Koti Uutisia Kotimaa Useat suomalaiset rahoittavat lomansa lainalla

Useat suomalaiset rahoittavat lomansa lainalla

7

Kulutusyhteiskunta kiristää otettaan suomalaisesta yhteiskunnasta. Tuore kysely osoittaa, että entistä useammat suomalaiset ottavat lainaa lomailuun. Kyselyyn vastanneista 14 prosenttia sanoo rahoittavansa lomansa lainarahalla.

Vaikka 14 prosenttia on suuri määrä ihmisiä, ei Suomi johda tilastoja pohjoismaisessa vertailussa. Pahin tilanne on Ruotsissa, missä jopa 22 prosenttia ottaa lainaa rahoittaakseen lomansa. Norjassa vastaava luku on 21 prosenttia.

Tutkimuksen on suorittanut YouGov ja tulokset perustuvat yli 3 000 haastatteluun. Virhemarginaali on noin 1,4 prosenttiyksikköä.

Lähde: Yle

7 KOMMENTIT

 1. Kävin eilen ostamassa modeemin uuteen asuntoon ja parturikoneen. Verkkokauppa Helsingissä kuuluttaa ulos saakka mainoksia tyyliin “… miksi odottaa palkkapäivää kun voit apurahalla tahdä ostokset jo nyt. Maksa joustavasti…”

  Tarkoittavat että älä turhaan odota; velkaannu ja maksa korkoja. Joustava maksaminen tarkoittaa että saat maksaa pidempään ja enemmän kuin jos tajuat kuluttaa vain sen mihin sinulla on varaa ilman lainaa.

  Tuo mainos tiivistää aika hyvin “kulttuurimme” olemuksen.

 2. Tähän velkaantumiseen ihmisiä kasvatetaan jo kouluissa, täyteen vauhtiin korruptoituminen pääsee sillooin kun nuoret hakeutuvat ammattikouluihin ja lukioihin jolloin monen on pakko ottaa opintolainaa ja siinä se koukku on jo poskessa.
  Opintolainallakin on kummallinen määritelmä, se on saavutettu etuus?! Miten velan ottaminen voi olla jokin saavutus saati etuus, mihin tällainen lauselma perustuu?
  Jos opiskelija tulisi toimeen pelkällä toimeentulotuella, olisi tämä oppilaalle edulisempi, mutta toimeentulotukea ei saa ellei ole ottanut velkaa!
  Kaikkein puhtaimmin selviää, jos on menettänyt luottotiedot ja ei voi tämän vuoksi hakea lainaa, tällöin on oikeus toimentulotukeen.
  Hyvin monen nuoren aikuisenkin elämä pyörii rahoitusyhtiöiden pillien mukaan, monella on auto santanderin nimissä, se myös rahoittaa hammashoitoja ja silmäleikkauksia osamaksulla.
  Harva tämän päivän ihminen kykenee taui edes haluaa elää tulojensa mukaan ja tässä on tilaus velkaorjuudelle, vielä kun tasapäille hypetetään mitä humpuukia milloinkin tarpeellisena statuksena sosiaalisesti.

  • Hyvin pitkälti se noin menee. Luodaan keinotekoisia tarpeita ja pakotteita joilla saadaan velkaloukku laukeamaan ja siinähän sitten moni istuu mukamas elämäänsä tyytyväisenä maksdaen korkoa korolle.

   Muistan hyvin, kun olin n. kaksvitonen, parikin tuttua alkoi saarnaamaan että minulla pitäisi ehdottomasti olla jo oma asunto hankittuna ja säästettävä ja otettava velkaa ja hankittava vakivaimo lapsia ja kun sitä rahaa saa pankista niin ja niin pienellä korolla ja uusi auto eikä tuollainen vanha jenkkirohjo ja moottoripyörä pitää myydä kun tapat sillä ittes ja kuka maksaa velkas sitten jne.

   Katselin ja kuuntelin aikani pää kallellaan ja kysyin, jotta miksi. Änkytyksen jälkeen molemmat totesi jotta niin vaan kuuluu tehdä ja kun kaikki muutkin ja ollakses hyvä kansalainen ja blaa blaa. Totesin jotta herrat makselee vaan niitä omia velkojaan, mä lähden kesällä mopolla maailmalle ja talvella kuukaudeks palmun alle ja vaihtelen vaimoa aina tarpeen tullen. Kas kun ei oo velkaa niin rahat riittää moiseen. Sainpahan pari kateellista vihamiestä.

   • Aivan, rahalla ei voi ostaa ystäviä, mutta sillä saa laadukkaammat vihamiehet. ;D

  • Tuo että toimeentulotukea ei saa ellei ole velkaa on minulle uusi asia. Ennen muinoin sitä sai jos elämä kävi tiukaksi systä tai toisesta. Ja sillä nimenomaan estettiin velkaantuminen. Sillä jos ei ole varaa edes minimiin niin miten velka parantaisi asiaa? Sen jälkeen minimistä pitäisi vielä nipistää velkakin ja velan korko.

   Ihminen saattaa joutua taloudelliseen ahdinkoon jos elämässä vain käy huono tuuri. Mutta suurin osa tuttujenikin tiukasta tilanteesta johtuu heidän omista haluistaan. Ihmiset haluavat aina sitä ja tätä. Ja lopputulos on se ettei ole minkäänlaista taloudelllista puskuria kun ei osata laskea muuta kuin “Paljonko se maksaa kuukaudessa”. Säästäminen on aivan liian vanhanaikainen keino ostaa jotain. Ja ne pesämunat tuhotaan useimmiten “shoppailemalla”.

   • Nuorien kohdalla en laita päätäni pantiksi, mutta ns. aikuisikään ehtineille opiskelijoille on tällainen vaade, että ensin on käytettävä muut edut hyväksi (näistä pitää olla todenteet).
    Itselläni on henkilökohhtainen kokemus tästä käsittelystä, sain toimeentulotukea koska olin velkajärjestelyssä ja luottotiedot menneet eikä täten mahdollisuutta hakea opintolainaa (entinenkin oli perinnässä. XD).
    Monesti se huono tuuri kumuloituu aina tiettyyn saturaatiopisteeseen, esim. virastojen vitkuttelujen vuoksi, jolloin on pakko turvautua toimeentulotukeen jotta säilyy katto pään päällä.
    Kun kansalainen unohtaa ytai ei ole titoinen tietynn paperin toimittamisesta, on se rangaistava teko, mutta kun virastoviskaali unohtaa tai kadottaa kansalaisen tietoja ja näin aiheuttaa taloudellisen loukun kutsutaan sitä inhimilliseksi erehdykseksi.

 3. Lomalle mennään siis lainaa ottaen… Se on kyllä suurinta typeryyttä mitä olen vähään aikaan kuullut.

  Jos ei ole rahaa lomailla, niin silloin koitetaan saada sivutöitä tai ollaan kotona, nukutaan ja ladataan akkuja.

  Mikä ihme siinä on että koko maailma pitää kiertää ja koittaa nähdä kaikki kolkat? Väitän että lähimmässä metsässä on tarpeeksi tutkittavaa koko eliniäksi. Ja se on eksoottista esim. afrikkalaisten tai inuiittien mielestä. Muista puhumattakaan.

Comments are closed.