Koti Uutisia Unkari julisti poikkeustilan tunkeutujien takia

Unkari julisti poikkeustilan tunkeutujien takia

2

Unkarin hallitus on julistanut poikkeustilan siirtolaisten takia ja lähettänyt tuhansia sotilaita ja poliiseja maan rajalle.

UK_Unkarin_rajaaitaa

Unkari on julistanut poikkeustilan Balkanin reitin sulkemisen takia. Balkanin reittiä ovat käyttäneet EU-maihin pyrkineet laittomat siirtolaiset Lähi-idästä ja Afrikasta, kertoi Daily Express tänään. Unkarin mukaan maan rajoilla sijaitsevat pakolaisleirit ovat täynnä, ja niillä on noin 10 000 laitonta siirtolaista.

Unkarin sisäministeri Sándor Pintér sanoi: “Emme tiedä, miten siirtolaiset reagoivat Balkanin reitin sulkemiseen. […] 1 500 sotilasta osallistuu tähän operaatioon. Jos siirtolaiset ilmaantuvat rajoillemme, saamme heidät pysäytettyä.”

Unkari suunnittelee myös kolmannen aidan rakentamista rajansa turvaksi. Aita tulisi Romanian vastaiselle rajalle, ja sen pystyttäminen on mahdollista tarpeen vaatiessa kymmenessä päivässä. Unkari on jo rakentanut aidat Serbian ja Kroatian vastaisille rajoilleen.

Slovenia on ottanut käyttöön tiukat maahanpääsyn kriteerit. Maahan ei enää pääse ilman passia ja viisumia. Serbia ja Kroatia ovat seuranneet Slovenian esimerkkiä, ja Makedonia on sulkenut rajansa Kreikan Idomenin rajanylityspaikalla.

Viro, Latvia ja Liettua ovat tiukentaneet rajavalvontaansa siinä pelossa, että laittomat siirtolaiset kiertävät jatkossa Kreikan ja suuntaavatkin EU-alueelle Venäjän kautta. Maakolmikko suunnittelee rakentavansa koko Venäjän vastaiselle rajalleen yhtenäisen aidan.

Liettuan rajavalvonnan komentaja Renatas Požėla sanoi: “Viime vuoteen saakka Norjalla ja Suomella ei ollut minkäänlaisia siirtolaisongelmia Venäjän vastaisilla rajoillaan. Yhtäkkiä, viikon sisään, siirtolaisia alkoi tulla – kuin joku olisi heilauttanut taikasauvaa.”

Ihmissalakuljettajat ovat hereillä ja tarjoavat jo Kreikassa oleville laittomille siirtolaisille matkaa EU:n sydänmaille Bulgarian, Romanian ja Unkarin kautta – tai vaihtoehtoisesti reittiä läpi Albanian ja Adrianmeren.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán on jo aikaisemmin ilmoittanut, että hän jättää EU:n anelut huomioimatta ja puolustaa maansa rajaa tarmokkaasti. “Opetamme Brysselille, ihmissalakuljettajille ja siirtolaisille, että Unkari on itsenäinen maa”, sanoi Orbán. “Emme voi ratkaista väestön ikääntymiseen liittyviä ongelmiamme muslimeilla menettämättä elämäntyyliämme, turvallisuuttamme ja itsejämme. Tänne tulevilla ei ole mitään aikomusta sopeutua elämäntyyliimme”, hän jatkoi.

Unkarin lain mukaan poikkeustila tarkoittaa sitä, että armeijalla on valta täyteen liikekannallepanoon. Poikkeustila on kerrallaan voimassa kuusi kuukautta, ja sitä voidaan tarvittaessa jatkaa.

Lähteet: Daily Express, MV-lehti

2 KOMMENTIT

  1. Jumalauta että olen kateellinen Orbanille ja sielunkumppaneilleen!! Ja meillä on tämä säälittävä Urpo urputtamassa sitä sun tätä merkkelipaskaa kun pitäisi TOIMIA suomen puolesta.

  2. Kateutta täälläkin, tajoaisikohan Orban huvilansa matujen käyttöön kuten meidän lesta PÖPILÄ??
    Hallitus perustaa tänne ennemmin isis-terroristien hoivakodin kun vetää piikkilankaa rajalle.
    On tässä miettimistä mitä näille maanpettureille tuomiopäivänä tekee.

Comments are closed.