Koti Uutisia USA: Tutkimukset tappajaviruksesta pimentoon

USA: Tutkimukset tappajaviruksesta pimentoon

0

Yhdysvaltain terveysvirasto teki poikkeuksellisen pyynnön tutkijaryhmälle, joka onnistui luomaan laboratoriossa lintuinfluenssasta joukkotuhoaseen.

Tutkijat käyttivät lähdemateriaalinaan lintuinfluenssana tunnettua H1N5-influenssavirusta. Vaikka H1N5 viruksen tappavuus on yli 50% luokkaa sairastuneilla, se ei ole aiheuttanut massiivista epidemiaa koska virus kykenee siirtymään vain eläimistä ihmisiin, ei ihmisestä toiseen ihmiseen.

 

H1N5-viruksesta luotiinkin kanta, joka kykenee leviämään ihmisestä toiseen. Virallisesti viruksen tarttuvuutta on testattu vain fretteihin, joiden reaktio vastaa ihmisten reaktiota influenssaan tarpeeksi hyvin, näin ollen fretti-kokeista voidaan vetää johtopäätöksiä viruksen leviämisestä ihmisten keskuudessa. Kokeen tarkoituksena oli selvittää lintuinfluenssaviruksen kykyä muuntautua luonnossa tappavampaan muotoon. Kaikki kokeissa aikaansaadut mutaatiot löytyivät luonnossa muuntautuneilta viruskannoilta, muttei kuitenkaan yhtäaikaa millään kannalla.

 

Yhdysvaltain terveysvirasto onkin pyytänyt tiedelehtiä sensuroimaan tutkimustuloksia, estääkseen “terroristien” käyttävän niitä biologisten joukkotuhoaseiden hankkimiseen.

 

Kuitenkin Yhdysvalloilla, Venäjällä ja Israelilla tiedetään olevan käynnissä biologisten aseiden valmistamiseen ja hallussapitoon tähtääviä ohjelmia. Virallisesti Yhdysvallat ja Venäjä ovat tunnustaneet omistavansa viimeiset olemassaolevat isorokko-viruksen kannat. Tuhoisa isorokko on muutoin hävitetty koko maailmasta.

 

Aiheesta muualla:

http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2011/12/usa_vaatii_tiedelehtia_vaikenemaan_tappajaviruksesta_3119944.html

http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2011/12/hollantilainen_tappajavirus_valpastuttaa_terveyspaattajia_3093729.html