Koti Uutisia Ukrainan kriisi Ukrainan sisäministeri: Siviilit – pysykää sisätiloissa

Ukrainan sisäministeri: Siviilit – pysykää sisätiloissa

2
Venäjä-mieliset separatistit hyökkäsivät Ukrainan rajavartioston tukikohtaan maanantaina. (TihonskyTV/BBC)
Venäjä-mieliset separatistit hyökkäsivät Ukrainan rajavartioston tukikohtaan maanantaina. (TihonskyTV/BBC)

Itä-Ukrainan taisteluiden kiihtyessä Ukrainan sisäministeri Arsen Avakov on kehottanut Donetskin alueen siviilejä pysyttelemään sisätiloissa. Avakov ilmoittaa Facebook-sivullaan, ettei Luhanskin, Kramatorskin ja Krasnyi Lymanin asukkaiden tule lähteä asunnoistaan. “Uhkana on oman hengen menetys”, Avakov toteaa kirjoituksessaan.

Maanantaina Venäjä-mieliset separatistit hyökkäsivät kranaatinheittimin ja konekiväärein Ukrainan rajavartioston tukikohtaan. BBC:n mukaan tarkka-ampujat ampuivat rajavartijoita asuinrakennusten katoilta käyttäen siviilejä ihmiskilpinään.

Taisteluissa on kerrottu kuolleen ainakin viisi separatistia, ja tiettävästi kaksi siviiliä kuoli Ukrainan ilmavoimien ilmaiskussa. Venäjä syyttää Ukrainaa väkivaltaisuuksista ja pitää tätä syypäänä Itä-Ukrainan väkivaltaisuuksiin.

Sunnuntaina aseistautuneet Venäjä-mieliset separatistit hyökkäsivät Ukraina-myönteistenä pidettyyn ortodoksien kirkkoon Krimillä. Kiovan patriarkaatin mukaan joukko oli pahoinpidellyt pappia ja muita kirkossa olleita ihmisiä, mukaan lukien raskaana olevaa naista. Patriarkaatin mukaan poliisi oli sanonut, että patriarkaatti toimii Krimillä Venäjää vastaan.

Lähde: BBC

2 KOMMENTIT

  1. Ilmaisku oli jo liikaa. Ne ovat epätarkkoja ja kuten huomattiin, siviilit kärsii. Putin voisi miettiä toistamiseen lausuntojaan. Krimin tilanteesta olen mielenkiinnosta yrittänyt ottaa selvää. Ei ole mennyt kaikki putkeen siellä, valloituksia tehdessä… Nämä aseistautuneet ryhmät(eilen separatisteja, tänään rikollisia) ovat ottaneet lain omiin käsiin ja kuten lukea saattaa…

Comments are closed.