Koti Uutisia Kotimaa Työkaverit puolustavat irtisanottua kuljettajaa Espoossa

Työkaverit puolustavat irtisanottua kuljettajaa Espoossa

5

Linja-autonkuljettajat pääkaupunkiseudulla järjestivät lakon tukeakseen irtisanottua työtoveriaan. Lakon vuoksi Espoossa ajettiin vain neljäsosa Pohjolan Liikenteen torstain aamuvuoroista ja Helsingissäkin vain puolet.

Taustalla on Pohjolan Liikenteen menettely tapauksessa, jossa kuljettaja puolusti itseään maahanmuuttajaa vastaan. Parikymppinen vierasrotuinen näytti väärennettyä lippua kuljettajalle. Kuljettaja pyysi miestä poistumaan. Mies ei kuitenkaan poistunut, vaan asteli tuttuun tapaan bussin kyytiin.

Kuljettaja meni rotumuukalaisen luokse ja kehotti häntä poistumaan paikalta. Rotumuukalaisen kommentti tallentui kuljettajan kuvaamalle videolle: “Sä oot vain ilmaa, vittu mä tiputan sut siihen.”

Tämä johti käsirysyyn, jossa maahanmuuttaja kävi kuljettajaan käsiksi, minkä jälkeen kuljettaja löi häntä. Seuraavana päivänä itseään maahanmuuttajaa vastaan puolustanut suomalainen kuljettaja irtisanottiin. Työyhteisössään pidetyn miehen aiheeton irtisanominen on kuitenkin aiheuttanut protestimielialaa firman muissa työntekijöissä, mistä torstain lakkokin johtui.

Lähde: Yle

5 KOMMENTIT

 1. Kuskeilla on selkärankaa, johtoportaalla ei. Pomonsa ilmeisesti pelkäävät menettävänsä liputtomat joumänit asiakaskunnastaan, joten valitsivat mutiaisnuoleskelun.

  • Juuri näin. Onhan tuo nyt ihan sairasta, että saa potkut ja syytteet kun puolustaa itseään. VARSINKIN kun on rotumuukalainen kyseessä.

 2. Mikä lakko? Nykyään kaikki työn keskeyttäminen on lakkoilua. Ei tuollainen päivän poissaolo ole kuin työnseisaus, mutta liitot ja media käyttävät lakko sanaa niin paljon joka käänteessä että se on menettänyt sanana merkityksensä.
  Viikoksi perse penkkiin, niin alkaa tuntumaan firman kassavirrasssa ja solidaarinen ele saa aivan toisen painoarvon.
  Pohjolan liikenteen johto näyttää olevan näitä maailmanhalaajia ja poliittisen korrektista kieli ruskeana erottavat laittomasti suomalaisen työntekijän ennemmin kuin oikeasti tutkisivat tapausta objektiivisesti sekä totuudenmukaisesti.

 3. Minä ihmettelen miksi tällainen itsepuolustus luetaan nykyään rikolliseksi? Jos kuljettaja ei olisi laittanut pistettä hyökkäykselle, olisi todennaäköistä ettädegatiivi olisi lyönyt toisen ja kolmannenkin kerran. Tällä tavoin sen kähinälle saatiin päätös ja muut matkustajat totesivat olevansa turvassa.

  Näille pitäisi muutenkin antaa korville eikä hyssytellä kun ne käy agressiivisiksi. Silloin ne oppii ymmärtämään että Suomessa agressioon vastataan agressiolla. Ja että niille käy aina huonommin.

Comments are closed.