Koti Uutisia Väkivaltaan kannustava äärivasemmistolainen esiintyy julkisesti H&M:n edustajana

Väkivaltaan kannustava äärivasemmistolainen esiintyy julkisesti H&M:n edustajana

11

UK_Niko_Ravattinen

Väkivaltakohun keskellä rypevä ”anarkosyndikalisti” Niko Ravattinen työskentelee vaateliike H&M:llä ja tuo sen julkisesti esiin. Ravattisen väkivaltalausuntoja käsitelleet uutiset ovat levinneet laajalle yleisölle sosiaalisessa mediassa viime päivinä.

Uutisoimme maanantaina, että Palvelualojen ammattiliitto PAM:in helsinkiläinen valtuuston jäsen Niko Ravattinen peräänkuulutti tuoreessa MoonTV:n haastattelussa tappavaa poliittista väkivaltaa toisinajattelijoita kohtaan.

Sekä PAM että liiton puheenjohtaja Ann Selin ovat joutuneet toistuvasti vastailemaan jäseniltään ja muilta huolestuneilta saamaansa vihaiseen palautteeseen. Monet ovat olleet huolissaan Ravattisen kaltaisen kiihkoilijan valta-asemasta liitossa.

Tiistaina uutisoimme, että väkivaltafantasioidensa saamasta huomiosta säikähtänyt Ravattinen poisti verkosta aiemmat kirjoituksensa. Hän sulki kokonaan tilinsä muiden muassa Twitteristä ja Instagramista, sillä tilit sisälsivät lisää poliittisen väkivallan ihannointia.

PAM-liitto ei ole vieläkään ilmoittanut, aikooko se erottaa Ravattisen valtuustostaan. Se kuitenkin lepytteli Facebookissa huolestuneita jäseniään sillä, ettei liitto maksa Ravattiselle palkkaa. “Niko Ravattinen ei saa PAMista palkkaa eikä ole työsuhteessa PAMiin. Ravattinen on yksi liittokokouksen valitsemasta viidestäkymmenestä valtuutetusta. Sääntöjen mukaan PAMin hallituksella ei ole oikeutta erottaa valtuustosta jäseniä. Valtuusto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa”, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry kommentoi asiaa Facebookissa.

Ainakaan toistaiseksi PAM ei ole ilmoittanut erottavansa Ravattista tehtävistään vaikka kohuhaastattelussa mies esiintyy nimenomaan PAM:in valtuuston jäsenenä ja kannustaa poliittiseen väkivaltaan toisinajattelijoita kohtaan. Liiton puheenjohtaja Ann Selin on toistaiseksi tyytynyt väistelemään erottamista koskevat kysymykset kertomalla, että “väkivalta ei ole PAM:in kanta”.

On kuitenkin totta, ettei Niko Ravattinen ole työsuhteessa ammattiliitossa – ainakin mikäli uskomme vasemmistolaisia lähteitä. Lokakuussa Vasemmistonuorten lehti Libero haastatteli Ravattista, joka kertoo työskentelevänsä H&M:llä.

“Ravattinen esittäytyy anarkosyndikalistiksi, joka ‘tunnetaan yhtenäisyysmiehenä kaikissa piireissä’. 30-vuotias vegaani on naimisissa ja tykkää 90-luvun norjalaisesta metallista. Työkseen hän hengaroi stringejä H&M:lla, mutta kertoo saaneensa haastattelupäivän aamuna tiedon siirrosta miesten osastolle”, lehti kirjoittaa.

Koska Ravattinen tuo poliittisessa haastattelussa esiin työpaikkansa ja koska hän julkisesti kannustaa poliittiseen väkivaltaan, herää kysymys siitä, mitä mieltä H&M on työntekijänsä ulostuloista. Hyväksyykö H&M sen, että heidän nimissään esiintyvä äärivasemmistolainen kannustaa julkisesti jopa tappavaan väkivaltaan poliittisia toisinajattelijoita kohtaan?

Suosittelemme informoimaan yritystä heidän edustajansa toiminnasta sekä kysymään H&M:n kantaa asiaan. Alla on yrityksen yhteystietoja.

