Koti Uutisia Ulkomaat Ukrainan kansallismieliset suunnittelevat vastamarssia voitonpäivälle

Ukrainan kansallismieliset suunnittelevat vastamarssia voitonpäivälle

15

Ukrainan kansallismieliset suunnittelevat marssivansa kantaen niiden omaistensa kuvia, jotka taistelivat SS-Galicia-joukoissa. Marssin on tarkoitus olla vastamarssi voitonpäivän juhlille Ukrainassa. SS-Galiciaan kuului vuosina 1943–1945 noin 80 000 ukrainalaista vapaaehtoista, jotka vannoivat valan Adolf Hitlerille.

Voitonpäivän perinne on noin vuosikymmenen vanha, ja perinteeseen kuuluu kantaa niiden omaisten kuvia, jotka taistelivat toisessa maailmansodassa “natseja” vastaan. On luonnollista, että kansallismieliset tuovat vastalauseena kuvaan omia sankareitaan.

Lähde: RT

15 KOMMENTIT

 1. Paljon juttuja Ukrainasta viimeaikoina. Kiinnostaisi tietää montako jälleenmyyjää löytyy tästä maasta sillä rotuongelmaa siellä ei ole ainakaan neekerien/ählyjen kanssa. Hatusta heitän että Ukraina on valkoinen 95%(loput jutkuja,manneja ja kai sinne muutama jamal mahtuu) ja tavallinen jegor on konservatiivinen patriootti.

  Loppujen lopuksi näin suomalaisen silmissä koko Ukraina-Venäjä homma on täysin naurettava ja turha sillä siinä on kaksi veljestä vastakkain jossa seemiläinen rotta taustalla heittää vettä myllyyn koko ajan. Vähän sama kuin suomalaiset tappelisivat eestiläisten kanssa tappi hiessä.

  • Muuten ehkä mutta eipä ole eestiläiset väkisin valloittaneet esim. Hankoniemeä tai Porkkalaa. Ja tuskin sitä tekisivät vaikka niissä puhuttaisiin ruotsin sijasta eestiä.

   • Venäläiset maalittivat ikävästi Kiovan uuden länsihallituksen. Maalittaminen tapahtui mm. asuttamalla Ukraina vuosisatoja ennen koko Ukrainan olemassaoloa.

 2. Tuolla on ilmeisesti joku virhe kun artikkeli väittää Voitonpäivän olevan vain kymmenisen vuotta vanha perinne. Jokseenkin kummallista on myös ukrainalaisten juhlistaa SS-joukkojaan, koska eikö ukrainalaisilta ollut oma UPA, joka taisteli kenen kanssa vaan ja välillä keskenäänkin. Joka tapauksessa Toisessa Maailmansodassa ei ole Ukrainan kohdalla mitään muuta juhlimista kuin se että se päättyi, koko maa saatiin tuhottua kahteen kertaan yliajettaessa.

  • Mitäs juhlimista Venäjällä sitten on? Ai se, että NL kukisti kansallissosialismin ja se hypoteesi, että Saksa olisi voittaessaan tuhonnut Venäjän. Juutalaisethan sen kertaalleen jo ehtivät tuhoamaan. Yhtälailla välillä venäläiset taistelivat Tsaarin Valkoisessa armeijassa ja välillä juutalaisten Puna-armeijassa.

   • Venäjää ei olisi tuhottu, vaan siitä olisi tullut vain vasallivaltio

 3. Ukrainalaiset ovat aika sekoitus milloin mistäkin tullutta valloittajaa Persialaisista lähtien (ja varmaan aiemmistakin). Neuvostoliitto vielä höysti mustanmeren alueita väestöjen pakkosiirroilla.
  Ei ihme että porukka tuntee itsensä hieman juurettomiksi ja ovat samaan aikaan tulossa sekä menossa, vähän tuulensuunnan mukaan.
  2. maailmansodan aikaan ja etenkin saksalaisten tullessa alueelle, moni ukrainalainen toivotti saksalaiset vapauttajina tervetulleeksi. Saksalaisilla oli myös suuri työ suojella poissiirrettäviä juutalaisia, muuten paikalliset olisivat heidät surmanneet.
  Takki taasen kääntyi, kun saksan sotatilanne muuttui ja he joutuivat vetäytymään alueelta, oltiin niin partisaania että, siitäkin huolimatta että hyvin suuri osa joutui Stalinin pakkotyöleireille yhteistyöstä saksalaisten kanssa.
  SS-oli hyvin rotuneutraali, siellä oli jokaiselle omat osastonsa, eli he kelpuuttivat taistelukykyiset ja haluiset yksilöt riveihinsä, Wehrmacht taasen oli hyvin tarkka siitä että henkilöt olivat puhdasverisiä saksalaisia.

  • Montako teitä sieltä Moskovasta tänne pullauttelee näitä roskakirjoituksia?

