Koti Uutisia Ukrainasta ei löytynyt toisen maailmansodan joukkohautoja

Ukrainasta ei löytynyt toisen maailmansodan joukkohautoja

4

International Holocaust Remembrance Alliance -järjestö eli IHRA on etsinyt huhtikuusta alkaen väitettyjä toisen maailmansodan aikaisia joukkohautoja Kremenetsin alueelta Ukrainasta. Järjestön mukaan Kolmannen valtakunnan SS-järjestö suoritti alueella useiden tuhansien juutalaisten teloituksia.

Toistaiseksi hanke ei ole tuottanut tulosta. Aluksi syyksi ilmoitettiin se, ettei hautoja voi avata, sillä juutalaisten uskonnollinen koodi kieltää sen. Nyt IHRA on kuitenkin saanut käyttöönsä skannauslaitteet, jollaisilla hautojen tutkimisen tulisi onnistua ilman niiden avaamista. Tästä huolimatta hautoja ei ole vieläkään löydetty.

Syyksi sille, ettei hautoja ole löydetty, on ilmoitettu esimerkiksi se, että hautojen löytäminen Kremenetsin kokoiselta alueelta on vaikeaa, koska tiedot kyseisistä tuhansien ihmisten haudoista on saatu vain todistajalausuntojen perusteella. Osan haudoista on myös kerrottu kadonneen uusien rakennusten perusteiden alle.

Hautojen etsintä Ukrainassa jatkuu yhä. Kyseistä hanketta rahoittaa Saksan valtio.

 

Lähde: The Jewish Daily Forward

4 KOMMENTIT

 1. Kaikkea sitä, ja veronmaksajien rahoilla! Nyt toivoisi jopa jotain löytyvän 😀

 2. Jaa jaa… Vai että IHRA. Mikähän olisi suomenkielinen vastine tuolle? Olisiko LÄSKI (Lievästi Äkäisten Sionisti-Kasaarien Ideariihi)?

  Mutta mietitäämpä tätä hanketta ihan tekniseltä kannalta. Yleensä tekniikassa ensin kerätään kasaan kaikki asiaa tukeva aineisto. Sen jälkeen katsotaan päälinjat ja poistetaan epäjatkuvuuskohdat. Sitten koitetaan kaataa oma teoria kaikin keinoin ja jos ei onnistuta, niin huomataan että “Hei, minä ole okeassa”. Ja vasta sen jälkeen ryhdytään toimeen.

  Nyt tuola Ukrainassa touhutaan ja touhutaa ilman minkäänlaista ajatusta ja/tai päämäärää. Meillä on siis huhuja että jossain on joukkohauta. Ensin se on tuhansia ihmisiä. Mitä tapahtuu lukumäärälle jos sieltä löytyy esim. 20 ihmisen joukkohauta? Muuttuuko tarina? Entäs sitten jos paikka onkin paljon pielessä siitä missä sen piti olla? Entäs jos tuo hauta löytyy esim. naapurivaltiosta? Muuttuuko tarina sen mukaan?

  Ja miten voidaan edes sanoa että jossain joukkohaudassa olisi johonkin rotuun kuuluvia ihmisiä jos heitä ei voida kaivaa ylös? Tai miten voidaan edes tietää mihin he kuolivat ja koska? Vai onko tarkoituskin synnyttää uusi elävä legenda joka paisuu synnyttyään?

  Jos kerran todistajalausontojen pohjalta ei ole löytynyt mitään, tulisi todistajalausuntoja ja hallussa olevia tietoja tarkastella uudelleen kriittisemmin. Sen verran olen minäkin katsellut maatutkaluotausta että kun taajuutta muuttaa sopivasti ja voimakkuutta, niin kuvaruudussa voi kuvitella näkevänsä melkein mitä tahansa. Puun juuret, hiusvesisuonet ja savikerrokset antavat kuvaa jota on erittäin vaikea tulkita… oikein. Sen voi toki tulkita lähes miksi tahansa, jos ei kaiva ja katso mitä sieltä löytyy.

 3. “Valitut” ovat valehtelemisen suuria mestareita, ja valhe ja petos ovat heidän aseinaan taistelussa. -AH-

Comments are closed.