Koti Uutisia Tutkimus: televisio kiellettävä alle kolmevuotiailta

Tutkimus: televisio kiellettävä alle kolmevuotiailta

1

Arvostetussa Archives of Disease in Childhood -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan television ja muiden samankaltaisten ruutujen katselu alle kolmevuotiaana aiheuttaa kehityshäiriöitä sekä pitkäkestoisia terveyshaittoja. Aivojen kehittymisen kannalta lapsen kolme ensimmäistä vuotta ovat tärkeitä. Lapsen kehittymiselle olisi parasta olla vanhempien kanssa vuorovaikutuksessa kasvoista kasvoihin.

Tutkimuksen mukaan Yhdysvalloissa joka kolmannella vastasyntyneellä on televisio huoneessaan, ja lähes puolet kaikista vastasyntyneistä viettää noin kaksi tuntia vuorokaudessa ruudun ääressä.

 

Aiheesta muualla:

http://yle.fi/uutiset/tutkimus_televisio_pitaisi_kieltaa_alle_kolmivuotiailta/6328053

1 KOMMENTTI

  1. Television katsominen on haitallista ihan kaikille vauvasta vaariin. Uniongelmat, ahdistus, keskittymisvaikeudet tulevat kaiken “kivan” viihteen kylkiäisenä. Samaa pätee myös tietokoneeseen. Itselläni tämä tuli opittua kantapään kautta, ja nykyään en omista kumpaakaan laitetta.

    Suosittelen vähentämään tv:n katselua ja tietokoneen käyttöä niiden terveyttä heikentävien vaikutusten takia. Stressi jota nämä laitteet aiheuttavat heikentää yleistä terveyttä ja tekee ihmisistä levottomampia ja arempia ja yleensä heikompia. Eikä heikkous sovi kansallissosialistille.

Comments are closed.