Koti Uutisia Vaihtoehtoinen valuutta kasvattaa suosiotaan Kreikassa

Vaihtoehtoinen valuutta kasvattaa suosiotaan Kreikassa

2

Pahoissa talousvaikeuksissa kiemurtelevan Kreikan kansalaiset ovat alkaneet käyttää vaihtoehtoista valuuttaa euron sijasta. Paikallisissa marketeissa ja toreilla kreikkalaiset maksavat ostoksensa paikallisella valuutalla ja käyvät vaihtokauppaa kauppiaiden ja asukkaiden kanssa.

Vaihtokauppa vahvistaa kansalaisten välistä solidaarisuutta vaikeina aikoina. Monilla kreikkalaisilla onkin utopistisia näkemyksiä ajasta ilman euroa.

Edes virkamiehet eivät suoralta kädeltä tuomitse kreikkalaisten innokkuutta vaihtoehtoisesta valuutasta. “Se ei välttämättä korvaa euroa, mutta ainakin se auttaa yhteiskuntamme heikompia jäseniä”, kertoo Volosin pormestari Panos Skotiniotis.

 

Aiheesta muualla:

http://www.guardian.co.uk/world/2013/jan/02/euro-greece-barter-poverty-crisis

2 KOMMENTIT

 1. Itse olen säästänyt rahaa kultaan ja hopeaan viimiset 2 vuotta. Hopeasta tosin liikkuu paljon huhuja, että (juutalais)pankkiirit Lontoossa ja NY:ssä manipuloivat hopean ja kullan hintaa. Natsi-Saksassa oli 5 markan kolikoissa 90 % hopeaa, ne ovat ihan keräilykelpoista rahaa. Suomen markassakin oli hopeaa vielä 1960-luvun alkupuolella 30 %, niitäkin voi keräillä.

  • On hyvin todennäköistä, että jossakin vaiheessa banksterit tekevät uudestaan vanhan tempun ja takavarikoivat sheepleltä kullan, kuten se oli tehty samoihin aikoihin USA:ssa ja NL:ssa.

   USA:n menettelystä kertoo tämä linkki (http://en.wikipedia.org/wiki/Executive_Order_6102). NL:ssa samalla asialla oli ‘Torgsin’ ja OGPU/NKVD (http://su-industria.livejournal.com/39914.html), myös Alexander Solzhenitsinin “Vankileirien saaristo” kertoo ilmiöstä.

   En näe yhtäkään syytä, miksi kulta ei olisi takavarikoitu tämänkin kriisin aikana, jota suunnittelivat ja johtavat sama taho kuin yllä mainituissa kullan takavarikoinnissa. Luepa Siionin viisaitten pöytäkirjat (http://www.radioislam.org/protocols/indexfin.htm) jossa on esitetty pääperiaatteet miten kullan hallussapito välillä sallitaan sheeplelle ja kun sitä on kertynyt riittävästi, sitten sato korjataan.

   Mikäli et luovuttaisi kultaa valtiovallalle ja yrittäisit ostaa kulta- tai hopeakolikoilla jotakin (ruokatarvikkeet, polttoainetta tms.) pimeästi, hyvin pian sen jälkeen sinun kimpussasi ovat arvometalleista kiinnostuneet tahot, ja kidutuksen jälkeen ko. arvometallit siirtyvät heille.

Comments are closed.