Koti Uutisia Unkarilainen Jobbik-puolue on alkanut juhlia hanukkaa

Unkarilainen Jobbik-puolue on alkanut juhlia hanukkaa

2

Jobbik-puolue Unkarissa on ilmoittanut juhlivansa juutalaisten hanukkajuhlaa vieden näin juutalaisten ja Israelin mielistelyn aivan uudelle tasolle. Vielä vähän aikaa sitten Juutalaisten maailmankongressi WJC vaati Jobbikin lakkauttamista siksi, että puolue tunnettiin järkkymättömänä nationalistisena puolueena.

Puolueen kenttäväki ei ole pitänyt puoluejohtaja Gábor Vonan linjauksesta julistaa hanukkatervehdys Unkarin juutalaisyhteisölle. Tervehdys kuului seuraavasti: “Toivotamme harrasta, hengellistä ja onnellista valon juhlaa [hanukkaa], joka valaisee tien, jota pitkin meidän kaikkien tulisi kulkea.”

Esimerkiksi kaakkoisbudapestiläisen Vescésin alueen osasto kirjoitti Facebookissa: “Jobbik Vecsés EI LÄHETÄ juutalaisille terveisiä hanukan (tai mikä v*** se onkaan) kunniaksi… Jos joku luulee, että tekisimme koskaan niin, emme tahdo olla sellaisen ihmisen kanssa missään tekemisissä!”

Puoluejohtaja Vona puolestaan ilmoitti erottavansa kyseisen Facebook-päivityksen tekijän puolueesta ja kurittavansa kaikkia puolueen uutta juutalaismielistä linjaa vastustavia jäseniä. Marraskuussa Jobbik esti lakihankkeen etenemisen EU:n alueelle tunkeutuneiden siirtolaisten sijoittamisen kieltämisestä Unkariin. Nyt Vona lainasi jopa Hillary Clintonia ja sanoi tahtovansa rakentaa kristittyjen ja juutalaisten välille “siltoja muurien sijaan”.

Jobbikin kannattamiin asioihin kuuluu nykyisin myös Euroopan unioni; puolue on luopunut näkemyksestään, joka puoltaa Unkarin eroa EU:sta, mikä oli alkujaan Jobbikin eräs tärkeimmistä poliittisista tavoitteista. Politico-lehden mukaan Vona on todennut, että EU:n voisi “korjata sisältäpäin”, jolloin Unkarin ei hänen mukaansa tarvitsisi erota EU:sta.

Rabbi Slomo Koves äärijuutalaisesta Chabad Lubavitch -lahkosta kommentoi hanukkajulistuksen yhteydessä kuitenkin, etteivät juutalaiset ole vieläkään vakuuttuneita Vonan “hyväntahtoisuudesta”.

Lähde: Magneettimedia

2 KOMMENTIT

  1. Harmillista. Joku saanut hyvän tilin tuolla käännöksellä ja siitä kärsii koko kansa.

  2. Hyvin on onnistuttu mädättämään jobbik, jolla oli varsin lupaava alkutaival. Jos korjaavaa liikettä ei pian ilmene, niin tuokin mätänee pystyyn kuin persut.

Comments are closed.