Koti Uutisia Uusi tutkimus: kasvojesi muoto paljastaa oletko rasisti

Uusi tutkimus: kasvojesi muoto paljastaa oletko rasisti

3

Uuden Psychological Science Journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan lyhyt- ja leveäkasvoisilla miehillä on todennäköisemmin “rasistisia” tai “ennakkoluuloisia” mielipiteitä. Saman ryhmän väitetään välittävän vähemmän siitä, mitä muut heistä ajattelevat ja olevan hallitsevampia sosiaalisissa tilanteissa.

Tutkimuksen mukaan kasvojen muoto on liitettävissä korkeaan testosteronin määrään ja sitä vastoin aggressiivisempaan käytökseen ja tarpeeseen dominoida sosiaalisia tilanteita. Mittaamalla ylähuulen etäisyyden kulmakarvoista ja poskipäistä tutkijat päätyivät tulokseen, että pienempi etäisyys näiden välillä viestii todennäköisemmin “rasistisista” mielipiteistä.

Kyseistä tutkimusta suoritettaessa koehenkilöt katsoivat kuvia henkilöistä ja arvasivat sitten, ketkä henkilöistä olivat rasisteja ja ketkä eivät. Koehenkilöt vastasivat jokaisen kuvan kohdalla oikein.

Lähteet: Nordfront.se, New York Daily News

3 KOMMENTIT

  1. Tämähän käy järkeen. Jos katsotaan tiettyä kansanryhmää niin huomataan että heillä ei ole poskipäitä juuri lainkaan, ne ovat syvällä. Sen lisäksi ne ovat poskipään verran normaalia kalloa alempana. Tästä tulee lyhyempi välimatka kun etäisyys z-suunnassa vähenee.

    Jos ette ennen ole kiinnittäneet huomiota, niin katsokaa uudella tavalla. Silmän alta alkaa “liukumäki” joka jatkuu suoraan suulle. Ihan kuin poskipäitä ei olisikaan.

Comments are closed.