Koti Uutisia Pohjoismaat Vaateketju käytti mainoksessaan vain norjalaisia naisia – sai kritiikkiä “moninaisuuden” puuttumisesta

Vaateketju käytti mainoksessaan vain norjalaisia naisia – sai kritiikkiä “moninaisuuden” puuttumisesta

4

Vaateketju Cubus latasi Instagram-tililleen uuden farkkumallistonsa mainoskampanjaan kuuluvan kuvan. Tästä seurasi ryöppy valkoisten vastaisia kommentteja. Mainoskuvassa näkyy kuusi vaaleaa naista eri farkkumalleissa. Kuvaa kritisoitiin siitä, että siinä näkyy vain pohjoismaalaisen näköisiä naisia eikä se sisällä “monimuotoisuutta”.

Eräs Instagram-käyttäjä kirjoittaa, että hänen tyttärensä “on niin kyllästynyt näkemään vain etnisesti norjalaisia, vaaleahiuksisia ja sinisilmäisiä tyttöjä”. Toinen käyttäjä kirjoittaa: “I’m so fucking tired of this shit. Kritvitt [liidunvalkoista] och zero mångfald much!”

Towe Welle Haugland, kristillisdemokraattien paikallispoliitikko Kristiansandissa, on kommentoinut, että “Cubusin olisi pitänyt ajatella vähän” ennen ainoastaan norjalaisten tyttöjen käyttämistä norjalaismainoksessa. Hänen mukaansa on tuomittavaa, että mainoksessa esiintyy vain yksi rotu ja yksi ihmisryhmä. Vähemmän yllättävää kyllä, Cubus on päätynyt kommentoimaan latteuksia sen sijaan, että ketju olisi noussut puolustamaan norjalaisia naisia. Kirjeessä kristillisdemokraateille Cubusin informaatiopäällikkö Julie Bragli Eckhardt kirjoittaa ketjun olevan “itsekriittinen” sitä kohtaan, että heillä on “liian vähän monimuotoisuutta kommunikaatiossaan”.

Det Nye -lehden muotitoimittaja Bahare Viken puolestaan kirjoittaa, että Cubusin tulisi ottaa oppia tapahtuneesta:

– Uskon ja toivon, ettei kukaan tietoisesti irtisanoudu vastuusta sisällyttää monimuotoisuus yhteiskuntaan. Samaan aikaan on sääli, ettei tämä ole edelleenkään itsestäänselvyys vuonna 2018.

Väitteiden mukaan sosiaalisessa mediassa Cubusin mainontaan olisi reagoitu negatiivisesti, mutta mikäli kommentteja silmäilee tarkemmin, niistä suuressa osassa tehdään selväksi arvostus norjalaisia naisia kohtaan.

Lähteet: Nordfront, Frihetskamp, KRSby

4 KOMMENTIT

    • Jep! Vasemmanpuolimmaisin näyttää erehdyttävästi poikani äidiltä… 🙂

  1. Taivas varjele mitä rasismia! Missä somalit ja transvestiitit?!

Comments are closed.