Koti Uutisia Kotimaa Unicef kritisoi Migriä, koska virasto toimii kuten he itse toivoivat

Unicef kritisoi Migriä, koska virasto toimii kuten he itse toivoivat

3

YK:n lastenrahasto Unicef kritisoi Maahanmuuttovirastoa siitä, että virasto toimii Unicefin omien ohjeiden mukaisesti. Asia koskee viraston uutta käytäntöä, jossa he kuulevat myös perheen lapsia. Lapsia kuulemalla virasto yrittää saada selville sellaista, josta vanhemmat eivät puhu mutta josta lapsi hyvinkin saattaa puhua. Käytäntöä hyödynnetään esimerkiksi silloin, kun lapsen vanhemmat väittävät, että he ovat Suomessa olonsa aikana kääntyneet kristinuskoon ja että heitä ei tästä syystä tulisi palauttaa kotimaahansa.

Maahanmuuttovirasto perustelee käytäntöä Unicefin raportilla, jossa sanotaan, että alle 12-vuotiaiden lasten kuulemista tulisi laajentaa. Se, että virasto noudattaa Unicefin omia toiveita, ei silti estä järjestöä kritisoimasta käytäntöä. Unicefilla kummastellaan sitä, miksi lasten kuulemista on rajattu juuri uskonnollisiin kysymyksiin.

– Se, että lapsia kuultaisiin juuri uskonnosta, on outoa, koska Suomessa lapsen uskonnosta päättävät hänen huoltajansa. Lapsen oikeuksien sopimuksessakin tunnistetaan tältä osin vanhempien ja laillisten huoltajien rooli, sanoo Suomen Unicefin Inka Hetemäki

Järjestö on myös sitä mieltä, että Suomi ei huomioi tarpeeksi turvapaikkaa hakevien lasten oikeuksia ja ota heidän etuaan huomioon.

Lähde: Yle (1, 2)

3 KOMMENTIT

  1. On kyllä kumma, että rajataan uskoon kysymykset, myös poliittisilla mielipiteillä ja muulla historialla kotomaasta olisi enemmän käyttöä profiloinnissa esim. mitä perheen pää teki työkseen, onko lähisukua istunut vankilassa ja miksi, millaisista oloista mielestään lähtivät.
    Valitettavasti suomalaisessa politiikassa uskonto näyttelee liian suurta roolia ja se heijastuu koko virkakoneistoon sekä sen käytökseen.
    Mikä tae ensinkään on kääntää takkiaan (tietty se on hyväksyttävää täällä, poliitikotkin tekevät sitä), koska se kääntyy ihan samalla tavalla siihen suuntan mistä jotain etuja saa milloinkin.

  2. Ja kukapas johtaa Unicefiä? Mietitäämpä… Logossa on jälleen taivaansininen väri, kaksi akaasian oksaa ja 33 lokeroa sekä koko maapallo “hallussa”. Hmm… Mikähän rotu mahtaisi johtaa tätäkin järjestöä kuten pääjärjestöä YK:ta?

  3. “Suomessa lapsen uskonnosta päättävät hänen huoltajansa.”

    Kyllä todellisuudessa lapsikin päättää lopulta itse siitä mihin uskoo, vai uskooko mihinkään.

Comments are closed.