Koti Artikkelit Unkari kansallistaa lapsettomuusklinikoita, tarjoaa ilmaisia hedelmöityshoitoja

Unkari kansallistaa lapsettomuusklinikoita, tarjoaa ilmaisia hedelmöityshoitoja

15

Unkarin hallitus on päättänyt tarjota ilmaisia hedelmöityshoitoja kaikille niitä tarvitseville pariskunnille. Unkarin tuoreen linjauksen mukaan lapsettomuusklinikat muodostavat “strategisen sektorin”, jota ei voida jättää yksityisen voitontavoittelun armoille.

Viime kuussa Unkarin hallitus kansallisti eli osti kaikki kuusi maassa toimivaa lapsettomuusklinikkaa. Aiemmin klinikoiden yksityiset omistajat ovat voineet karsia potentiaalisien asiakkaiden määrää keinotekoisen korkeilla kuluilla. Nyt palveluita tarjotaan kuitenkin kokonaan ilmaiseksi.

Pääministeri Viktor Orbán kommentoi teemaa uuden vuoden lehdistötilaisuudessa. Hänen mukaansa korkean syntyvyyden turvaaminen on “tärkeä kansallisen tason strategia”, minkä vuoksi valtio tahtoo taata itselleen hedelmöityshoitomonopolin.

Orbán totesi myös, ettei sijoittajien kannata edes vaivautua yrittämään yksityisten lapsettomuusklinikoiden perustamista, sillä valtio ei tule antamaan sellaiseen tulevaisuudessa lupaa. Toisin sanoen hallitus on nyt pannut lopun lapsettomien taloudelliselle riistolle.

Matala syntyvyys on koko Euroopan ongelma, mutta Unkarissa ja muissa Keski-Euroopan maissa sillä on ollut erityisen kivuliaita seurauksia. Euroopan unionin painostuksesta huolimatta Unkari on kieltäytynyt “hoitamasta” väestön ikääntymistä avaamalla rajat rotumuukalaisille. Esimerkiksi 2015 pakolaiskriisin yhteydessä Unkari valoi toivoa koko Eurooppaan sulkemalla rajat arabitunkeutujilta.

Ilmaisten hedelmöityshoitojen tarjoaminen ei ole Unkarin ensimmäinen hanke syntyvyyden nostamiseksi. Valtio tarjoaa perheille myös edullisia lainoja, joita ei tarvitse lainkaan maksaa takaisin, jos perheeseen syntyy vähintään kolme lasta.

Vähintään neljä lasta synnyttäneet naiset vapautetaan myös loppuelämäkseen tuloverosta. Näin hallitus on pyrkinyt varmistamaan, etteivät kannustimet kohdistu sosiaalituilla eläviin perheisiin vaan maan aktiivisiin ja aikaansaaviin vanhempiin. Hallitus suunnittelee tarjoavansa verohelpotuksen ensi vuodesta lähtien kaikille vähintään kolme lasta synnyttäneille.

Lähde: Financial Times

15 KOMMENTIT

 1. Unkari kirkastaa taas Eurooppalaisen kansallisvaltion idean puolustuksen kultamitaliaan

 2. Suomessa taas monet kunnat jakavat ilmaiseksi kondomeja, mutta myös ehkäisypillereitä alle 25-vuotiaille. Perusteena on sukupuolitautien ehkäisy.

  Estääkö ehkäisypillerit sukupuolitauteja, niin sitä voi jokainen miettiä…

  • Eivät ehkäise ja tätä aina kysyn, jos joku mies kehoittaa naista käyttämään e-pillereitä. On lääkäri minullekin ehdottanut (ei ehkäisykeinoksi) e-pillereitä, ja vielä alle 25-vuotiaana saisin ilmaiseksi. Ei kiitos minulle luettuani ja haettuani tietoa useita päiviä liittyen niiden haittavaikutuksista ympäristölle ja omalle keholle.

