonin paljastus ei arvatenkaan ole saanut kovin lämmintä vastaanottoa äärivasemmistolaisissa piireissä; viimeistään nyt on vahvistunut, että poliittinen järjestelmä käyttää ulkoparlamentaarista vasemmistoa hyödyllisinä idiootteina Ruotsin todellista oppositiota eli kansallismielisiä vastaan. Lovisa Loan Sundman Researchgruppenista kirjoitti sosiaaliseen mediaan, että Fredriksson on nyt polttanut kaikki siltansa. Sundman vaikutti olevan sitä mieltä, että Fredriksson olisi saanut vaieta työstään Säpolle.

Maahanmuuttokriittinen, ideologisesti ruotsidemokraattien entistä nuorisojärjestö SDU:ta lähellä oleva Fria Tider kirjoitti jokin aika sitten artikkelin, joka kuvaa hyvin Fredrikssonin rikollista menneisyyttä. Artikkelissa kerrotaan, että Fredriksson vapautettiin syytteistä vuonna 2000, vaikka kaikki viittasi hänen olleen mukana heittämässä polttopulloa McDonald’sia kohti Linköpingissä. Kotietsinnässä Fredrikssonin luota löytyi lista Linköpingin kunnanvaltuutettujen nimistä, henkilötunnuksista, kuvista ja kotiosoitteista. Näihin aikoihin eräät paikallispoliitikot olivatkin saaneet osansa äärivasemmistolaisesta terrorista, ja Fredriksson puolusteli ruotsidemokraatti Lars-Erik Johnssonin kotiin tehtyä iskua. Johnsson ja hänen vaimonsa lähes paloivat omassa kodissaan, kun äärivasemmistolaiset heittivät sinne polttopullon.

Fredriksson tuomittiin vielä samana vuonna teräaseen hallussapidosta ja vaarallisten esineiden hallussapidosta julkisella paikalla. Vuonna 2003 hän hyökkäsi poliittisen vastustajansa kimppuun lyömällä tätä päähän rautaputkella. Vuonna 2006 Fredriksson tuomittiin niin ikään pahoinpitelystä, mutta hän sai vain ehdollista ja 75 tuntia yhteiskuntapalvelua. Fredriksson siis työskenteli samaan aikaan Säpolle.

Paria vuotta myöhemmin vuonna 2008 Fredriksson tuomittiin jälleen vaarallisten esineiden hallussapidosta julkisella paikalla, kun hän uhkasi tappaa erään henkilön, joka soitti sitten poliisille. Mainittakoon vielä Fredrikssonin kirjoitelleen Flashbackiin, kuinka “väkivalta on niin v*tun kivaa”.

Ruotsin kansallismieliset ovat jo vuosia tienneet informaation kiertävän turvallisuuspoliisin ja autonomisen vasemmiston välillä. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun tunnettu äärivasemmistolainen puhuu avoimesti yhteistyöstään Säpon kanssa. Fredriksson kirjoitti Twitteriin sekä ulkoparlamentaarisen vasemmiston että oikeuslaitoksen haavoittaneen Ruotsin kansallismielistä liikettä sinä aikana, kun hän työskenteli turvallisuuspoliisille.

 

Nordfront.se

8 KOMMENTIT

  1. Muistan, kuinka jo monta vuotta sitten eräs ruotsalainen toveri kertoi, että informaatio kiertää turvallisuuspoliisin ja autonomisen vasemmiston välillä. Ja Saksassa noiden symbioosi on vielä paljon tehokkaampi.

    Nuo tampiot vielä luulevat olevansa jotain vallankumouksellisia vaikka todellisuudessa tekevät vain järjestelmän likaisia töitä kansallismielisiä vastaan. Samaan aikaan johtohahmot tekevät “taktista yhteistyötä” viranomaisten kanssa.

  2. Suomessa on byrokraattisen ja poliittisen valtaeliitin, median, poliisin ja antifasistien välillä selkeää yhteistyötä nähtävissä.

    Media toteuttaa antifan rikoksien valkopesua, kun poliisi ja valtiovalta katsoo läpi sormien. Tiedämme että esimerkiksi Tampereella, Turussa ja Helsingissä antifasistit ovat saaneet kaupungilta tiloja ja rahoitusta. Samaa ei tietysti tarjota kansallismielisille. Antifasistien on turha väittää olevansa systeemiä vastaan, kun he ovat systeemin puolella ja siitä riippuvaisia. Antifasistit ylläpitävät valtaa pitävää ideologiaa ja puolustavat sitä.

  3. Tällaiset uutiset lisäävätkin todella paljon luottamusta ja kunnioitusta Pohjoismaiden sik.. poliisia kohtaan. Maanpetturit. Mitenhän ne kehtaa katsoa aamuisin peiliin?

  4. Mahtaakohan Martinilla olla mitään tekemistä Vastarintaliikkeen kanssa käytyjen tappeluiden kanssa, eli siis onkohan Ruotsin antifasistit tulleet ottamaan selkäänsä poliisin agitoimana? Ei juma…

  5. Ja sitten nämä kommaripellet kehtaa väittää että he vastustavat tätä järjestelmää! Hah!

  6. toivottavasti tuo mies saa ansionsa mukaan jonakin kauniina päivänä kun Eurooppalaiset ja Suomalaiset ovat vapaita tai mieluummin jo ennen.

Comments are closed.