Koti Uutisia Rotu Unkarin Jobbik-puolueen “radikaalit” perustivat uuden puolueen

Unkarin Jobbik-puolueen “radikaalit” perustivat uuden puolueen

3

Unkarilainen maahanmuuttovastainen Jobbik on ollut sekaannuksen tilassa sen jälkeen, kun puolue hävisi pääministeri Viktor Orbánin Fideszille viime vaaleissa. Lisäksi puoluetta ovat vaivanneet sisäiset ristiriidat liittyen muun muassa Euroopan unioniin ja juutalaisiin.

Jobbikin edellinen johtaja Gabor Vona irtisanoutui lupauksensa mukaisesti tehtävästään, kun tieto vaalitappiosta tuli julki. Uutta johtajaa valittaessa puolue jakaantui maltillisen Tamas Sneiderin sekä radikaalimman László Toroczkain kannattajiin.

Kun Sneider valittiin uudeksi puheenjohtajaksi, “radikaalit” eristettiin nopeasti puolueen johdosta. “Radikaalit” päättivätkin Toroczkain johdolla perustaa uuden puolueen, jonka nimi on suomeksi Kotimaamme. Erityisen radikaalina uudenkaan puolueen linjaa ei voi kuitenkaan pitää, sillä se ei vaadi eroa Euroopan unionista.

Puolueen perustamiskokoukseen osallistui noin 1 500 ihmistä ja paikalla oli muun muassa Unkarin 1956 kansannousun veteraani András Pongrátz. Toroczkai kertoi yleisölle tahtovansa säilyttää Unkarin “valkoisena saarekkeena”.

Lue myös: Unkarilainen Jobbik-puolue on alkanut juhlia hanukkaa

3 KOMMENTIT

  1. Vaikka Unkariin ei tulisi ainuttakaan rotumuukalaista niin maassa on sama ongelma mikä muuallakin itä-euroopassa: mustalaiset. Ainakin Slovakiassa,Tshekissä,Unkarissa,Romaniassa ja Serbiassa on smuguja ihan peevelisti. Slovakiaa voi ajatella mittakaavana(saman verran ihmisiä entä suomessa) siten että taisi olla smugujen määrä jotain puoli miljoonaa? en mene takuuseen määrästä mutta puhutaan sadoista tuhansista. Suomessa smuguja on vain n.10 000.

    Ero suomeen on siinä että paikalliset todellakin halveksivat savunahkoja. Poliisikin pamputtaa joskus läpällä manneja siellä. Ja hökkelikylissä asuvat.

  2. Ex kolleega oli entinen Romanian poliisin erikoisyksikön heppu. Kertoili usein virnistellen kuinka normiromanialaisen ja romaniromanialaisen talteenotot toteutettiin. Niissä oli kieltämättä pieni vivahde-ero…

Comments are closed.