Koti Uutisia Kotimaa Uudet peltipoliisit rahastavat kansaa entistä herkemmin

Uudet peltipoliisit rahastavat kansaa entistä herkemmin

7

Poliittinen poliisi on saanut luvan käyttää uutta tekniikkaa, joka rankaisee jo valmiiksi orjuuteen verotettua kansaa entistä herkemmin. Uudet peltipoliisit mittaavat ajoneuvon nopeuden jopa 150 metrin päästä. Pidempi mittausetäisyys ja kohdetta seuraamaan kykenevä tekniikka tarkoittavat sitä, ettei jarruttaminen ennen kameraa pelasta sakoilta.

Valtion varojen tuhlaaminen pakolaisiin ja muihin kansaa mitenkään hyödyttäviin asioihin pakottaa valtion keksimään uusia keinoja, jolla verottaa kansaa. Sakot ovat juuri tällainen tapa.

Ensimmäiset kansalaiset, jotka saavat nauttia poliittisen poliisin uusista leikkikaluista, ovat ne, jotka kulkevat nelostiellä Lusin ja Vaajakosken välisellä osuudella. Kyseiselle osuudelle peltipolpoja tulee 23 kappaletta.

Lähde: Helsingin Sanomat 

7 KOMMENTIT

  1. Toivottavasti ovat koko ajan päällä eivätkä vain silloin tällöin kuten nykyiset. Ajonopeudet ovat sen verran hurjia ja ohitukset tiukkoja että nopeusrajoitusten noudattajalla on tiukat paikat.

    Kun on saanut ajo.oikeuden ja siitä todistuksena ajokortin, on hyäksynyt Suomen tieliikennelain. Silloin pitäisi ymmärtää ettei ole “alinopeutta”, on vain “suurin sallittu nopeus”. Ja kun ihmiset perustelevat että “mittari näyttää väärin ja siksi voi ajaa ylinopeutta”, niin se ei ole mikään tieliikennelain mukainen peruste. Kuten ei sekään että “nopeutta osoittava kyltti oli lumen peitossa”. Tieliikennelaki määrää sinut puhdistamaan kultin ja tarkistamaan suurimman sallitus nopeuden, jos olet epävarma.

    Niin että maltillisia ajomatkoja sekä turvallista matkaa. Tiestö on jo sen verran kehnoa että se asettaa omat ongelmansa. Niitä ei soisi toisilta autoilijoilta enää lisää.

    • Kylttien puhdistaminen kuuluu tienhoitopiirille, siviileillä ei ole oikeutta mennä koskemaan liikenneopasteisiin.
      Jos ei kyltti ole näkyvissä ja aiemmin on ollut esim. 80km/h merkki, niin jatkaa samaa nopeutta.
      Fiksu ottaa vielä kuvan merkistä (jos mahdollsita) tai pitää kojelautakameran päällä, muussa tapauksessa seuraavan pysähdyksen kohdalla tai hands-free laitetta käyttäen ilmoittaa asiasta hätäkeskukseen.
      Tervetttä järkeä on hyvä välillä käyttää, sitä jopa suositellaan. Otetaan matkaan aikaa vaikka se puoli tuntia ylimääräistä, ei tarvitse ajaa ylinopeutta “kiireessä”, ei haittaa jos on jokin hidastava tapahtuma tien päällä, ehtii kiireettä käydä vaikka kahvitupakilla etc. moni asia helpottuu “ylimääräisellä” ajalla, etenkin stressi.

      • Tämä kiire on se perimmäinen syy. Se on jotenkin outo juttu sillä kun käykin kaupungissa niin se tarttuu. Maaseudulla päivät soljuvat mukavan rauhallisesti ja asiat ehtii miettimään etukäteen. Mutta kaupungissa käydessä sitä sen jälkeen käveleekin normaalia nopeammin.

