Koti Uutisia Urheilu – rikollista toimintaa?

Urheilu – rikollista toimintaa?

0

urheilu

Turun Sanomat uutisoi vapunpäivänä, kuinka ”äärioikeisto” harjoittelee kamppailulajeja Turun kaupungilta vuokratuissa tiloissa. Lehti vihjaili perättömästi, että taustalla olisi rikolliseen toimintaan valmistautuminen.

Turun liikuntapalvelukeskuksen johtaja Arto Sinkkonen suhtautuu tietoon maltillisemmin: “Meidän tehtävämme on edistää kaupunkilaisten liikkumista. Jotta voisimme kieltäytyä vuoron antamisesta, pitäisi olla vahva näyttö, että ryhmä harjoittelee laitonta toimintaa varten,” Sinkkonen toteaa. Hänen mukaansa on hyväksyttävää, että myös Vastarintaliikkeen nimissä vuokrattaisiin tiloja.

Suomen Vastarintaliikkeen Turun aktivistiryhmä on kuntoillut kevätkauden Puolalan koululla. Ohjelmassa on ollut muun muassa itsepuolustusta ja kuntopiiriä. Urheilutoimintaa on ollut myös muissa Suomen kaupungeissa.

Jokaisella on oikeus puolustaa itseään ja harjoitella siihen tarvittavia taitoja, poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Onhan suurin osa Suomen urheiluseuroistakin alun perin taustaltaan poliittisia. Yksikään suomalaislehti ei ole kirjoittanut samanlaiseen sävyyn esimerkiksi Helsingissä toimivasta maahanmuuttajille suunnatusta nyrkkeilyseurasta, vaikka tiettyjen alueiden maahanmuuttajat ovatkin yliedustettuina väkivaltarikostilastoissa.

Suosittelemme kaikille suomalaisille itsepuolustusharrastuksen aloittamista!