Koti Uutisia Kotimaa Väkivallan pelko yleistyy Suomessa

Väkivallan pelko yleistyy Suomessa

4

Yhä useampi suomalainen pelkää tulevansa katuväkivallan kohteeksi. Tiedot perustuvat vielä julkaisemattomaan rikosuhritutkimukseen. Tutkimuksen takana on Helsingin yliopiston Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti.

Tuoreen tutkimuksen mukaan joka kolmas suomalainen pelkää joutuvansa katuväkivallan kohteeksi ja 15 prosenttia vastanneista sanoo välttävänsä määrättyjä paikkoja omassa naapurustossaan. Yleisintä väkivallan pelko on suurissa kaupungeissa. Naiset ovat tutkimuksen mukaan miehiä enemmän huolissaan väkivallan kohteeksi joutumisesta.

Tutkimuksessa on seurattu kehitystä vuodesta 2012 lähtien, ja tulokset osoittavat, että suurin nousu väkivallan uhriksi joutumisen pelossa on tapahtunut viimeisen muutaman vuoden aikana. Vastanneista jopa 33 prosenttia kertoi pelänneensä joutuvan väkivallan kohteeksi ainakin kerran kuluneen vuoden aikana.

Lähde: Yle

4 KOMMENTIT

  1. Tarkoituksellinen markkinarako, hinta jonka pakkourbasoinnista tulee maksettavaksi.
    Globaalit turvamarkkinat tarvitsevat pelkoa ja epävakautta menestyäkseen, maksajana on taas tavallinen kansalainen.
    Maaseudun tyhjentäminen on ollut hallitusohjelmassa jo -60 luvulta lähtien (vuoden saa oikaista, varma en täysin ole) ja tämän politiikan jatke on tuhota kyläkoulut, lakkauttaa palvelut yms. “tehostaminen”.

  2. Minuakin pelottaa että joudun joku päivä käyttämään väkivaltaa sitä onnetonta kohtaan joka yrittää ryöstää minut tai pahoinpidellä. Saattaa olla että tulee osumaa mutta se toinen harkitsee jatkossa useammankin kerran kenen päälle käy.

    • Aikoinaan yritti narkkiarska kavereineen puukon kanssa ja vielä keskellä kirkasta päivää. Minä olin ainoa joka selvisi kolhuitta ja jopa syytteittä. Nykyään tulisi ainakin sakot ammatinvalinnan vapauden rajoittamisesta ja kulttuurimarxismin vastaisesta toiminnasta.

Comments are closed.