Koti Uutisia USA:n ulkoministeriö ei osaa selittää, miksi vihamielisyyttä kohdistuu Iraniin muttei saudeihin

USA:n ulkoministeriö ei osaa selittää, miksi vihamielisyyttä kohdistuu Iraniin muttei saudeihin

2

USA:n lehdistötilaisuuksissa on riittänyt kömpelöitä hetkiä, ja tiistain tilaisuus lienee näistä kiusallisin.

Presidentti Trumpin Lähi-itään kohdistunutta matkaa koskevassa lehdistötilaisuudessa AFP:n toimittaja Dave Clark kysyi ulkoministeriön viranomaiselta, miksi USA tekopyhästi kritisoi Iranin vaaleja ja sen demokratian puutteita muttei teokraattista islamistimonarkiaa Saudi-Arabiaa, joka kuitenkin on USA:n ja Israelin läheinen poliittinen liittolainen.

“Miten kuvaisitte Saudi-Arabian omistautuneisuutta demokratialle, ja uskooko hallitus, että demokratia on este ääriliikehdintää vastaan?”, Clark kysyi.

Lähi-idän asioiden sihteeri Stuart Jones hiljeni 20 sekunniksi ennen kuin totesi haparoiden, että USA teki matkan aikana “huomattavaa edistystä saudien ja Persianlahden arabimaiden yhteistyöneuvoston kanssa kohti ääriajattelun vastaista kannanottoa”.

“Yksi ääriajattelun lähde, yksi terrorismiuhka, on selvästi tulossa Iranista, osasta Iranin valtiokoneistoa, joka ei ole vastuussa vaaleista”, Jones lisäsi.

 

Lähde: Daily Stormer

2 KOMMENTIT

  1. Voisikohan johtua siitä, että Saudien johto on korruptoitunutta ja Iranin ei.

  2. Saudisheikit ovat jo vuosikymmeniä sitten myyneet maansa shekeleitä ja dollareita vastaan, Iran taas on perustettu sionismi- ja jenkkivastaisuudelle.

Comments are closed.