Koti Uutisia Ulkomaalaiset mukana lähes jokaisessa Pietarsaaren rikoksessa

Ulkomaalaiset mukana lähes jokaisessa Pietarsaaren rikoksessa

2

UK_knife-attack

Pietarsaaressa vietettiin levoton koulujen päättäjäisviikonloppu. Poliisin mukaan 17-vuotias ulkomaalaismies puukotti kahta henkilöä, jotka ovat syntyneet vuosina 1995 ja 1997. Myös puukottajaa oli lyöty pullolla päähän. Ulkomaalaismies oli uhannut puukolla myös vuonna 1998 syntynyttä tyttöä. Poliisi selvittää, onko uhkailija sama kuin kahdesta puukotuksesta epäilty henkilö.

Kun poliisi saapui selvittämään tapahtumia, kävi 22-vuotias mies puhkomassa poliisiautosta renkaan. Poliisit juoksivat tämän kiinni ja rauhoittelivat miestä vielä kaasulla ja sähkölamauttimella.

Asioista uutisoidessa nousi esille myös Pietarsaareen kuusi vuotta sitten perustettu vastaanottokeskus. Ylikonstaapeli Jorma Malinen kertoo, että 20 000 asukkaan pikkukaupungin turvallisuustilanne on muuttunut “kaoottiseksi”. Hän näkee tähän kaksi syytä:

“Täällä on hirveä lääkkeiden väärinkäyttö -ongelma. Apteekkimurtoja tehdään jatkuvasti, ja tosi nuoretkin käyttävät huumeita.”

“Vastaanottokeskus tuli noin kuusi vuotta sitten. Nykyään meillä ei ole enää melkein yhtään juttua, missä ei olisi ulkomaalaistaustaista mukana.”

Iltalehti uutisoi aiheesta ja julkaisi poliisin kommentin liittyen vastaanottokeskukseen, mutta oli estänyt uutisen kommentoinnin.

2 KOMMENTIT

  1. Ylikonstaapeli Jorma Malinen tarkoittaa tietenkin, että pahat suomalaiset rasistit jatkuvasti tekevät rikoksia vastaanottokeskuksen ulkomaalaisia kohtaan. Sitähän Jokke tarkoitti, vai mitä? Vai mitä Jokke? Varo ettei Jokke tuu potkut, nyt äkkiä korjaamaan lausuntoasi Jokke.

Comments are closed.