Koti Uutisia USA harkitsi ydiniskua Afganistaniin

USA harkitsi ydiniskua Afganistaniin

3

UK_Bush_ym

USA harkitsi ydiniskua Afganistaniin vuoden 2001 WTC-iskujen jälkeen, kertoi Michael Steiner, joka toimii Saksan suurlähettiläänä Intiassa. WTC-iskujen aikaan Steiner toimi turvallisuuspalvelussa sen aikaiselle Saksan kanslerille.

“Paperit oli kirjoitettu. […] He olivat todellakin arvioineet kaikki mahdolliset tilanteet”, sanoi Steiner. Berliinissä oltiin aikanaan huolestuneita siitä, että maa saattaisi ylireagoida WTC-iskuihin.

Jokin aika sitten Iran saatiin allekirjoittamaan (pakotteiden ja painostuksen kautta) sopimus, jolla kansainväliset ydinvoima-asiantuntijat saavat luvan vierailla Iranin ydinvoimaloissa, koska länsimaat ovat epäilleet Irania ydinaseen kehittämisestä. Steinerin paljastuksesta voimme kuitenkin pohtia: olisiko parempi, jos Yhdysvaltoja vaadittaisiin luopumaan ydinaseista ja se laitettaisiin kansainvälisen valvonnan alaisuuteen, jottei maa pääse tappamaan miljoonia ihmisiä omien itsekkäiden tavoitteiden takia?

Lähde: RT

3 KOMMENTIT

  1. En ihmettele vaikka suunnittelivatkin. Tosin ydinaseen käyttö olisi ollut selkeä ylilyönti ja suoranainen rikos.

  2. Minä ainakin toivon ydinsodan alkavan pian. Muutama ylimääräinen miljardi väestöstä kuolisi ja lopuilla menisi paljon paremmin.

Comments are closed.