Koti Uutisia Ukrainan kriisi Ukrainassa yhteenottoja – USA uhkaa uusilla pakotteilla

Ukrainassa yhteenottoja – USA uhkaa uusilla pakotteilla

1

Ukrainalaistietojen mukaan yksi sotilas kuoli ja upseeri haavoittui, kun venäläiset avasivat tulen kohti ukrainalaisia sotilaista Simferopolissa. Ammuskelu alkoi, kun aseistautuneet joukot tunkeutuivat Ukrainan asevoimien rakennukseen.

Ukrainan virkaatekevä pääministeri Arseni Jatsenjuk pitää tekoa sotarikoksena ja luonnehti tilanteen muuttumista poliittisesta sotilaalliseksi. Ukrainan puolustusministeriö on antanut Krimillä oleville joukoille luvan puolustaa itseään asein.

Yhdysvallat uhkaa Venäjää uusilla pakotteilla, jos maa jatkaa Krimin liittämistä itseensä. Venäjän puolustusministeri Sergei Lavrov sanoi eilen, että pakotteilla on vakavia seurauksia. Venäjä on aiemmin vihjannut, että se saattaa suunnitella toimenpiteitä Itä-Ukrainassa. USA:n ulkoministeri John Kerry totesi, että mahdollinen hyökkäys Itä-Ukrainaan olisi törkeä ja siihen olisi vastattava vahvasti.

Lähteet: Yle, Iltalehti, Reuters

1 KOMMENTTI

 1. Yle, Iltalehti ja Reuters unohtivat kertoa, että samasta paikasta samanaikaisesti tulitettiin myös aseettomia krimiläisiä tappaen yhden miehen ja haavoittaen toista.

  Tapaus on aivan samanlainen kuin “rauhanomaisten mielenosoittajien” ja poliisin samanaikainen tulittaminen Kiovassa helmikuussa, jolloin kuoli noin sata yhteensä.
  Tämän sarjamurhan tutkimusta “uusi hallitus” tai Euvostoliitto eivät suorita, miksi? Koska tähän mennessä ilmi tulleet tiedot kaikki osoittavat vallankaappaajien suuntaan. Todisteita ei näytetä TV:ssa. “Tuntemattomat ampujat” ampuvat sekä aseistettuja mielenosoittajia että poliiseja:
  http://www.youtube.com/watch?v=KihbWW4Cyi0
  (videon, kuvan ja äänten perusteella voidaan karkeasti määritellä mistä tulitus tuli)

  Päivä ennen tätä massamurhaa eli 19.2. vaimentimella varustetun kiväärin kantaja oli jopa pysäytetty paikalla! Ja hän oli… yllätys, yllätys!… juutalainen Sergei Pashinski, kansanedustaja samasta puolueesta, jolla nyt on “pääministerin” salkku (juutalainen Jatsenjuk) http://www.youtube.com/watch?v=kl6RUgAMaiA
  Asiaan puuttui “Euromaidanin” johtaja ja Pashinski oli heti päästetty vapaaksi koska “kansanedustajan koskemattomuus”!

  Näiden murhien poliisitutkinnasta (erityisesti puolueettomasta) ei kuulu yhtään mitään – vaikka uuden “hallituksen” pitäisi olla halukas paljastamaan “diktaattorin hirmuitekoja”.

  Tämä eilnen Simferopolin ampuminen samanaikaisesti kahta osapuolta kohden on tuttu juttu. Tulittamalla yritetään provosoida krimiläiset ja ukrainalaiset aloittamaan tulitaistelun keskenään. Vain juutalainen mafia hyöytisi tästä, ja he aina yrittävät vanhaa ja hyväksi havaittua menetelmäänsä: “hajota ja hallitse”.

Comments are closed.