Koti Uutisia Ulkomaat Unkarin uusi perhepolitiikka näkyy väestönkasvussa

Unkarin uusi perhepolitiikka näkyy väestönkasvussa

4

Monelle pariskunnalle epävarmuus taloudellisesta tilanteesta on esteenä perheen perustamiselle. Unkarin pääministeri Viktor Orbán on ryhtynyt toimenpiteisiin perhe-elämän ja äitiyden helpottamiseksi tarjoamalla verovapautuksia ja apurahoja lapsiperheille.

Unkarin viime vuonna uusittu perhepolitiikka onkin alkanut tuottaa tulosta kantaväestön kasvussa. Orbánin suunnitelmana on nostaa kantaväestön hedelmällisyysluku 2,1:een vuoteen 2030 mennessä. Unkari kärsii monien muiden Euroopan maiden tapaan alhaisesta syntyvyydestä, ja Unkarin syntyvyys on alhaisimmillaan yli puoleen vuosisataan.

Esimerkiksi naiset, joilla on opintolainaa, saavat puolet velastaan pois, jos he saavat kaksi lasta. Jos naisella on enemmän kuin kolme lasta, hänen velkansa poistetaan kokonaan. Perheet, joissa on kolme lasta, saavat miljoona Unkarin forinttia (noin 3 000 euroa) asuntolainansa maksuun, ja jokaista tulevaa lasta kohti laina pienenee sen jälkeen saman verran.

Lähde: Defend Europa (12)

4 KOMMENTIT

  1. Käsittämättömän hienoa. Hyvä Unkari! Vielä jos Sipilä näkisi tämän.

  2. Ainut oikea tapa kasvattaa lisää väestöä. Maahanmuutolla korvaaminen vain hajottaa yhteiskunnat ja on muutenkin luontoäidin merkki siitä että tulijoiden kotimaa ei ole ekologisesti eikä poliittisesti kestävä.

  3. Kun tulevaisuus on turvattu, perhekkin tuntuu tärkeältä. On helppo katsoa yhteistä tulevaisuutta jos ei ole pelkoa työttömyydestä, kurjuudesta tai henkilökohtaisesta konkurssista.

    Lestadiolaiset tekevät kaikkensa että vain ne pystyisivät lisääntymään. Mutta niidenkin seurakunnat hajoavat sisäisiin ristiriitoihinsa jolloin uusia lahkoja tulee Suomessakin kuin sieniä sateella. Ja muut poltiikkomme kähmivät taskuihinsa sen minkä saavat palkansaajien veromarkoista.

    Koskahan Suomen päättäjät alkavat ajatella ja toteuttaa kansan etuja ajavaa politiikkaa? Ei varmaan omana elinaikanani.

Comments are closed.