Koti Uutisia Ukrainan kriisi Ukrainan juutalaisyhteisö valmistautuu sisällissotaan

Ukrainan juutalaisyhteisö valmistautuu sisällissotaan

3

uk_Evreyskaya_Boevaya

Ukrainan vallankumouksellisten hyökkäykset ovat kohdistuneet poliisin lisäksi vastamielenosoittajia, sosialisteja sekä juutalaisia vastaan. Paikallinen juutalaisten taistelujärjestö Evreyskaya Boevaya pelkää laajamittaisia vainoja juutalaisia vastaan ja kannustaa nyt muita juutalaisjärjestöjä liittymään vastarintaan muodostamalla puolisotilaallinen taistelujärjestö.

Tarkoituksena on muodostaa soluja eri yhteisöihin. Johtajana voisi toimia sotilas- tai turvallisuuskoulutuksen saanut henkilö tai lainvalvoja. Solujen toiminta määräytyisi paikallisen tilanteen mukaan, pääpainon ollessa ruoka- ja lääkehuollossa. Järjestö varautuu myös laajamittaiseen evakuoimiseen.

Järjestö toivoo apua myötämielisiltä tahoilta kuten hallituksen tukijoilta sekä erinäisiltä sosialistijärjestöiltä. Muunlaisen avun kuin myötätunnon saaminen on hyvin epävarmaa. Julkista rahoitusta järjestö ei saa, joten se hakee rahoitusta Israelista.

 

Lähde: Kehilot Kuzari

3 KOMMENTIT

  1. Mielenkintoinen näkökanta. Koska he pelkäävät (siis mielessään epäilevät) niin se oikeuttaa heidän perustamaan puolisotilaallisia järjestöjä. Ja samalla he hakevat oikeutusta toimilleen hallitukselta, toivoessaan myötämielisyyttä.

    Jos tavallinen kansalainen perustaa puolisotilaallisen järjestön ja toivoo sille myötämielisyyttä hallituksen taholta niin mitä luulette, menisikö läpi tai saisiko hän myötämielisyyttä? Entä miten valtiovalta toimisi jos ryhdyttäisiin muodostamaan puolisotilaallisia soluja ja varustamaan niitä?

    Mitä eroa on puolisotilaallisella ja sotilaallisella taistelujärjestöllä? Eikös se ole siinä, että toiset saavat siitä rahaa ja toiset eivät? Juuri muuta eroa ei taida olla.

    Muutenkin on mielenkiintoista lukea miten “pelon” tai “uhan” tai “vaara” tai muun itse luullun syyn vuoksi on oikeutettu suorittamaan konkreettisia toimia ja jopa aloittamaan sotia. Vaikkei mitään uhkia tai pelkoa loppujen lopuksi olisikaan. Powellkin heilutteli santaa lasiputkessa ja sillä perusteella käynnistettiin Irakin sota. Jos ihmiset toimivat tällaisten pelkojen varassa, niin mikä on se alkukantainen vaisto joka tällaisia ihmisiä ohjaa? Ei normaali ihminen pelkää uhkia tai vaaroja. Muutoinhan hän ei liikkuisi sielä missä on autoja tai muita ihmisiä. Ja entäs sitten kuoleman pelko? Pitäisikö tehdä itsemurha jos pelkää kuolemaa?

    Onko normaalia pelätä mahdollisesti uhkaavia tialnteita?

Comments are closed.