Twitter: https://twitter.com/hmsuomi
Pääkonttorin puhelinnumero: +358 (9) 34 34 950
Yhteydenottolomake: https://www.hm.com/fi/contact

Kohutun MoonTV:n haastattelun voi kuunnella YouTubessa kokonaisena. Ravattinen harmitteli haastattelussa sitä, etteivät vasemmistolaiset ja rasisminvastustajat kyenneet estämään isänmaallista soihtukulkuetta itsenäisyyspäivänä. Ravattinen ja ohjelman juontaja väittelivät siitä, onko väkivalta tehokas ja oikeutettu keino vaalia monikulttuurista Suomea. Ravattisen mukaan “natsismin” vastustaminen on niin pyhä hanke, että sen nimissä on sallittua jopa murhata ihmisiä:

“En nää sitä ongelmana [että ammutaan kansallismielisiä mielenosoituksessa]. Oikeusturvan kannalta on vähän hankala puhua tästä aiheesta enempää. […] En vastusta poliittista väkivaltaa, en missään nimessä. Se on ihan paikallaan strategian tietyssä vaiheessa, kun sitä on kuitenkin joskus pakko käyttää, kun tilanne kärjistyy tarpeeks pitkälle […] väkivaltaa on aina ollut pakko jossain vaiheessa käyttää, ja valitettavasti joku tulee aina kuolemaan jossain.”

 

Lue myös:

Tietovuoto: vasemmistopoliitikko vaati “taktista väkivaltaa” ja kaasusumuttimia
Kuka uhkailee kirjailijaa?

11 KOMMENTIT

 1. Ei varmasti pomo innostu siitä, että joku perseilee tällä tavalla ja lokaa firman mainetta. Vähemmästäkin saa monessa paikassa potkut ja tässä sentään on kyse väkivaltaan yllyttämisestä!

  Monesti noissa isoissa yrityksissä on myös olemassa jonkinlainen SoMe-etiketti työntekijöille ja Ravattinen on kyllä aika rajusti rikkonut kaikkia mahdollisia etikettejä noilla sittemmin poistamillaan some-tileillä.

  Jos H&M antaa tollaisen tyypin toimia asiakaspalvelussa, niin en kyllä todellakaan käy siellä enää koskaan.

 2. Laittakaa boikottiin. Kertokaa tästä lähipiirin naisille ja JOS mahdollista, luvatka vaikka kyyti jonnekin muuhun liikkeeseen jos eivät käytä H&M. Personal is political!

 3. Palautetta laitettu – huomenna vielä soitan henkkamaukan toimistolle ja varmistan että menihän se varmasti perille 🙂

 4. Hei,

  H&M:n yksittäisten työntekijöiden omalla ajallaan esittämät mielipiteet ovat täysin heidän omiaan, eivätkä heijasta tai edusta H&M:n mielipiteitä tai kantaa. H&M on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yritys. Meillä on nollatoleranssi väkivaltaan emmekä hyväksy väkivaltaa missään muodossa. Voit lukea käytännöistämme ja menettelytavoistamme lisää täältä.
  http://sustainability.hm.com/en/sustainability/downloads-resources/policies/policies.html

  Terveisin,

  H&M Info

  • Tämä on ymmärrettävissä niin, ettei ketjunne kauppoihin voi enää tulla, koska siellä voi olla asiakaspalvelijana potentiaalinen tappaja. Aijon jatkossa boikotoida ketjuanne tämän kommenttinne vuoksi.

 5. No nuo henkkamaukan kuteet on muutenkin lapsityövoimalla tuotettua roskaa. Niiden kuteiden edustajaksi sopii hyvin tuollainen äärivassarihipsteri.

 6. Palautetta annettu sähköpostitse H&M:n asiakaspalveluun sekä ko. ketjun Suomi-Baltian maajohtajalle (Marika Pyykkö), joka lukenee viestin palattuaan tulevana maanantaina lomilta. Eiköhän tällä varmistu se, ettei ko. henkilö ainakaan kovin pitkälle etene ketjun palveluksessa… 🙂

Comments are closed.