Koti Uutisia Uusi “natsismin vastainen laki” pian todellisuutta Venäjällä

Uusi “natsismin vastainen laki” pian todellisuutta Venäjällä

2

Venäjän duuma äänestää kohta laista, joka tekisi julkisen “natsismin” puolustamisen laittomaksi maassa. Uudesta lakiesityksestä on keskusteltu aiemminkin, ja esityksen uusimmalla versiolla on takanaan sekä korkeimman tuomioistuimen että kaikkien neljän parlamentin puolueiden tuki. Lakiesityksen puolestapuhujat näkisivät mielellään sen astuvan voimaan ennen 9. toukokuuta, jolloin on liittoutuneiden ja siten myös Venäjän toisen maailmansodan voitonpäivä.

UK_Russian-foreign-minister-010

Lakiesityksen voimaanastumisen jälkeen on kiellettyä kritisoida Nürnbergin oikeudenkäynneissä kansallissosialisteille langetettuja tuomioita ja Hitlerin vastustajien pyrkimyksiä “rauhaan ja turvallisuuteen” sodan aikana. Kiellettyä on myös “levittää virheellisiä tietoja ‘natsien vastustajien’ sotarikoksista ja perustella näiden tekojen paikkansapitävyyttä”.

Lain rikkoja voidaan tuomita enintään kuuden tuhannen euron sakkoihin tai korkeintaan kolmen vuoden vankeusrangaistukseen. Jos jokin julkinen toimija tai media rikkoo lakia, sakot ovat enimmillään 10 000 euroa tai viisi vuotta vankeutta. Tuomioon sisältyy myös kolmen vuoden pääsykielto tiettyihin virkoihin ja työtehtäviin.

Lehdistönvapausjärjestöjen edustajat ovat kritisoineet lakiesitystä argumentoimalla sitä väärinkäytettävän poliittisten ja kriittisten lausuntojen tukahduttamiseen  historian tapahtumista. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov (kuvassa) vaiensi kritiikin kommentoimalla, että esitys on Venäjän sopeuttamista muiden maiden olosuhteisiin ja että muissa maissa on käytössä samankaltaisia lakeja “Nürnbergissä julistetun historiallisen totuuden suojelemiseksi”.

Lähteet: Nordfront.se, RT

2 KOMMENTIT

  1. Kuinkahan paljon Venäjä meinasi budjetoida uusiin vankiloihin ensi vuonna? Saattaa nimittäin tulla yhtäkkiä ruuhkaa kaltereiden taakse tälläisellä pelleilyllä.

  2. Heikoilla jaloilla seisoo tämä totuus, jos vaatii lakeja suojakseen.

Comments are closed.