Koti Uutisia Kotimaa Ulkomaalaiset varastavat linnunmunia Suomessa

Ulkomaalaiset varastavat linnunmunia Suomessa

2

Ulkomaalaiset munavarkaat ovat liikkeellä Suomessa, ja viranomaisilla on vaikeaa saada heitä kiinni. Munavarasongelma ilmeni viime kesänä, jolloin poliisilta pyydettiin vihjeitä ja havaintoja.

Koska rikokset tapahtuvat metsissä ja muissa vähän asutuilla alueilla on rikollisten kiinni saaminen vaikeaa vinkeistä huolimatta. Yhdestä tapahtumasta on kuvaa riistakamerasta, jossa henkilö kantoi pöntön puusta pois ja takaisin.

– Kamerakuvat ovat viime vuodelta, mutta se tuli meille ilmi tänä vuonna. Henkilö, joka oli tapauksen kameroistaan todennut, havaitsi, että samat ihmiset tulivat tänä vuonna samalle alueelle, Birdlife Suomen suojelu- ja tutkimusjohtaja Teemu Lehtiniemi kertoo.

Tämän kesän aikana Metsähallituksen erävalvonnalle on tullut kaksi vihjettä mahdollisesta linnunpesien ryöstämisestä. Ne olivat Itä-Lapista ja Länsi-Suomesta. Alueilta joista vinkit tulivat ei kuitenkaan olla havaittu että munia olisi varastettu.

– Tiedämme, että tekijöitä liikkuu ympäri Pohjoismaita. Emme ole kuitenkaan päässeet niin lähelle, että olisimme saaneet laittomia keräilijöitä kiinni, sanoo erävalvonnan ylitarkastaja Juha Ahonen Metsähallituksesta.

Tullilla on epäilyjä mahdollisista tekijöistä, mutta ratsaukset eivät ole tuottaneet tulosta.

– Tulli on jo kiinnittänyt huomiota ulkomailta profiloituihin potentiaalisiin kerääjiin ja heidän liikkeisiinsä. Heitä on ratsattu, mutta tiedossani ei ole, että munia olisi löytynyt, Birdlife Suomen suojelu- ja tutkimusjohtaja Teemu Lehtiniemi kertoo.

Lehtiniemi kertoo kuitenkin, että yksi paljon Suomessakin aikaa viettänyt henkilö jäi kiinni Ruotsissa.

Munia myydään mitä todennäköisesti lailliseen haukankasvatukseen Manner-Euroopassa. Siitä onko kasvattajilla tietoja siitä, että munat ovat laittomasti hankittu ei ole varmaa tietoa.

Lähde: Yle

2 KOMMENTIT

Comments are closed.