Koti Uutisia Talous Twitterin ja Facebookin osakkeet syöksyvät osakemarkkinoilla

Twitterin ja Facebookin osakkeet syöksyvät osakemarkkinoilla

7

Poliittisesta sensuuristaan tunnetut sosiaalisen median sivustot Facebook ja Twitter ovat saaneet kokea katastrofaalisen viikon. Yritysten osakkeiden markkina-arvot ovat romahtaneet. Facebookin osakkeen arvo heikkeni torstaina kokonaiset 19 prosenttia. Twitterin osakkeen arvo taas väheni 20,5 prosenttia. Facebookin kohdalla tämä tarkoittaa noin 120 miljardin dollarin osakearvon menetystä.

Suurin syy arvonmenetyksille on se, että kummatkin yritykset ovat kärsineet oletettua huonommasta kasvusta. Eniten markkinoita huolestutti uusien käyttäjien määrä. Molempien yritysten kohdalla heidän julkaisemansa tulokset olivat useita miljoonia uusia käyttäjiä vähemmän kuin mitä oli odotettu.

Facebookin ja Twitterin katastrofaalinen viikko tarttui myös muihin IT-alan yrityksiin. Esimerkiksi prosessoreista tunnettu Intel näki osakekurssinsa syöksyvän 8,6 prosenttia.

Lähteet: Nordfront, Market Watch

7 KOMMENTIT

  1. Hieno homma! Itse en ole somessa ollut 10 vuoteen, en ole koskaan tarvinnut.

  2. En ole ikinä ymmärtänyt niitä ketkä käyttää Twitteriä. 160 kirjaimen rajoitus on loukkaus ihmisyyttä kohtaan.

    • En ole ikinä ymmärtänyt niitä jotka tunkevat koko elämänsä kaikkien luettavaksi ja päästävät vapaaehtoisesti urkkijat omiin tiedostoihinsa käyttämällä naamakirjoja ja muita typeriä sosiaalipornokanavia. Elämä ei ole somessa.

  3. Näiden tähdenlennon loppu oli odotettavissa jo silloin kun ne tulivat. Teinit kasvavat niistä ulos eikä uusia teinejä kiinnosta mennä sinne, koska heidän aikanaan on jo paljon muuta.

    Mutta nuoria pitää varottaa näistä “sosialisen median” domaineista. Minusta niissä ei ole mitään sosialista, vaan ne eristävät ihmiset toisistaan luoden assosialismia. On helppo haukkua toista ja saada siitä dopamiini kiksit. Ja siitä se narsitin oravanpyörä lähtee.

  4. Zuckerberg on ennenkin laskenut kurssien hintoja ja siten nostanut itselleen isot voitot. Kurssien manipulointia on helppoa, kun itse tietää etukäteen kaiken. Pörssi itsessään on yritys ja Zuckerbergillä on koukkunokkaisia, isokorvaisia kavereita siellä painelemassa nappeja. Myös esim. luottoluokittajat ovat yrityksiä myös. Toisiaan seuraavat lasku- ja noususuhdanteet ovat lypsyliikettä, jolla juutalainen huijaa ihmisten rahat itselleen. Toinen voittaa, toinen häviää — hyvin simppeliä. Pysykää kaukana näistä Saatanan peleistä.

Comments are closed.