Koti Uutisia Rotu Tutkimus: valkoiset eivät luota identiteettiä vaihtaviin sekarotuisiin

Tutkimus: valkoiset eivät luota identiteettiä vaihtaviin sekarotuisiin

9

Rutgersin yliopiston tutkimuksen mukaan valkoiset eivät luota sekarotuisiin, jotka vaihtavat eri tilanteissa kahden rodullisen identiteetin välillä. Vuoden 2010 tilastojen valossa yhdeksän miljoonaa amerikkalaista piti itseään “monirotuisena”. Heistä 30 prosenttia oli joskus esittänyt olevansa jotain yhtä rotua.

Sosiaalipsykologit ottivat käyttöön termin “kontekstisidonnainen rotukäyttäytyminen” (contextual racial presentation) selittäessään sitä, miten mulatit ja aasialaisten ja valkoisten hybridit vaihtavat esittämäänsä roolia tilanteen mukaan. Juutalaisten kontekstisidonnaista käyttäytymistä ei käsitelty tutkimuksessa.

Tutkimuksen tulokset osoittavat valkoisten pitävän tiettyä rotua esittäviä sekarotuisia vähemmän luotettavina. Lopputuloksen kannalta sillä ei ollut väliä, kumpaa alkuperäistä rotua tutkimuksen hybridit näyttelivät. Ilmiön syyksi tutkijat ehdottavat valkoisten moraalista päättelyä implikoiden, että moraalinen päätöksenteko ei välttämättä kuulu samassa määrin muunrotuisten luotettavuusarvioihin.

Tuloksesta voidaan johtaa toinen päätelmä: valkoisia voi manipuloida moraalin ja oikeudenmukaisuuden standardeja muuttamalla. Jos valkoinen kokee jonkun – esimerkiksi maahanmuuttoa vastustavan henkilön – tekevän eettisesti väärin, hän pitää henkilöä epäluotettavana, vaikka henkilö olisi läheinen. Moraalijärjestelmät (kuten kristinusko ja humanitarismi), jotka toimivat henkilöiden “moraalisina kompasseina”, eivät välttämättä ole yhtä tehokkaita ei-valkoisten ohjailuun, koska muilla roduilla epäluotettavuuden kriteereihin ei sisälly samalla tavalla eettistä pohdintaa.

Lähde: Phys.org

9 KOMMENTIT

 1. Jos valkoinen ja ei-valkoinen ovat saaneet jälkikasvua, valkoiset geenit menettää aina merkityksensä. Etenkin kun puhutaan mulateista ja “puolijuutalaisista”

  • Tämä muistuttaa hunajatynnyrin paradoksia: jos ämpärilliseen hunajaa lisätään lusikallinen askaa niin seos muuttuu askaksi. Mutta kun ämpärilliseen askaa lisätään lusikka hunajaa, niin seos pysyy askana.

  • Ainahan saa paskaverinen larpata valkoista kun se on eduksi! Aina saa ottaa jotain valkoisilta kun siltä tuntuu.

 2. En tiedä noista väriään-vaihtavista mutta minä en luota värillisiinkään. Ja tosiasia on että sekarotuisten on huono olla missä tahansa yhteiskunnassa. Niillä ei ole samoja lähtökohtia kummankaan vanhemman kotimaassa ja muualla ne ovat aina “ulkomaalaisia”.

  Niin se menee eläinmaailmassakin. Katsokaa vaikka sekarotuisia koiria puhdasrotuisten laumoissa. Ne on aina sitä hyljeksittyä “ulkorinkiä”.

  • Pakko todeta, että sekarotuiset koirat ovat usein hämmästyttävän älykkäitä, mitä en todellakaan voi sanoa kovinkaan monesta tapaamastani ihmissekoituksesta. Toisaalta, jos valkoiset rodut sekoittuvat siellä sun täällä, se ei haitanne ketään. Nk. geneettisesti puhdasta valkoista kansaa tuskin löytyy enää muualta kuin Islannista.

   • Kyllä se haittaa, jos on halua pitää valkoiset ihmiset vielä tulevaisuudessakin täällä. Ei ole mitään keinoa kontrolloida pientä määrää rodunsekoitusta, koska jos sille tielle lähtee ettei enää ylläpidä rotuaan niin se tie kuljetaan automaattisesti loppuun asti. Sitten sitä junaa ei pysäytä enää mikään.

    Mitä taas tulee sekarotuisiin, sillä on väliä mitä sekarotuisia ne on. Ylipäätään pitäisi välittää siitä mitä valintoja hän tekee. Se ei ole samantekevää onko aasialaiskaukasoidi vai negroidi-kaukasoidi. Kaikella on väliä, ja niin kauan kun ihmiset leikkii lisääntymisessä, että “millään ei ole mitään väliä” niin jälki on sen mukaista.

    • Itsessäni on äidin puolelta jonkin verran niin germaania kuin anglosaksiakin. Olen siis vaaleaihoisena ja -hiuksisenakin tuomittava tapaus? Erittäin blondin (mutta älykkään)ja sinisilmäisen poikani äiti on erittäin blondi (mutta älykäs kansallissosialismin kannattaja) ja sinisilmäinen, vaan ei suomalainen. Olenko siis rotupetturi ja teloitettavaksi joutava mädättäjä?

Comments are closed.