Koti Uutisia UKIP ehdottaa rituaaliteurastuskieltoa

UKIP ehdottaa rituaaliteurastuskieltoa

4

Britannian juutalaiset ovat suuttuneet Yhdistyneen kuningaskunnan itsenäisyyspuolue UKIP:in ehdotuksesta kieltää eläinrääkkäys teurastuksen yhteydessä. Juutalaiset pelkäävät, että kielto rajoittaisi heidän uskontoaan, johon kuuluvat olennaisena osana eläinten rituaaliteurastukset.

UK_juutalainen_rituaali

UKIP ehdotti, että Britannian tulisi kieltää tajuissaan olevan eläimen teurastaminen. Käytännössä tämä tarkoittaisi juutalaisten kosher-teurastuksia sekä muslimien halal-teurastuksia.

UKIP-puolueen kansanedustaja Stewart Agnew kuitenkin lepyttelee juutalaisia vakuuttamalla, ettei kielto koskisi juutalaisia vaan se olisi “suunnattu muita vastaan”. The Jewish Chronicle -lehdelle antamassaan haastattelussa hän ei kuitenkaan tarkenna, keitä “muita” kielto koskisi. Agnew myös painotti, että hän itse vastustaa kieltoa.

Vuonna 2013 puolueen puheenjohtaja Nigel Farage kertoi juutalaislehdelle vastustavansa kieltoa. Tuolloin hän sanoi, että vaikkei enemmistö puolueesta olisi sujut rituaaliteurastusten kanssa, ei se silti olisi heidän asiansa kieltää sitä muilta.

Juutalaisten kosher- ja muslimien halal-teurastukset tapahtuvat siten, että teuraaksi joutuvilta eläimiltä leikataan auki kaulavaltimo sekä henki- ja ruokatorvet. Eläin vuotaa tuolloin kuiviin hitaasti ja on koko ajan tajuissaan.

 

Lähteet: The Financial Times, Daily Stormer

Aiheeseen liittyen:

Tanska kielsi rituaaliteurastukset – juutalaiset närkästyivät
Eläinrääkkäys sai Puolan juutalaiset ja muslimit yhdistymään
Puolan huolenpito eläimistä suututtaa juutalaisia

4 KOMMENTIT

  1. Its a fact that UKIP are ultra pro american, pro israel and love the jewish Bankers in London. They are controlled by the Conservatives and have many non white members. Finland is my favourite country, they showed the Jewish Bolsheviks how good they are at fighting. Patriotic Finns have a lot more sense than the British, I hope they will leave the EU, wish you Victory over all your enemies.

  2. Aivan oikea tavoite, millä oikeudella joku uskonsuunta tai ismi voi perustella suoranaista eläinrääkkäystä, toisaalta se kertoo samalla myös olennaisen, eli sen miten suhtaudutaan elämään itseensä, oma “oikeus” on ylitse kaiken muun ja vastaavasti kaikilla muilla ei ole minkäänlaisia oikeuksia, on kyse sitten eläimestä tai ihmisestä.

  3. Tuli tästä mieleen se eräs neuvostoliittolainen bolsevikki sotarikollinen, joka leikkasi vangituilta saksalaisilta yksi toisensa jälkeen kaulan auki menetelmällä puukko kaulan sivusta sisään ja henkitorvi yms yhellä liikkeellä auki/irti. Liekö ollu kyse just sitte tästä “uhraamisesta”. Ihan vitun sairasta…

Comments are closed.