        Ja siksi lisää aikaa otettaessa tienpäälle onnettomuuksiltakin vältytään. Mutta tuo kuvattu luminen liikennemerkki… se ei päde oikeudessa. Tieliikenne laki velvoittaa tietämään… Ja jos on muuten epävarma niin se merkki pitää puhdistaa. Luminen nopeusmerkki ei oikeuta ylinopeuden ajamiseen.

        Otetaan siis se 20min jokaisella matkalle lisää aikaa. Silloin ehtii hyvin tankkaamaankin matkalla. Ja silti on aina ajoissa perillä.

        Minulla oli aikoinaan mestari joka sanoi ensimmäisen myöhästymiseni kohdalla:”Don´t explain, be on time”. Ja sen jälkeen olen aina ollut ajoissa.

        • * Ja jos on muuten epävarma niin se merkki pitää puhdistaa*
          Edelleenkään ei ole oikeutta mennä koplaamaan, edes puhdistamaan liikennemerkkiä, koska kun astut autosta ulos, niin eri säädökset astuvat voimaan esim. vaatetuksen ja lupien osalta (minimi tieturva 1).
          Liikenneopasteet ja niiden kunto kuuluvat tienpitäjän vastuulle, tämä sanotaan 33 § :ssä joka velvoittaa tienpitäjän pitämään tieosuutensa tyydyttävässä kunnossa, tähän voi myös vedota rikesakon muuntamisessa varoitukseksi.
          Helppo nyrkkisääntö on nopeuksissa, että taajamassa yleisrajoitus on 50 ja taajaman ulkopuolella 80, tällöin rikkomuksen laatu on vähäinen.
          Tosi, suomalaiset ovat kovia selittelemään syitä sille, miksi rikkovat lakeja, säädöksiä, sopimuksia, kaikessa muussa on aina vikaa mutta ei koskaan itsessä.

          • Siinäpä se ristiriita; merkkiä ei tarvitse itse puhdistaa, mutta sitä on noudatettava:

            https://yle.fi/uutiset/3-6975809

            https://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/al-perheenisa-ajoi-oudolla-tiella-jossa-liikennemerkit-olivat-lumen-peittamia-poliisilta-ei-armoa/6734356

            Itse myönnän ajavani yleensä n. 10-15 km/h (todellista, en mittarinopeutta) yli rajoitusten, jos keli on ok ja liikenne sen muuten sallii. Hitaammin ajavista nappaan ohi heti, kun turvallinen paikka löytyy. Viimeisen 15 vuoden saldo on yksi huomautus Suomesta, kaksi tikettiä Belgiasta (molemmat motolla) ja yksi Bulgariasta (autolla). En valita enkä ruikuta, sillä itse ajan, tiedän riskin ja maksan sakot, piste.

            Edellisten lisäksi on motolla kamera välkkynyt Saksassa ja Suomessa muutaman kerran, vaan kun kuvat ovat edestä, näkyy kilpi huonosti enkä ole tuntenut tarvetta ilmiantaa itseäni. Olen siis kaahari ja maantierikollinen, autobahngangster ja magistralahaiduk, mutta me pakanat ollaan sellaisia. Onkohan Valhallassa nopeusrajoituksia? 🤔

  2. Kamerat sijaitsevat aina esim. risteysalueilla. Varsinkin vanhemmilla ihmisillä menee kaikki energia ja huomiokyky pelkästään nopeusmittarin tarkkailuun näissä kohdissa. Risteysalue jää siis vähemmälle huomiolle ja näin varmasti ongelmat vain lisääntyvät näiden tolppien myötä!

  3. Ylinopeuden ajaminen ei ole kansalaisoikeus. Ja kyllä sen nopeuden perstuntumalla mittaa mottorin käyntinopeudesta.

    Sitäpaitsi, on aivan varmaa että kaikki peltipoliisit poistuvat kun kansalaiset lakkaavat ajamasta ylinopeutta. Siinä vaiheessa kun ne eivät tuota, ne kerätään pois aiheuttamasta tappiota. Siihen asti minun puolestani ne saavat tehdä töitänsä.

Comments are closed.