Koti Uutisia Pohjoismaat Uppsalalaislehti kommentoi pilaa tuhannesta humalaisesta skinheadista Almedalenissa: “Terroriuhkaus”

Uppsalalaislehti kommentoi pilaa tuhannesta humalaisesta skinheadista Almedalenissa: “Terroriuhkaus”

5
“Nyt lähdetään Visbyhyn!”

Vuoden 2018 alkupuolella Vastarintaliike piti Ruotsissa lehdistötilaisuuden, jossa liikkeen Ruotsin-valtionjohtoon kuuluva Emil Hagberg pilaili:

– Jos meitä ei päästetä osallistumaan Almedalen-viikolle, tulemme lähettämään tuhat humalaista skinheadia Visbyhyn.

Niin kutsuttu uhkaus skinhead-invaasiosta Visbyhyn on otettu hyvin vakavasti sekä koko Ruotsin että Gotlannin valelehdistössä. Gotlannin kunta ilmoitti paikallisen lehdistön kautta “analysoivansa uhkaa”. Kunta on ilmoittanut yrittävänsä kaikin keinoin estää Vastarintaliikkeen osallistumisen Almedalen-viikolle varaamalla koko Almedalenin täyteen tapahtumaa ennen, tapahtuman aikana ja sen jälkeen. Näin he ovat päättäneet tehdä, vaikka useat asiantuntijat kuten kunnanhallituksen omat juristit ovat kommentoineet kunnan rikkovan perustuslakia. Asianajajien mukaan kunnan toimia ei hyväksyttäisi tuomioistuimessa.

Viime päivinä hysteria on saavuttanut uudet mittasuhteet: asia on päätynyt Uppsala Nya Tidningin pääkirjoitukseen. Pääkirjoituksen laatineen paikallisen vasemmistoliberaalin vaikuttajan Maria Ripenbergin mielestä Gotlannin kunnan toiminta on hampaatonta, ja hän kääntyy seuraavaksi poliisin puoleen:

– Viesti poliisin suuntaan on se, että heidän todella tulisi sanoa ei Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen luvalle vuokrata tila Almedalenista. Ajatellen sitä, miten poliisi yleensä perustelee PVL:ään liittyviä päätöksiä, on kuitenkin syytä olla edelleen huolestunut. Oleskelusta Almedalenista tulisi lievästi sanottuna riskaabelia kaikille natsien eläville maalitauluille: juutalaisille, muslimeille, mustille, romaneille, seksuaalivähemmistöille, vammaisille, poliittisille vastustajille ja niin edelleen.

On epäselvää, millä tavalla oleskelu Almedalenissa olisi näille ryhmille riskialtista. Lopuksi Ripenberg nosti esille “uhkauksen tuhannesta humalaisesta skinheadista” ja ilmaisi ottavansa asian tosissaan. Ripenbergin mukaan tässä on kysymys “terrorismista”:

– Natsien uhkaus lähettää tuhannesta humalaisesta skinheadista koostuva iskujoukko Visbyhyn, mikäli he eivät saa lupaa osallistua Almedaleniin, tulisi olla viimeinen niitti. Tämä on terroriuhkaus, ja sellaisen edessä poliisin tulisi kyetä tekemään jotain. Muuten Almedalenissa tulee olemaan ihan oikeasti vaarallista.

Lähteet: Nordfront, Uppsala Nya Tidning

5 KOMMENTIT

  1. NO, kävisikö tuhat humalaista neekeriä paremmin? Ne olisi ehkä helpompi järjestää kun niitä on kadut täynnä. Skinejä on harvemmassa.

  2. Tuhatkunta ählämiä allahakabaraamaan ja rikastuttamaan kulttuuria soisin heille mielelläni. Liekö sitä toivoneetkin tiedä häntä. Jos on paljon vanhojapiikoja valtuustossa niin ymmärrän. Kaipaavat tulisia rakastajia…

  3. “tuhannesta humalaisesta skinheadista koostuva iskujoukko” Haha! 😀

  4. Hyvän läpän heitti Hagberg, vaikka vasemmistoa ei nauratakkaan. Hyvin saivat kuitenkin vasemmistolaiset käännettyä tämänkin jutun valeuutiseksi.

Comments are closed.