   Ukrainaa ovat asuttaneet lähinnä ukrainalaiset. Venäläiset ovat melkoinen kansakokoelma

   • Vai että Moskovasta, aika valju argumentti.
    Mitäpä tähän sanot:
    Noin vuoden 700 eaa. tienoilla nykyisen Ukrainan alueella asuneet kimmerialaiset joutuivat pakenemaan Vähään-Aasiaan skyyttalaisten vuoksi. 600-luvulta eaa. lähtien Mustanmeren rannikoille syntyi kreikkalaisia siirtokuntia, jotka kävivät vilkasta kauppaa skyyttien kanssa ja toimittivat suuria määriä viljaa emämaahansa. Noin vuoden 200 eaa. tienoilla sarmaatit valtasivat Ukrainan
    Ennen 400-lukua kuitenkin idästä hyökänneet hunnit tuhosivat ostrogoottien valtakunnan. Näiden vetäydyttyä vuosisadan puolenvälin jälkeen heidän jättämäänsä tyhjiöön tulivat Veikselin ja Dneprin väliltä itäslaavit asuttaen Ukrainan länsi- ja keskiosat. Kiovan perustivat itäslaavit 500-luvulla, jolloin Ukrainaan ja Pannoniaan siirtyi Keski-Aasiasta myös avaareja. 600-luvulla alueelle saapuivat turkkilais-tataarilaiset kasaarit ja bolgaarit.
    1200-luvun alussa mongolit hävittivät petsenegien valtakunnan ja valloittivat Kiovan Rusin vuonna 1240. Puola alkoi muodostua suurvallaksi Puolan ja Liettuan personaaliunionista 1300-luvun puolivälissä. Puola-Liettua valloitti Länsi-Ukrainan, Galitsian-Volynian ruhtinaskunnan ja lopulta suuren osan muusta Ukrainasta.
    Tämän jälkeen venäläiset ovatkin huseeranneet alueella tehokkaasti, kunnes Ukraina julistautui itsenäiseksi lolpullisesti 1991.

 4. Vai ei SS-joukoissa ole ukrainalaisilla juhlimista? Miten niin ei? Jo tässä näkee, että putinismi ei oikein istu kansallissosialismiin tai yleensä rehelliseen ajatteluun

 5. Aika moni muukin maa Euroopassa on juostu läpi jos vaikka minkä valloittajan toimesta milloinkin mutta silti harva kyseenalaistaa esim. Bulgarian Puolan tai Unkarin oikeutta olemassaoloon.

  Kunhan Ukrainassa löytyisi yhteinen sävel kansan sisällä olisi sillä helpompi tulevaisuus edessä. Nyt liian monet haluavat olla pomona pomon paikalla ja ulkovallat sotkevat soppaa siinä sivussa kuten myös ahne rahavalta pankkeineen ja oligarkkeineen. Aika saada heidänkin rauha maahan.

  • Oikea sektori lienee oikeassa. Yläkuvassa iso lauma ihmisiä tunkee ihmettelemään ja kuvaamaan kumartuneen miehen kaljua kun taas alakuvassa on selkeä sanoma.

 6. Ukraina on vihamielisten epäeurooppalaisten voimien saartama. Tätä väitettä voi tarkastella myös epäsuoraan kysymällä, mitä tarkoittaa eurooppalainen.

  Nykyisillään Eurooppa on aika suureltakin osin pikkuvaltioiden tilkkutäkki. Aina ei noin ole ollut, mutta puhutut kielet ovat säilyneet. Maahan- ja maastamuuttoa on Euroopan sisällä tapahtunut iät ja ajat, mutta aina on tulokkaat enemmin ja vähemmin kunnioittaneet isäntämaan kieltä ja kulttuuria, tuoneet myös mukanaan ripauksen uutta kokeilemisen arvoista. Eri kielten säilyminen on tästä todiste.

  Huomenna voi olla toisin, Soroksen palvelusneekerit eivät vähääkään kunnioita Suomen olemassaoloa, eikä useimmilla “kansallismielistenkään” sivustolla tunnuta paljon kunnioittavan Ukrainan olemassaoloa. Venäjän puolelta on tehty kaikki mahdollinen, jottei ukrainalaisten kansanmurhaa edes noteerattaisi. Mahtaako Putinin sisäpiiriin kuulua jotain juutalaisen Kaganovichin sukulaisia tai vastaavaa. Samaan aikaan länsijuutalainen tyrkyttää Kiovan postissa ukrainalaisten ongelmallista suhdetta holohölöön. Laskettuna yhteen, ukrainalaisten pitäisi tuntea syyllisyyttä omasta nälkäkuolemasta ja Kremlin jutkujen ylipainosta.

  Venäläisten pitäisi miettiä, haluavatko olla eurooppalaisia, vai punalippuja heiluttavia suurta isänmaallista sotaa mesovia juutalaisen herran palvelusneekereitä.

Comments are closed.