Koti Uutisia “Vähemmistöt ansaitsevat valkoisista vapaita tiloja”

“Vähemmistöt ansaitsevat valkoisista vapaita tiloja”

11

Brittiläisessä Huffington Post -lehdessä julkaistiin artikkeli, jossa vaadittiin vähemmistöille kantaväestöstä vapaita tiloja, joissa he voivat kokea itsensä turvallisiksi ja kotoisiksi. Artikkeli julkaistiin vastineena aiemmin The Ryersonian -julkaisussa ilmestyneeseen artikkeliin, jossa kritisoitiin erään rasisminvastaisen ryhmän päätöstä käännyttää valkoiset tapahtumastaan.

“Marginalisoituneilla ryhmillä on oikeus vaatia julkisissa paikoissa tiloja, joissa he voivat jakaa tarinoita sorrostaan ilman kritiikkiä keneltäkään muulta”, artikkelissa todetaan.

“Monet oppilaat Ryersonin koulussa ovat kohdanneet elämässään rasismia, ja on mahdoton unohtaa, että monet kohtaavat syrjintää päivittäin. Tämä [rasisminvastainen] ryhmä ja nämä tapahtuvat antavat värillisten ihmisten paljastaa kokemuksiaan ja kollektiivisesti taistella tätä yhteiskunnallista sairautta vastaan”, jatkuu kirjoitus.

“Nämä tilat ovat foorumeja, joissa vähemmistöryhmät ovat suojeltuja valtavirran stereotypioilta ja marginalisaatiolta. He ovat elintärkeitä sorron vastustamiseksi, ja meidän kouluna ja yhteiskuntana tulee kunnioittaa niitä. Nämä tilat ovat harvoja paikkoja, joita eivät kontrolloi henkilöt, joilla on valtaa ja [valkoista] etuoikeutta.”

Artikkeli myös moittii käännytettyjä valkoisia antirasisteja tapahtuneesta kertomisesta, koska “se luo etnisiä jännitteitä”, ja tämä itsessään oikeutti heidän poissulkemisensa. Jutussa muistetaan vielä mainita, että valkoisten sulkeminen tiloista ei ole rotuerottelua, sillä rotuerottelua harrastivat valkoiset.

“Valkoiset voivat kohdata hetkittäin ennakkoluuloja, mutta eivät koskaan rasismia. He eivät voi kokea systemaattista rasismia, joka estäisi heitä saamasta töitä, asuntoa, terveydenhuoltoa ja oikeutta”, todetaan vielä artikkelin lopulla.

UK_attention

Lähde: Huffington Post

11 KOMMENTIT

 1. Voihan toki niille luoda valkoisista vapaita tiloja, jos valkoisille sitten luodaan vähemmistöistä vapaita tiloja. Mielessäni on jo muutama paikka jotka voitaisiin muuttaa tälläisiksi, esimerkiksi Eurooppa voisi olla vähemmistöistä vapaa tila, jolloin ihan mieluusti voisi hyväksyä Lähi-idän tai Afrikan valkoisista vapaiksi tiloiksi.

  • Joo kyllä se passaa. Ja sitten myös sellainen vapaus, ettei valkoisten tarvi osallistua näitten loisien elättämiseen.

  • Liekö lähi-idästä ja afrikasta olevat jakaisivat vain vihansta valkoisia kohtaan noissa paikoissa ja sitten olevat vielä porukassa ja jotenkin uskoisin että paikka olisi aika uskonnollinen ja uskontonahan tietenkin islam.
   Eli yhdistetään valkoisia vihaavat muslimit valvomattomaan tilaan keskenään isoksi porukaksi jakamaan vihaansa valkoisia kohtaan. En pitäisi hyvänä asiana

 2. Tässä yhteydessä on erittäin hyvä syy muistaa mitkä tahot on tällaisen takana. Ja mitkä tahot tekevät kaikkensa eurooppalaisen valkoisen rodun hävittämiseksi ja kitkemiseksi juurineen. Edelleen on syytä palauttaa mieliin mikä taho on takana tässä muslimien suurinvaasiossa eurooppaan.

 3. Tiedän paikan missä tämä onnistuu parhaiten: jokaisen tulijan omassa kotona.

 4. Ok, mekin vaadimme alueita vain valkoisille koska valkoiset joutuvat kokemaan jatkuvasti rasismia ja syrjintää värillisten takia. Onneks Etelä-Afrikassa on Orania. Miten olis Suomeen alue vain suomalaisille?

 5. Toisaalta. Mukava huomata että liberaalitkin ovat alkaneet huomata segregaation hyviä puolia 50 vuotta pakkointegraation jälkeen. Ja kenties tämä panee sorsitut antirasistit miettimään, mutta tuskinpa.

 6. Mielestäni koko Suomesta voisi tehdä vähemmistöstä vapaan tilan. Vähemmistöt painukoot jonnekkin jossa ei ole valkoisia, jos eivät tykkää.

Comments are closed.