Koti Uutisia Kotimaa Ulosottovelallisten määrä kasvaa

Ulosottovelallisten määrä kasvaa

3

Vuoden 2018 lopussa ulosottovelallisten määrä kasvoi 23 prosenttia edellisvuoden tasosta, käy ilmi Tilastokeskuksen tiedoista. Myös ulosotossa olevan velan kokonaissumma oli 23 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2017.

Noin 303 000 henkilön velat olivat ulosotossa vuoden 2018 lopussa ja heidän velkansa oli yhteensä 5,6 miljardia euroa.

Lähde: Aamuset

3 KOMMENTIT

 1. Moniko näistä veloista on syntynyt pienyrittäjille, koska hehän ovat vastuussa koko omaisuudellaan yrityksen veloista (tmi, ay,).
  Koko ajan yrittäjäkursseja vedetään te keskuksen toimesta ja hehkutetaan missä summitissa milloinkin yrittäjyyden ihannuutta, riskeistä ei vain puhuta mitään.
  Monesti unohtuu yel ja muiden maksujen seuraaminen, jotka helposti lipsahtavat määrältään väärälle puolelle ja samalla tulevat joko täysimääräisinä voimaan tai tuplaantuvat, näitä kun ei ole korreloitu millään tavoin yrittäjän laskennalliseenkaan tuloon.
  Mitenkä sitten näiden läpsyjen velat, eivät he saa veronpalautuksia tms. kun eivät osallistu työelämäänkään, pikavippiä tehdään vaikka kelagoldilla saisi mitä vain, mutta ahneudella ei ole rajaa ja maksaja on jo tiedossa.

  • On varmasti totta että yksityisyrittäjät ovat suuri velallisten ryhmä. Suomessa luonteeseen kuuluu että kun alkaa mennä huonosti, niin sitä viimeiseen asti toivotaan parempaa ja koitetaan saada yritys jaloilleen. Aina siihen asti kunnes velkaa on metri piipun päälle.

   Oman syytökseni minä annan työkkärille joka tunkee työntekijöitä yrittäjiksi. Henkilöitä jotka eivät tunne lainsäädäntöä yritystoiminnan osalta saati sitten kirjanpitolakia. Tämä siksi että yrittäjä vastaa ihan kaikesta itse. Suomen laki kun sanoo että:”Yrittäjän PITÄÄ TIETÄÄ…”. Siihen ei auta selitykset että “en tiennyt” tai että “kirjanpitotoimisto teki väärin”. Yrittäjä on vastuussa kaikista tekemisistään sekä myös alihankkijoidensa tekemisistä.

   Yhteiskuntamme jättää myös kertomatta sen että ensimmäinen posti joka kolahtaa yrityksen perustamisen jälkeen on sotu-, tel- ja vekuutusmaksut. Kaikki ulosottokelpoisia vaikka markkaakaan ei vielä olisi laskutettu. Ja sitten yhtenä sudenkuoppana on tuo laskujen ALV. Ennen vanhaan ALV maksettiin valtiolle siinä vaiheessa kun laskusta saatiin rahat tilille. Nyt ne maksetaan silloin kun lasku lähetetään. Ja vaikka lasku jäisi tilaajan toimesta maksamatta, ALV tulee maksaa valtiolle. Valtiommehan saa rahaa siitä että joku tekee työtä joka jää laskuttamatta. Se on valtion voitto.

   Yrittäjille laaditaan satoja ja satoja sudenkuoppia valtiomme taholta. Ja siksi mm. minä lopetin yritystomintani. Joka onkin sitten osoittautunut paljon vaikemmaksi kuin sen perustaminen. Yrityksen voi perustaa kolmella puhelinsoitolla ja viidessä minuutissa. Mutta sen lopettaminen, se ottaa vuosia. Niin että jos mietitte yrityksen perustamista, niin harkitkaa ainakin 10 kertaa, ja jättäkää perustamatta. Ellette omaa täyttä tietomäärää yritksen pyörittämisestä ja voimassa olevista laeista.

   Josta päästäänkin toiseen asiaan… Eli velkaisuuteen… Oman tuntemani piirin velkaisuus perustuu suurimmalta osin huonoihin päätöksiin. Olen aina sanonut että elämässä voi käydä huono tuuri, mutta ainakin tuntemani ihmisryhmä on itse vastuussa ulosotoistaan aj veloistaan. Ja poikkeuksetta, omia haluja perustellaan tarpeilla. Ajella autolla hurua, käydä “shoppailemassa”, ostaa liian kalliita kommunikaatiovälineitä, asutaan liian kalliisti, käydään lomamatkoilla jne jne jne. Ja poikkeuksetta muille perustellut lauseet alavat sanoilla “Mut ku…” tai “No mut ku…”. Jo noista sanoista tietää että ihminen koittaa perustella väärää päätöstä toiselle tarpeella. Yksi yleistyvimmistä lauseista on kuitenkin “Ja minähän en ruokaa laita…” joka osoittaa täydellistä ymmärtämättömyyttä elämän realiteeteista.

   Mutta, silti pitää uskoa että ihmiset kasvaisivat henkisesti.

   • Myös somepätemisen tarve aiheuttaa paineita ottaa velkaa, jotta voidaan näyttää, että meillä sitä vasta ollaankin oikeita sankareita ja menee paremmin kuin kellään.

    Kukaan ei kysy, mitä se tulee maksamaan, ainoa kysymys on “paljonko se tekee kuukaudessa” ja kun niitä haalitaan tarpeeksi, menot ylittää tulot, otetaan lisävelkaa siihen hätään, kierre päälle, itku ja parku.

Comments are closed.