Koti Uutisia Ukrainan kriisi Ukrainan hallitus eronnut – oppositio aikoo jatkaa mielenosoituksia

Ukrainan hallitus eronnut – oppositio aikoo jatkaa mielenosoituksia

1
Oppositio on rakentanut barrikadeja ympäri Kiovaa.
Oppositio on rakentanut barrikadeja ympäri Kiovaa.

Ukrainan presidentti Viktor Janukovytš on hyväksynyt pääministeri Mykola Azarovin ja samalla koko hallituksen eron. Hallitus kuitenkin jatkanee toimitusministeriönä, kunnes uusi hallitus nimetään.

Oppositio on kuitenkin ilmoittanut, että erosta huolimatta se aikoo jatkaa mielenosoituksia. Sille kelpaa ainoastaan presidentti Janukovytšin ero. Lisäksi oppositio vaatii korruption kitkemistä maasta.

Aiemmin tänään Ukrainan parlamentti perui kiistellyt mielenosoituslait.

 Lähde: Yle

Aiheeseen liittyen:

Ukrainan päämininisteri eroaa
Neuvottelut Ukrainassa jatkuvat
Mielenosoituslakia kiristetään Ukrainassa

1 KOMMENTTI

  1. Älkää uskoko Yleä, se valehtelee aina. Kun joissakin tapauksissa Yle ei valehtele, se on vain vielä suuremman valheen läpimenon varmistamiseksi.

    Kiovassa ei ole barrikaadeja ympäri kaupunkia. Niitä on vain muutaman sadan metrin alueella. Sekin on kuin teatterissa – selusta on auki, joten milloin tahansa poliisi voisi ajaa korttelin ympäri ja iskeä takaa. Mikäli tämän sirkuksen tirehtöörillä olisi tarve lopettaa tämä sirkusesitys, se olisi lopetettu tunnin sisällä, uskokaa pois. Mutta setä ei lopeteta, show must go on!

    Fakta on, että “demokratian” 22 vuoden jälkeen Ukraina on niin surkeassa tilassa joka suhteessa paitsi korruptiossa, eikä “oppositio” ole sen parempi kuin nykyinen hallinto. Ukraina pysyy pystyssä vain ja ainoastaan Venäjän avulla. Esimerkiksi jos huomenna aamupäivällä Venäjä ilmoittaa luopuvansa Ukrainan valtion velkakirjoista, jo iltapäivällä Ukrainan valtio on maksukyvytön (default) ja sekasorrossa, eikä kukaan voisi sitä estää. Ei EU, ei USA eikä mikään muu valtio pysty toimittamaan kaasua Ukrainalle tai avaamaan markkinoitaan ukrainalaisille tavaroille. EU tarvitsee Ukrainaa luottokannan laajentamista varten ja hyvin halvan työvoiman lähteenä oman työväen kurittamiseksi. USA:lle taas Ukraina on vaihtokaupan kohde, kun USA ehdottaa Venäjälle: “Jättäkää meille Syyria ja Iran, niin me jätämme teille Ukrainan”.

    Onnettomat ukrainalaiset KM/KS-liikkeet tässä teatteriesityksessä pelaavat roolia muiden teatteriesityksessä vain sen verran, mitä heille sallitaan ja ne lopetetaan hetkessä, kun sirkuksen tirehtööri päättää niin. Toisin sanoen kun USA/Israel, EU ja RF sopivat Ukrainan kohtalosta ja mahdollisesta jakamisesta keskenään.

Comments are closed.