Koti Uutisia USA ja Israel järjestävät “suurimman yhteisen sotilasharjoituksen”

USA ja Israel järjestävät “suurimman yhteisen sotilasharjoituksen”

0

Amerikkaan kohdistuvasta jatkuvasta petoksesta ja vakoilusta huolimatta USA ja Israel järjestävät ”suurimman” yhteisen sotilasharjoituksen tämän vuoden lokakuussa.

Times of Israel -sanomalehden mukaan harjoitus keskittyy ”ballististen ohjusten pysäyttämiseen”, ja siihen tulee osallistumaan ”tuhansia sotilaita”. Harjoituksessa ”simuloidaan yhtäaikaista rakettitulta Syyriasta ja Iranista”.

Sanomalehden mukaan 3. ilma-armeijakunnan komentaja, kenraaliluutnantti Craig A. Franklin, asetti hiljattaisella Israelin-vierailullaan suunnittelukomitean harjoituksen yksityiskohtien selvittämiseksi. Komiteassa on mukana Israelin puolustusvoimien edustajia.

Harjoitukseen osallistuu noin 3 000 amerikkalaissotilasta sekä tuhansia Israelin sotilaita.

Sotilasharjoituksessa simuloidaan Iranista ja Syyriasta Israeliin samanaikaisesti kohdistuvia ohjuksia, jolloin ilmassa on yhtä aikaa kymmeniä tai jopa satoja raketteja. Israel testaa päivitettyä Arrow 2 -puolustusjärjestelmäänsä, kun taas USA käyttää Aegis-asejärjestelmää ja PAC-3 Patriot -ilmatorjunta-alustoja.

Maariv-sanomalehden mukaan jotkin sotilasanalyytikot ovat nimenneet harjoituksen “kenraaliharjoitukseksi”, joka lähettäisi Iranille selkeän viestin aikana, jolloin kansainvälisten pakotteiden vaikutus (tai sen puute) käy selvemmäksi.

Uutiset sotilasharjoituksesta tulivat pian sen jälkeen, kun maailmanvaltojen ja Iranin väliset keskustelut Teheranin ydinohjelmasta päättyivät edistyksettömästi Moskovassa.

Aiheesta muualla:

http://www.davidduke.com/?p=35025

http://www.timesofisrael.com/us-and-israel-plan-largest-ever-military-exercise/