  • Sillä tuetaan rappiollista, vastuutonta ja aivotonta irtosuhde- ja biletyskulttuuria.

   • Totta. Seksi on tarkoitettu ainoastaan ja vain lisääntymistä varten. Kaikki muu on lihan viettelystä ja turmiota. Menkää ja täyttäkää maa omalla kansalla!

  • Kondomit pystyn vielä hyväksymään, millä ei ole vielä haittaa hormoonitoiminnalle ja mielelle. Mies jos pokkana kyselee e-pillereistä tai kehoittaa käyttämään e-pillereitä, niin sitten se ei ole minun mies. Olisi vaikeaa elää ei-realistin kanssa, jos elämässä valinnat perustuu siihen, mikä itsestä tuntuu hyvältä.

   On pistänyt ihmetyttämään, että minkä pakkomielteen miehet ovat saaneet nuista e-pillereistä ja miksi ei kiinnosta tietää niiden vaikutuksia kehoon ja ympäristöön, vaan ajatellaan omia tarpeita, ei itsensä, muiden ja ympäristön parasta.

  • Kun ei ole, pitää ilmeisesti muuttaa Unkariin. Suomen koko valtio on niin rappiolla, että ilman vallankumousta ei oikeaa muutosta tule.

   • Ei muuten ole mitenkään huono tai epärealistinen idea. Saksasa ja Hollannista on porukkaa jo muuttanut mamu-invaasion takia.

    Elintaso laskee ja pitää ottaa muutenkin selvää asioista ettei kuvittele liikoja mutta siellä työntekijä ei maksa veroa klovneille jotka haluavat tuhota valkoiset ihmiset vaan hallitukselle joka aktiivisesti ajaa omiensa asioita. Voi tulla yhdelle jos toiselle se raja vastaan jonka jälkeen pitää muuttoa parempana kuin tämän sirkuksen rahoittamista.

    • Hollanti, Belgia ja Saksa on menetetty. Noissa maissa reissasin aikoinani paljon.

     Enää ei kiinnosta lähteä mihinkään. Helsinki se vasta vastenmielinen paikka on. Hyi olkoon.

   • Jos kaupungissa ahdistaa olla niin eikun vaan maalle! Itse uskon että pitkällä aikavälillä Suomeen syntyy rinnakkaisyhteiskuntia. Kaupungeissa elävät rotumuukalaiset ja rappeutunut kansanosa, ja syrjäkylillä taas oikeat suomalaiset. Arvojen välinen kuilu on jo olemassa. Pikkupitäjissä löytyy paljon alle 30 v pareja joilla on jopa useampia lapsia. Alemmat rodut ja julkihomot eivät kanssa jostain syystä viihdy tietyillä kylillä…Kansallissosialismilla on jo massojen hiljainen hyväksyntä.

    • Jep, maalla on kivaa. En ihan 15 km metsätien päähän kuitenkaan (vielä) halunnut. Täältä on hyvät yhteydet ja motarikin on suht’ lähellä. Nuoria pareja ja lapsia on melkein joka torpassa meillä täällä!!

     Sitten joskus muutan kyllä aivan totaaliseen korpeen vielä.

  • Hitto, tuo oli kyllä ikävä “uutinen”. Kenenköhän pussiin se pelaa?

   Sytytin äsken saunan paskalehti IS:llä: “Marja Tiuran rankka vuosi.” Parin aukeaman juttu. Kuvassa Tiura oli turkisrakin vieressä, jossa palttoita roikkui. Sitten seuraavalla sivulla oli joku Sanoman mainos (joku erikoislehti?) ja kuvassa oli turkiseläin häkin takana…

   Lasse Lehtinen kirjoitteli: “Ilmasto on uusi uskonto.”

 3. Meillä on 1v terve arjalainen poika ja toinen lapsi tulossa kun emäntä on raskaana. 🥰 Nyt kaikki lapsitalkoisiin ja lisää Suomalaisia!

Comments are closed.