Koti Artikkelit Luonto Vaellus Repoveden kansallispuistossa

Vaellus Repoveden kansallispuistossa

4

Yhteys luontoon ja taito liikkua siellä ovat tärkeitä asioita kansallismielisille. Niinpä Vastarintaliike järjesti 5.–7. elokuuta viikonlopun mittaisen vaelluksen Repoveden kansallispuiston hienoissa maisemissa.

Reissu alkoi perjantai-iltana, kun illasta keräännyimme kokoontumispaikalle ja lähdimme taivaltamaan kohti sopivaa leiripaikkaa. Matkalla ylitimme Lapinsalmen riippusillan, ja leiriytyminen tehtiin iltahämärissä.

Seuraavana aamuna lähdimme vaeltamaan Kaakkurin kierrosta mukaillen. Reittimme nousi Mustalamminvuoren kallioille, joiden huipulla oli näkötorni. Sieltä avautuivat luontomaisemat kaikkiin ilmansuuntiin. Tahtimme oli melko rauhallinen mahdollistaen luonnosta nauttimisen.

Valitettavasti kaikki luonnossa liikkujat Repoveden suositussa kansallispuistossa eivät ole sisäistäneet luonnon kunnioitusta; reittimme varrelta löytyi roskia niin avoimelta maalta kuin hieman piiloteltunakin kivien alta. Pahimpia roskia ryhmämme poisti maastosta luontoa turmelemasta. Ympäristön asia onkin keskeisiä teemoja Vastarintaliikkeen poliittisessa ohjelmassa.

Tämän ei kuitenkaan annettu tunnelmaa pilata. Päivämarssin päätteeksi ryhmämme leiriytyi Lojukosken keittopaikan ympäristöön. Osa vilvoitteli järvivedessä lämpimän päivän jälkeen, ja aika kului mukavasti leirinuotiolla illan pimetessä. Säät suosivat reissua; ei ollut liian kuuma vaellusta varten, muttei myöskään ikävän sateista. Ainoa sade koettiin reissun ensimmäisenä yönä.

ret14229826ret14229791ret14229829ret14229800 ret14229833 ret14229834ret14229812 ret14229805

Sunnuntaiaamuna lähdimme paluumarssille kohti kokoontumispaikkaa ja ylitimme vielä Lapinsalmen sillan. Lopuksi hyvästeltiin toverit ja suunnattiin kotia kohti luonnosta virkistyneinä.

 

Toimitus

4 KOMMENTIT

  1. Hienot maisemat, varmasti onnistunut reissu! Video ei ole HD?

    • Tuo on kyllä ihan mahtava paikka, pitää kyllä ensi kerralla osallistua kun edelliset on jääneet väliin. Sitten voisi olla jo HD-videotakin.

  2. Minullakin on tapana keräillä lähimetsästä roskia. Inhottavaa kerätä sieniä, marjoja ja kerkkiä, jos alueella hajoaa kaikenlaista jätettä. On myös kivempi käydä kävelyllä, kun ei ole joka kolkassa roskia, ja myös luonto kiittää. On aivan uskomatonta, että aikuiset ihmiset heittävät roskia maahan, ikään kuin ne siitä yhtäkkiä katoaisivat!

Comments are closed.