Koti Uutisia Unkari kouluttaa uuden rajanvalvontajoukon

Unkari kouluttaa uuden rajanvalvontajoukon

1

Unkarin hallitus on valjastanut käyttöön ensimmäiset 3 000 suunnitellusta “rajametsästäjien” joukosta, jotka perustettiin tukemaan poliisia ja armeijan partioita valtion rajalla kolmannen maailman tunkeutujia vastaan. Reutersin raportin mukaan rajajoukot käyvät ensin läpi intensiivisen puolen vuoden koulutusjakson ennen kuin he aloittavat partioinnin.

Värvättävien on oltava 18–55-vuotiaita ja kykeneviä käymään läpi samanlainen koulutus kuin poliisilla. Heidän on opittava muita taitoja kuten aidan vartiointia, suurten tunkeutujajoukkojen pidätystä ja näiden reittien jäljittämistä.

Kuten poliisilla, rajametsästäjillä tulee olemaan pistoolissa kovat panokset, pamppu, pippurisumutetta, käsiraudat ja lasit pimeässä näkemistä varten. “Unkarin turvallisuus on kaikkein tärkeintä meille”, kertoi 23-vuotias Adrienn Heronyanyi, joka on yksi joukon jäsenistä.

Rajametsästäjien valanvannomistilaisuudessa mukana olleen pääministeri Viktor Orbánin mukaan pakolaisiksi tekeytyvät muslimit muodostavat “terrorismin Troijan hevosen”. Hänestä uusi tunkeutuja-aalto on uhkaamassa Balkania.

“Unkarin on puolustettava itseään. Myrsky ei ole lakannut, vain laantunut hetkeksi,” Orbán sanoi. “On silti miljoonia, jotka vain odottavat tehdäkseen matkan kohti parempaa elämää [Euroopassa].”

Uusien rajajoukkojen koulutus tapahtuu Barcsissa Kroatian rajalla. Barcs sijaitsee alueella, jolla sadattuhannet ei-valkoiset vyöryivät Unkariin tultuaan ensin Kroatian ja Serbian läpi. Nyt Barcs on rauhallinen, kiitos Unkarin laajasta raja-aidan rakennuksesta omalla puolellaan ja tuesta Serbialle ja Kroatialle näiden raja-aitojen vahvistuksessa.

Unkarin hallitus äänesti läpi lain, joka sallii tunkeutujien säilytyksen leireissä sen rajalla. Laki on aiheuttanut hysteerisen reaktion tunkeutujamyönteisissä järjestöissä ja Euroopan unionissa.

 

Lähde: The New Observer

1 KOMMENTTI

  1. Veljeskansaa voi pitää järkimiehenä.

    Meidän johtajamme ovat tyhmiä kuin saappaat. Valitettavasti Presidentti Urho Kaleva Kekkosen jälkeen tätä maata ovat johtaneet idiootit. He eivät kuuntele kansan tahtoa vaan reivaavat sitä enemmän kiville, mitä enemmän heitä siitä kritisoi.
    Juha Sipilä, Alexander Stubb – Petteri Orpo ja Timo Soini. Nuo nimet tullaan muistamaan Suomen historian tyhmimpinä, taitamattomimpina ja suurinpina maanpettureina, joille ei ole vertaa aina tämän kansakunnan ensihenkäyksiin saakka mentynä.

Comments are closed.