Koti Uutisia Unkarilaiset kansallismieliset marssivat

Unkarilaiset kansallismieliset marssivat

2

UK_unkarilaisia_kansallismielisia

Unkarilaiset kansallismieliset marssivat hiljaisuudessa rumpujen säestyksellä Székesfehérvárissa sunnuntaina kunnioittaakseen unkarilaisten ja saksalaisten joukkojen murtautumisyritystä puna-armeijan piirittämästä Budapestistä 71 vuotta sitten. “Muistakaa murron sankareita” -marssia johtivat miehet kansallismielisten lippujen kanssa. Heitä seurasi suuri soihduin varustautunut usean sadan osanottajan joukko.

Yksi toisen maailmansodan viimeisistä taisteluista käytiin Budapestissä, joka oli kärsinyt rankkoja vaurioita puna-armeijan pitkän piirityksen seurauksena. Kaupunkia puolustaneesta 40 000 saksalaisesta ja unkarilaisesta sotilaasta 20 000 kuoli ja loput otettiin sotavangeiksi Neuvostoliittoon, josta vain harva palasi. 500 sotilasta onnistui murtautumaan saartorenkaan läpi.

Marssi alkoi Magyar Király -hotellilta ja jatkui kirkolle, jolla pidettiin unkarilaisia ja saksalaisia sotilaita ylistäviä puheita muistomerkillä. Puheiden loputtua paikalle laskettiin seppele ja osanottajat menivät kirkkoon osallistumaan kuolleille sotilaille omistettuun messuun.

Tapaus suututti juutalaisjärjestöt, jotka vaativat viranomaisia estämään tapahtuman. Simon Wiesenthal -keskuksen Mark Weitzman sanoi, että tapahtuma oli “häikäilemätön yritys kunnioittaa holokaustin syyllisiä”. “Tästä lähin Székesfehérvár tullaan tuntemaan pahamaineisena kylänä, joka sallii natsien ylistyksen”, hän jatkoi.

 

 

Lähde: Feol.hu

2 KOMMENTIT

  1. Oi, että odotan sitä päivää, kunnes tuo simon wiesenthal center lakkautetaan 😀 On kyllä yks sen luokan syöpälaitos, ettei ole toista.

Comments are closed.