Koti Uutisia Uusia tuotteita uudistuneen Kadulle.comin valikoimissa

Uusia tuotteita uudistuneen Kadulle.comin valikoimissa

1

Uusiutunut Kadulle.com-verkkokauppa on saanut valikoimiinsa kaksi kovan luokan kirjaa, jotka paneutuvat rotujen historiaan ja eroavaisuuksiin. Lisäksi Henri Lichtenbergerin Friedrich Nietzschen filosofiaa käsittelevä teos on nyt saatavilla.

UK_The-Philosophy-Of-Friedrich-Nietzsche

Henri Lichtenberger: The Gospel of Superman: The Philosophy of Friedrich Nietzsche

Henri Lichtenberger (1864–1941) toimi vuosina 1887–1907 ulkomaisen kirjallisuuden professorina Ranskan Nancyssä sekä kirjallisuuden ja germaanisen filologian professorina Sorbonnessa. Hän kirjoitti useita teoksia germaanisesta kirjallisuudesta, kielestä, historiasta ja filosofiasta. Hänet tunnetaan myös Friedrich Nietzscheä käsittelevistä esseistään.

Lichtenberger tapasi Nietzschen vuonna 1898, ja hän oli myös tiiviisti yhteydessä Nietzschen sisareen Elisabeth Förster-Nietzscheen. Yhdessä he kirjoittivat elämänkerran Nietzschestä, joka julkaistiin vuonna 1928 (Nietzsche und sein Werk). Vuoden 1936 teoksessaan L’Allemagne nouvelle Lichtenberger kuvasi kansallissosialismin poliittisen ja taloudellisen vaikutuksen Saksaan positiiviseksi.

UK_JohnR_Baker_Race

John R. Baker: Race

Oxfordin yliopiston professorin John R. Bakerin kirjoittama teos kuvailee kattavalla tavalla rotujen välisiä biologisia eroavaisuuksia. Siinä käsitellään lajeja ja rotuja, hybridejä sekä evoluutioteorioita, jotka jaottelevat eri eläinlajit primitiivisempiin ja kehittyneempiin.

Teos sisältää osiot europideistä, juutalaisista, kelteistä, australideistä, saneista (busmanneista) ja negrideistä. Kirjassa käsitellään muun muassa biologista ja kulttuurista antropologiaa, paleontologiaa, esihistoriallista arkeologiaa, taidehistoriaa ja 1800-luvun kertomuksia afrikkalaisista.

Viimeisessä osassa Baker tarkastelee todisteita perinnöllisyydestä ja kognitiivisista kyvyistä. Hän tulee johtopäätökseen, että tietyissä roduissa suurempi osa ihmisistä kykenee saavuttamaan korkeamman älykkyyden kuin toisissa roduissa. Baker pohtii myös sitä, miksi jotkut rodut ovat yltäneet sivistykseen ja toiset eivät.

3. painos, sisältää nyt myös maailmanlaajuisen DNA-kartan.

UK_JPhilippe_Rushton-Race_evolution_and_behaviour

J. Philippe Rushton: Race, Evolution, and Behavior: A Life History Perspective

J. Philippe Rushtonin Race, Evolution, and Behavior on modernin rodullisen tieteen mestariteos, joka pohjautuu kiistämättömille tosiasioille. Rodullisten eroavaisuuksien tutkiminen käyttäytymisessä on ollut kiistelty ja kartettu aihe viimeisten 60 vuoden aikana. Rushtonin mukaan huomattavia rodullisia eroja on olemassa, ja niiden malli voidaan selittää riittävästi ainoastaan evolutiivisesta näkökulmasta.

Teoksessaan Rushton käy läpi kansainvälistä tilastotietoa ja havaitsee selvän mallin. Itäaasialaiset ja afrikkalaistaustaiset ihmiset ovat hänen mukaansa toistensa ääripäitä, kun taas eurooppalaissyntyiset sijoittuvat keskitasolle kuitenkin niin, että eri ryhmissä esiintyy runsaasti vaihtelua.

Rushton on tullut päätelmään, että nykyihmisten muuttaessa pois Afrikasta kenties vain 100 000 vuotta sitten kylmempi Euraasian ilmasto suosi suurempia aivoja, kaukonäköisempää suunnittelua, pysyvämpää perhemallia ja pidempää elinikää. Hänen teoriansa kuvastaa vaihtokauppaa vanhemmuuden ja parittelun välillä. Tällä oli samanaikaisesti heikentävä vaikutus sukupuolihormoneihin, kypsymisvauhtiin, lisääntymistehoon ja aggressiivisuuteen.

Race, Evolution, and Behavior on ehdotonta luettavaa sosiologeille, antropologeille ja mustien kulttuurin tutkijoille.

1 KOMMENTTI

  1. No nyt on asialliset teokset kehissä, hienoa yleissivistävää työtä hommata nämä Suomeen myyntiin!

Comments are closed.