Koti Uutisia Uusi tutkimus: Israel salamurhasi Arafatin

Uusi tutkimus: Israel salamurhasi Arafatin

0

UK_Arafat_mv

Entisen PLO-johtaja Jasser Arafatin mystisissä olosuhteissa tapahtunutta kuolemaa tutkineen palestiinalaisen tutkimusryhmän selvityksen mukaan on nyt varmistunut, että Israel salamurhasi Arafatin.

“Tutkimusryhmä on pystynyt tunnistamaan entisen presidentti Arafatin murhaajan”, sanoi tiimin johtaja Tawfik Tirawi uutistoimisto AFP:lle. Hän sanoi Israelin olevan vastuussa Arafatin kuolemasta, mutta lisäsi kuitenkin tutkimusryhmän tarvitsevan “edelleen lisäaikaa selvittääkseen salamurhan seikkaperäisesti”.

Arafatin leski Suha teki ilmoituksen vuonna 2012, jolloin hän kertoi olevansa sitä mieltä, että hänen aviomiehensä salamurhattiin Ranskassa, Pariisin läheisessä Mercyn sotilassairaalassa vuonna 2004.

Ranskalaislääkäreiden mukaan Arafat olisi kuollut aivohalvaukseen, mutta tausta tälle on epäselvä. Arafat vietiin sairaalaan kuukautta ennen kuolemaansa virallisesti ripulin ja oksentelun vuoksi, mutta moni palestiinalainen on kuitenkin vakuuttunut siitä, että Israel myrkytti Arafatin. Tämän hallitus Tel Avivissa kiistää.

Arafat oli kuollessaan 75-vuotias ja moni tutkimusryhmä on selvittänyt hänen kuolemaansa. Tapaukseen perehtyneen venäläisen tutkimusryhmän mukaan Arafatin murhassa ei käytetty radioaktiivisia aineita, mutta sveitsiläistutkijat puolestaan olivat sitä mieltä, että Arafat myrkytettiin poloniumilla.

 

Lähteet: Nordfront.se, Press TV